Просветлява над "Борисов 3": Разбраха се за четири сектора!

Сближаване е постигнато в енергетика, сигурност, туризъм и спорт
10 апр 2017 18:00,
141
Просветлява над "Борисов 3": Разбраха се за четири сектора!
Снимка: архив БТА

ГЕРБ и "Обединените патриоти" се разбраха за приоритетите в четири от секторите на бъдещето управление – сигурност, енергетика, туризъм и спорт.

Това стана ясно след поредния кръг преговори между двете формации днес. След тях зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че се надява още утре или поне до края на седмицата да има конкретни параметри на бъдещата власт, които ще бъдат обявени официално пред медиите.

И днес, както и при предишните разговори не са обсъждани министерски постове, стана ясно след преговорите.

Още по темата

"Докато не приключим обсъждането на програмата с ГЕРБ, няма да коментираме постове в Министерския съвет", каза след срещата лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

И той потвърди, че има сближаване в позициите между двете формации. Симеонов обясни, че за енергетиката, туризма, сигурността и спорта е постигнато съгласие и приоритетите в тези сектори предстои да бъдат разписани.

Продължават преговорите по темите за образование, социална политика, икономика и външна политика. Според Симеонов разговорите по тях не са започнали, но той нямал притеснения, че ще протекат конструктивно.

"Не сме дискутирали с Обединените патриоти кой ще бъде председател на Народното събрание, нито темата за бъдещия еврокомисар", каза Цветанов.

Той коментира отсъствието на лидера си Бойко Борисов от преговорите с думите, че той е в правото си да присъства на всяка една среща.

"Днес сутринта, когато идвахме насам, разговаряхме. Правили сме анализ на всичко, което сме говорили до настоящия момент. И повярвайте, че във всеки един момент, той може да се появи и да бъде част от това, което правим в момента", каза Цветанов и допълни, че всеки от преговарящите има мандат от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
24
 
! Отговори
Симеонов, грешиш!!! преди 7 години
Голяма грешка на ОП !!! Ще кажа на Валери Симеонов как трябваше да постъпи!!Трябваше да каже, че ще подкрепи правителство на малцинството на Герб и дотам! Ако Герб не изпълнят ангажиментите за вдигане на доходите, край, оттеглят подкрепа!И така за всички приоритети!!!Но да подпишеш с Герб и то за 4 години е подигравка с избирателя! Защото не договора за 4 год. а ние решаваме колко ще управляват!Аз мисля, че Симеонов изгуби много гласове!
31
0
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Боко така ще ги изклати по стара рецепта, че след някой друг месец, на изборите, няма да вземат и 1 %. Да се обзаложим?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лили, чичо Пешо вече има сторителна фирма! Лили, при тебе е голямата баница! Чичо що къщи е построил само да знаеш! Стиропора не е като пердашената мазилка! Чичо тоя стиропор го нарежда като пъзел "от 3 до 5 години". Мавзолей ще ти постоя чедо! Само дай на чичо обществена поръчка, че едвам едвам давам на двамата работника-синковците по минимална заплата. И двамата бачкат допълнително. Единия събота и неделя и по празниците, че е дъжавен чиновник. Другия не е учил, работи на валяка, ама ми помага
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да приветстваме правителството на ОФ.
28
3
 
21
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Значи вече почти са разпределили парчетата от баницата.Ще видите как ще клекнат за пенсиите като си получат така желаните постове.Давам на този кабинет живот до края на годината.
27
2
 
16
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Здравейте приятели! Абе Странджата и Професора да са се мяркали насам? Пак изкараха вратата от пантите и напуснаха стаята!
26
3
 
27
 
! Отговори
Лъжи преди 7 години
Както подписват споразумение с Герб , все едно подписват да не са в следващия парламент!И това да подпишеш да се бетонираш за цял мандат си е политическо самоубийство!Незнам следващия път кой ще гласува за тези продажни патриоти!
25
2
 
17
 
! Отговори
Красимир Каракачанов преди 7 години
Гласуваш за Обединени патриоти получаваш ГЕРБ или БСП и ДПС, в зависимост от това дали БСП или ГЕРБ ще спечели.
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Национален фронт за спасение на Бойко! Колко правилно звучи вече!
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Монка, като се споразумяхте за енергетиката ще закривате ли американските Марици или говорехте колкото да не мълчите?
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мислите ли си че пишман патриотите ще постигнат нещо? Ех колко сте наивнички! Защо не вдигнаха народа против високите цени на парното газта тока водата? Да не са луди да испуснат сладката власт? Сега си нагласят наколенките за да застанат в поза партер а след това ще разтворят бузките срещу някое и друго милионче дадени им от другарят с шесте апартамента и другарят пожар. Този филм вече сме го гледали при един другар със златното пръстче. Ех народе народе умничък докога бе народе ще те евът?
21
5
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Със Сидеров никога не можеш да се разбереш, защото не е нормален. Отново ще бъде цирк и шоу в новия парламент. Сидеров ще прави издънки, а Каракачанов, Симеонов и Борисов ще му прикриват издънките. Ще замерва полицаи, ще се бие с журналисти, ще псува комисари и т.н. Лекарства са му нужни на Волен.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ще им е на пишман "патриотите", на другите избори ще гладат наакани като РБ!Просто те подмениха вота на гласувалите за тях!
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
продажни маршлясали нещастници и педерирали лайнарници виждам само аз на тая снимка
18
6
 
17
 
! Отговори
:( преди 7 години
Тези на снимката ще управляват Българиа със съгласието на ДПС в сянка. Миля, че ще повърна.
17
0
 
22
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Колко хубаво е, че са се разбрали за спорта!Българският народ може вече да очаква с ентусиазъм и вдъхновение бъдещите успехи на родния спорт!Браво!
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** не може да разбере едно,че пари няма откъде да дойдат пък който и да обещава 5000 лв. мин . заплата лъже, при 1.5 млн. пенсионери, 700 хил. ромове, 500 хил. на ТЕЛК, 1.5 млн държавни чиновници, 500 хил. на борсата това са хора които само взимат без да произвеждат нищо, малкото пари които идват за инфраструктурата се ограбват по най бруталния начин от групировките пред очите на безделниците от съда които лапат заплатки, бонусчета и подкупи и не са осъдили нито един от десетилетия.това е
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ентусиазмът на патриотите ще продължи докато се докопат да стигнат на хранилката на олигарсите. След това бързо ще се кротнат. Тоя цирк сме го гледали. Нали миналия път се бяха обединили реформатори и ГЕРБ единствено, за да направят реформи и да се преборят с корупцията. Случайно да видяхте нещо, което поне бегло да прилича на реформиране на каквото и да било?
14
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ако не приемат въпросите от референдума и се крият зад няколко хиляди недостигащи гласа, ще има концерт пред парламента и ще си ходят много бързо.
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе... Патриотите, ако успеят поне малко, /дори и с извиване на ръце/ да накарат Баце да се задейства за ниските доходи и за озаптяване на битовата престъпност, пак е нещо! Защото той се интересува само как да са добре монополистите и олигарсите. За него това означава успешна държава.