Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!

Той очаква позицията на българския президент за удара на САЩ срещу Сирия
8 апр 2017 12:24, Елка Василева
527
Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави", заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов пред bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

"През 2008 г. Русия окупира части от територията на Грузия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души", допълни още Митов.

Още по темата

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. "Тук химическо оръжие има", категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но "по-голямата част от данните сочат, че режимът на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население".

"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина. Червените линии бяха превърнати в зелени светлини", допълни Митов.

"Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко", смята Митов.

"Липсва ми позицията на българския президент", каза Митов по повод българската реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. "Тук президентът носи пълна отговорност", категоричен е Митов.

По повод скандала с условието за уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори, Митов каза, че не одобрява намесата на президента Румен Радев в казуса. "Да изчака 2 седмици, да дойде редовно правителство, с което да говорят какви промени да се правят. Това е ОК. Но в рамките на служебен кабинет да упражняваш подобен натиск…", коментира бившият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даниел Митов - тази долна твар пак изпълзя след изборите...Какви *** само навъдиха на важни постове Плюнката и Борисов.Достатъчно е да споменем "подвизите" на бившия министър на отбраната и може да се напише книга. Този американски прислужник и той не пада по-долу.
237
4
 
28
 
! Отговори
художника преди 7 години
Г-н Митов, ти или си сляп, или си ***. Какви са мотивите на сирийската армия да ползва химическо оръжие в момент, когато печели битките в Северна Хама? Бунтовниците губят и за да задържат позицийте си заблудиха целия свят, като пуснаха боен отровее газ над мирните жители. Как така не загина нито един войник на "АЛ НУСРА" ? И такива, като теб ни водят външната политика.... СРАМ !!!
236
15
 
6
 
! Отговори
до 288 преди 7 години
защо да го размазваш като кърлеж, приветстваш убийството на хора с газ ли?
235
3
 
29
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
наистина, кой е този митов, кой е тоя вигенин. Може ли да видим кратките им биографии, родителите им, откъде са, какви са тия хора, които говорят от името на Българския народ. как така стават външни министри за няколко минути
234
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов е поредната въш*ка паразитираща върху Меркел и Оланд, които са домашните любимци на САЩ.
233
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз искам да го размажа като кърлеж
232
5
 
33
 
! Отговори
джоре преди 7 години
ТОЗИ Е КРАСИВ И УМЕН ИСКАМ ДА ГО ОБИЧАМ..
231
23
 
11
 
! Отговори
Свободен Европеец преди 7 години
На времето преди Путин да озорпира властта и да започне хибирдна си война срещу ЕС и САЩ, всички можехме да пазаруваме хубави западни стоки в Кореком и имахме японски касетофони. Сега при Путин няма вече Кореком и касетофоните са китайски.
230
5
 
38
 
! Отговори
шовинист преди 7 години
Зададох въпрос тук и го повтарям - наистина ли вярвате, че Русия е по-голям враг на България от ердоганова Турция. Ако е така наистина ли вярвате в тезата на некъф хирой от реформаторите, който заяви, че Русия не трбвало да ни освобождава от турско робство? Сериозно ли има хора, които вярват в тези твърдения?
229
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От прости хора прости коментари. Или платени, но за шепа пари и Юда предаде Христос. Митов, Митов защо не спомена разбиването на арабския свят от САЩ световният терорист 1 ? Защо твоите работодатели не кажат истината кой е използвал ОМП и това ли е поразяващото действие на зарина, няма как да знаеш защото не си ходил войник. За Ел..ка да не говорим, но тя пише ли пише...
228
1
 
12
 
! Отговори
сб До анонимен 277 преди 7 години
До анонимен 277Дай факти. Не говори напразно! До тук не разбрах какво и защо защитаваш. С такива , никакви, глупости нищо не казваш.
227
4
 
8
 
! Отговори
:)) преди 7 години
До 277 Анонимен:)) Омраза към руснаци? Омраза към американци? Омраза някого? Тц ... ! Омраза към тип поведение или постъпки, да, но към хора защо ли?
226
4
 
35
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Всъщност кой е тоя човек на снимката. Къде е роден, в какво семейство, какъв му е произхода? Както и на другия външен министър Вигенин. Откъде са тия хора. Какви са? българи ли са? Как така става да изникват от нищото и да стават вънщни министри. Някой има ли информация. наистина ми е интересно кои са родителите им, дядовците, бабите.
225
2
 
24
 
! Отговори
Те това е новина преди 7 години
Областната управа на София ще изпрати официално предизвестия до политическите ръководства на СДС, ДСБ, Движение 21 и АБВ с искане те да напуснат държавните сгради, които обитават срещу преференциален наем, съобщи Дарик
224
5
 
22
 
! Отговори
шовинист доаноним277 преди 7 години
Вижте, изобщо не иде реч за русофилия. Иде реч за нас, за България. В този дух и с оглед на развитието на събитията- нови имперски мераци на турция, несъществуващ ес, неефективен нато и т.н. питам - ако трябва да избираме между Русия и Турция вие кого ще изберете? И наистина ли мислите, че Русия ни е по-голям враг от Турция и по голяма опасност за нас?
223
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BRAVO MITOV.
222
1
 
11
 
! Отговори
400000 преди 7 години
Zasto v bg mediite nema programata i celite, po koito ste rabotiat bg slugite ot ms i ns prez sledvastite 4 godini?!
221
11
 
7
 
! Отговори
The vice преди 7 години
Раздаваъ ли вече кремълките?!!! С 200 коментара съм вече?!!!
220
10
 
32
 
! Отговори
:)) преди 7 години
До 269 АнонименСмешника Митов, направо да обяви война на Русия! Прикован от страх освен издаване на нечленоразделни звуци нищо нема повече да смее да направи къдравата Сю !пп. Митовете на къдравата Сю нямат нищо общо с логика, разум и реализъм, единствено с животинският страх, от тук и натегачеството!
219
20
 
13
 
! Отговори
The vice преди 7 години
Някой депесарски *** от Атака иска ли да цуне на джуджето от русия лявото топче за някоя рубла?!???!?