На жълтите павета: Среща след среща редят кабинета

ГЕРБ и Патриотите преговарят за правителство, Борисов чака Нинова
11 апр 2017 12:45, Екип на Dnes.bg
27
На жълтите павета: Среща след среща редят кабинета
Снимка: архив БТА

Днес и утре парламентът е място за среща след среща в реденето на нов кабинет и търсенето на подкрепа за него.

Малко преди обяд в Народното събрание започна поредният кръг преговори между ГЕРБ и Обединените патриоти. В разговорите участват Цветан Цветанов, Томислав  Дончев и Делян Добрев от името на ГЕРБ и Милен Михов и Емил Димитров от името на Патриотите.

По неофициална информация лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също е в парламента.

Още по темата

Той е в очакване на друга среща, свързана с предстоящото управление – с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Поканата за лидерския разговор бе отправена от ГЕРБ през уикенда. БСП вече обяви, че няма да участва в състава на бъдещия кабинет и остава опозиция.

Победителите на изборите обаче поискаха да съгласуват със социалистите приоритетите на бъдещото управление - българското председателство на Съвета на ЕС, което започва от 1 януари 2018 г, мигрантския натиск и напрежението в Югоизточна Европа и Близкия Изток.

Поканата бе за 11 часа днес, но тя така и не се състоя. По неофициална информация тази сутрин ръководството на БСП е заседавало и е решило Нинова да се отзове на поисканите разговори.

Часът на срещата обаче е пренасрочен за 14 часа следобед.

Разговорите с Патриотите днес се очаква да се насочат към ресорите социална и външна политика. Това стана ясно след вчерашния кръг преговори. След тях се разбра и че ГЕРБ и Обединените патриоти вече с апостигнали консенсус по четири от ресорите на бъдещата власт – сигурност, енергетика, туризъм и спорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: БСПГЕРБпреговори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** 21От умрял писмо! Чакайте, чакайте, чакайте, чакайте...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб, Герб, БСП, БСП, ПАТ-бишкото, ПАТ-бишкоти! Вдигат цените на парното и горивата - ааааууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелееее,какъв пореден резил от страна на Борисов.Предложил на Нинова поста председател на НС.Тоя си мисли,че може да купи всеки.Няма друг такъв ***.Няма и да има.
11
1
 
2
 
! Отговори
Нели преди 7 години
Опичайте си акъла и работете за народа си.
10
0
 
2
 
! Отговори
редят си преди 7 години
скришом далаверите..
9
1
 
8
 
! Отговори
Честито преди 7 години
Делят плячката от магистрали, саниране, ремонти и ... други крупни кражби. Този път на ГЕРБ им е за последно и ще са брутално крадливи. Очаквайте още първия месец да изтеглят 20 милиарда нов дълг, за да има какво да се гепи.
8
4
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хрантутници! Всичките са за стадиона!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този селски тарикат сме до никъде.
5
2
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Целокупният български народ вече очаква Великденските празници, оставил е за момент работата настрана и се занимава основно с покупки на яйца, бои и цели агнета за чевермета.Но не и нашите съвестни политици! Те осъзнават своята огромна отговорност и са готови да работят неуморно дори и преди празниците, в името на националните интереси!Браво!
4
1
 
10
 
! Отговори
пинко преди 7 години
за съжаление като се огледам какви сме си заслужаваме положението, че ни е малко даже...
3
12
 
5
 
! Отговори
ГОГО преди 7 години
Кое е промяната?БСП ли?
2
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вожда стоял 1 час и напуснал парламента.Че той и един час му е много да стои на задните си части.На него му дай да обикаля,да реже лентички,да се изхвърля пред хората.Абе дайте му медийна популярност и му гледайте сеира,не го карайте да стои на едно място и да мисли.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разделянето на баницата започна ...