Борисов оферира Нинова с шефския пост на парламента! Тя: Твърдо не!

Лидерите на ГЕРБ и БСП обсъдиха теми, по които може да има общосъгласие
Обновена: 11 апр 2017 15:37 | 11 апр 2017 15:15, Камелия Цветанова
127

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада основния си опонент, лидера на БСП Корнелия Нинова, с атрактивно предложение да стане председател на Народното събрание. Червената шефка обаче отказа.

Изненадващата номинация на лидерката на БСП, която е решила да играе твърда опозиция, е дошла по време на среща между двамата в парламента. Разговорите бяха поискани от ГЕРБ, за да обсъдят приоритетите, по които могат да си сътрудничат.

"Ние имаме принципни различия, не водихме тази борба заради постове, а заради принципи и ще продължим битката докрая. Един пост не означава нищо", отсече Нинова.

Още по темата

Бойко Борисов беше категоричен, че по време на разговора си с червените не е ставало дума за коалиция и партньорство във властта между ГЕРБ и БСП.

Той обаче е убеден, че ще получи подкрепата на опозицията, когато става въпрос за националните интереси на страната.

"По темата за сигурността, за провеждане на европейското председателство, за родното производство бихме могли да намерим общи теми в парламента. А също и в новите закони, и при промяна на старите, да намерим синхрон, за да работи нормално държавата в следващите години", каза Бойко Борисов.

Нинова пък беше категорична, че за коалиция с ГЕРБ и дума не може да става, защото има принципни разногласия в програмите на първата и втората политически сили.

"Заявихме се като алтернатива на ГЕРБ, поискахме промяна и за нея гласуваха 1 млн. Българи. Ние не можем да ги предадем", обясни Нинова.

Тя заяви, че екипът на социалистите вече е подготвил десет закона, които ще внесе за обсъждане от парламента още в първите дни от работата му. Част от тях се отнасят до доходите, други до образованието.

Според Нинова е задължително да се намерят компенсации за хората заради скока на цените на природния газ, парното и водата. Тя настоя, че БСП ще иска скок на всички доходи като уточни, че специално майчинството трябва да се обвърже с минималната работна заплата през втората година.

Левицата иска още промяна на закона за образованието, така че да се повиши качеството. Социалистите са поставили по време на срещата с Борисов и въпроси в областта на националните интереси по време на председателството ни на Европейския съюз.

Според Нинова в това отношение двете партии могат да си сътрудничат. Иначе от изявленията на червената лидерка стана ясно, че БСП и ГЕРБ ще работят заедно за изготвяне на правилника за работа на парламента както и за избирането на ръководствата на парламентарните комисии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
10
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Търси по-твърдо, Бая, бая омекна напоследък...
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tikwo,taq e po-tarikat ot tebe.
7
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тарикат от селска вечеринка!
6
9
 
6
 
! Отговори
ко преди 7 години
борис три да бодне корнито,дето не знае що е то да си първи...
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Гърция за една седмица определят датата на изборите, правят ги и след три - четири дни правителството и парламента вече работят. В България от месец октомври и не се знае до кога се водят пазарлъци.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бръм, бръм, бръм, чудя се защо? В кошера с медец аз ще си бръкна без да се смутя! Бръм, бръм, бръм, чудя се защо??!!
3
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да я оферира с позиция в затвора - да полежи 20 години за кражби в особено големи размери! Госпожа Лъжа трябва да легне под гилотината!
2
17
 
34
 
! Отговори
тгтг преди 7 години
Поздравления за тази горда жена,ние затова гласувахме за тях, а не да са *** на Герб.
1
10
 
46
 
! Отговори
comment123 преди 7 години
Бате Бойко за пореден път се направил на селския хитрец който искат всички да обичат. Много е *** тоя човек.