Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!

Той очаква позицията на българския президент за удара на САЩ срещу Сирия
8 апр 2017 12:24, Елка Василева
527
Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави", заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов пред bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

"През 2008 г. Русия окупира части от територията на Грузия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души", допълни още Митов.

Още по темата

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. "Тук химическо оръжие има", категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но "по-голямата част от данните сочат, че режимът на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население".

"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина. Червените линии бяха превърнати в зелени светлини", допълни Митов.

"Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко", смята Митов.

"Липсва ми позицията на българския президент", каза Митов по повод българската реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. "Тук президентът носи пълна отговорност", категоричен е Митов.

По повод скандала с условието за уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори, Митов каза, че не одобрява намесата на президента Румен Радев в казуса. "Да изчака 2 седмици, да дойде редовно правителство, с което да говорят какви промени да се правят. Това е ОК. Но в рамките на служебен кабинет да упражняваш подобен натиск…", коментира бившият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
4
 
40
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Закономерно е! САЩ като сгафят някъде пускат по медиите да джафкат глутницата си от помиярчета като къдравата Сю!
257
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаеми неграмотен Европеецо думичката УЗУРПИРА се пиши с първа букмвчка " У " УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ !...А думичката "пишИ" се пишЕ с "Е"ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!АХАХАХА неграмотни мурззилки..
256
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък не мога да разбера защо публикувате мъдрите мисли на този.....
255
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези глупости. Кой е дал право на американците да се месят където им се иска. Само те все още правят каквото им скимне. Ако са много добри да идат на терен, а не от въздуха. Благодарение на тях е този проблем в Сирия и на др. точки по ввета.
254
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремъл си заложи бомбата в метрото за да обвини ислямска държава,но ЦРУ се усети и веднага им даде контра изтравяйки невинни дечица в Сирия при това снимайки ги как умирайки се гърчат.Очаквам поне един занимаващ се със политика да призове или да изкаже човешка позиция за спиране на кланетата по света.Всички са полудели,всички,всички си мълчат,защо няма протести по света за спиране на тази война,нали уж сме цивилизовани,как може да излизат политици със такива куци позиции.ВИЕ СТЕ СРАААААМ
253
3
 
25
 
! Отговори
Anonymen 111 преди 7 години
Л.е.к.е!!!........
252
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
i tozi ot snimkata, i taq ot avtorite....
251
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупавите русофоби така и не осъзнаха истината, че тукла русофили няма. Има реалисти. Но защо ли реалистите биват наричани русофили от евроатлантическите лекeта? Има за какво да се помисли над ситуацията.
250
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митофф доста категорично се изказва, да не би да има доказателства, че Асад е използвал БОВ?Те САЩ още си траят и нямат, но тоз вече има и знае. Ти да видиш?!
249
4
 
13
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 7 години
До Свободен ЕвропеецУважаеми неграмотен Европеецо думичката УЗУРПИРА се пиши с първа букмвчка " У " УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ !
248
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пък има ли право да се обажда изобщо? Нещо да е направил за да защити българските интереси някога и някъде? Зарадо на Меркел гостите сума ти хора умряха без лечение, а тоя пръста си не мръдна! Да ходи да мре някъде в храсталаците! Заедно с оня дето му е шеф. И цялата им банда.
247
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски новости в медицината !Жена с аритмия беше спасена, заради лоши пътища, информират руските медии. Автомобилът на "Бърза помощ" бързал към болницата по път с безброй дупки.По време на пътуването пристъпът на пациентката преминал. Според докторите това стананало благодарение на друсането от лошия път във Волгоград.
246
15
 
8
 
! Отговори
до 303 преди 7 години
Нека заработват..ха.ха рубли.... все пак имаме нужда от цветни метали..ха.ха 1 рубла=3 ст. А г-н Митов говори много истини и нека реват троловете..ха.ха
245
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охо, тролчетата налазили да си заработят рублите.
244
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов разлая мурззилажа.хахаха
243
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В крайна сметка, без да правим аналогии със САЩ, Митов е абсолютно прав.Русия е единствената страна в света, която заграби територии от суверенна държава в 21-ви век. Рано или късно руският народ ще плати сметката. Както германският плати за агресиите на Хитлер.
242
18
 
9
 
! Отговори
The vice преди 7 години
Имам вече 321 коментара?!кога ще дават рублите?!?!айде да пия по една водка ,че ми треперят ръцете
241
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде да не ни натрапвате повече това хюм не. Вече е никой.
240
35
 
9
 
! Отговори
вярно казваш Митов преди 7 години
Скоро Башар ще му се търкаля главата. А това стане ли България и Европа ще се радва на евтин катарски газ и нефт....Парното,тока и газта ще са на половин цена от руския....Затова реват путеноидите(руските слуги) че ще им свършат парите......вашите пари
239
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младенов, Вигенин, Митов - ще кажеш, че по калъп са ги правили ...