Радев настоя за бариери за действия срещу независимостта ни

Президентът се надява на правителство, което да вземе мерки по ценовия шок
Обновена: 11 апр 2017 17:43 | 11 апр 2017 17:20, Веселина Йорданова
225

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска ясни бариери срещу действия, насочени срещу независимостта на България.

Изявлението на държавния глава идва след обществения дебат по изборните промени и уседналостта за гласуване, предложени от правосъдното министерство.

Още по темата
Той посочи, че по време на изборите станахме свидетели на организиран опит отвън за повлияване на изборните резултати и само институциите и мъдростта на българските граждани са попречили на това.

"По време на кампанията партиите призоваваха за крайни мерки като отмяна на двойното гражданство, затваряне на изборни секции и на граници. След изборите темата бързо бе погребана, проблемите обаче остават", каза Радев и допълни, че те не изчерпват само с външно вмешателство, а с целенасочени опити за систематично проникване и влияние върху обществото и политическия живот.

Президентът подчерта, че в редица държави от ЕС има по-сериозни ограничения от предложените и приветства куража на Министерството на правосъдието да формулира конкретни предложения за законови промени, "целящи укрепване на разклатения ни имунитет".

"Най-важната защита на правата на българските граждани зад граница е да могат да се върнат в една независима и суверенна България", настоя президентът.

Според него общественият дебат, макар и целенасочено концентриран само върху предложенията за т.нар. уседналост, е извадил политическата класа от дългогодишната летаргия по тази тема.

"След години разхищаване на националния суверенитет поради безотговорност, междупартийни сметки и късогледо законотворство днес са необходими отговорни и ефективни действия - законодателни и организационни", настоя президентът.

Той изрази увереност, че в парламента ще се намери мнозинство, което "да осъзнава залога и да има характер да гласува адекватни законови промени"

Радев, който свиква 44-то НС на 19 април, изрази надежда депутатите да намерят и по-добри решения от предложените в разумен и конструктивен диалог, отчитайки това, че принадлежим към европейското семейство.

Той изрази надежда и парламентът да излъчи работещо правителство, което да изпълни поне част от предизборните обещания. По думите му българите очакват мерки срещу "бедността, корупцията, несправедливостта и престъпността, срещу ценовия шок, гласуван от независимия регулатор".

Радев пожела успех на депутатите. "Вярвам, че ще бъдат на висотата на определената им мисия“, каза президентът.


225
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
Емил Г преди 1 седмица
ЕЙ, ЧИЧО! АЗ САМ НАПУСНАЛ БГ, ПРЕДИ ПО-ВЕЧЕ ОТ 40 год., И АЗ ЛИ ДА НЕ ГЛАСУВАМ, ЧИЧКОВОТО?!
183
0
 
0
 
! Отговори
airba преди 2 седмици
ste ima novi majoritarni izbori v bg do 40 dena.
da trenirat muskula na ezika.
182
0
 
4
 
! Отговори
комшията преди 2 седмици
Простотията е най-голямата бариера пред България. Тия лафове за уседналост, двойно гражданство и т.н. са за неграмотните. Най-важното е да имат право да гласуват само грамотни хора, образовани и знаещи за какво гласуват т.е. завършили 12 клас, ама не с купена диплома. Друго най-важно е хората в парламента да са образовани , а не с купени дипломи или с успех среден 3. Ами погледнете ги депутатите всичките са парашутисти и връзкари, какво очаквате да свършат те за народа и България- нищо.
181
8
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 2 седмици
До: номер 177

"Нима е лошо когато държавният глава не желае чужда държава да определя нашата политика и да се намесва в изборите."

Ами не, не е лошо. И точно заради това, трябва да се ограничи влиянието на Русия спрямо вътрешните работи на България и в частност изборите.
А, разбира се и на Турция - нали Турция и Русия вървят сега рамо до рамо!
180
6
 
6
 
! Отговори
кольо преди 2 седмици
само комуняги все още на хоризонта, няма отърване от тях, нагли и безкруполни мачкат народа и той им помога услужливо
179
1
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 2 седмици
Ами като е казал бариери за действия срещу независимостта ни, аз имам едно конструктивно предложение:

Като първо действие, нека всички да положим усилия, така че за национален празник на България да обявим 22-ри септември - денят на националната ни независимост!
178
3
 
5
 
! Отговори
BRAVO RADEV преди 2 седмици
EDIN DOSTOEN BULGARIN.KOMUNYAGITE GI MRZYA NO TI DEISTVASH MNOGO PRAVILNO
177
10
 
6
 
! Отговори
180 / 181 преди 2 седмици
Кремълски подривни тролчета.

Америка си избраха чернокож за президент, Лондон има мюсюлманин за кмет.

В Москва се намира най-голямата джамия в Европа. Руснаците деградират и имат отрицателен прираст, масово бягат от Русия, вече в София се срещат под път и над път.
176
8
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 седмици
Радев поставя въпроси , за които 5 години Плевела не се сети никога. От Плевела се чуваше са Евроценности, ЕС, Нато, и непрестанно плюене по Русия. Нима е лошо когато държавният глава не желае чужда държава да определя нашата политика и да се намесва в изборите. В държавата с " Неограничена" демокрация САЩ не дават на всеки да гласува какво остава за мюсулмани да избират техен президент? Какво лошо има да се състави стабилно правителство и нещатаа да тръгнат ?
175
6
 
18
 
! Отговори
ЧИЧО преди 2 седмици
Напълно подкрепям закон за отседналост, но не само 3 месеца- повече. Не може РОДИНОИЗМЕННИЦИ, напуснали като мишки кораба България преди 20-25 г. за да си задоволят задниците, да имат притенции да ни избират Президент, Кмет или депутат. Ако толкова милеят за България да бяха останали тук, да направят нещо за промяна на страната ни, както всички нас. Пени/Пена/ и Фил/Фильо/ , с труда си в чужбина, с данъците си там, развиват новите си "Родини" и не допринасят с нищо за оправянето на България!
174
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този другар, другарката Курнелия не беше ли го съгласувала с московеца Решетников, за да го издигната за президент ?

И точно този да говори за външно вмешателство !

Вместо да мeсти темата към Турция, да каже за вмешателството на рашките ватенки протъркани.
173
3
 
12
 
! Отговори
risk assessor. преди 2 седмици
В уседналостта има рационално зърно и трябва внимателно да се приложи.

Радев не успя да обясни добре идеята , а главната му съветничка- проф. Друмева е пълна некадърничка!
172
2
 
7
 
! Отговори
Доньо Трънков преди 2 седмици
До Прилича на бай Тошко
Ем от 55 години само диви селяни в политиката...
171
7
 
3
 
! Отговори
Сотир преди 2 седмици
Добре де разбрахме 20 хиляди гласа от Турция дали за ДПС дали за дост по- малко ок, така или иначе от 8 години ДПС са вън от Министерствата.
Доходите нещо? Всеки само с малцинствата,Турция и Русия се занимава ,а 1 милион българи живеят с 170 лв на месец.....В политиката само палавраджии и циркаджии само пилот на изтрибител ни липсваше ето имаме го аре по живо.Само пречите ако махнем парламента и внесем 20 бюрократа да коват закони ще сме по добре тавариш...
170
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Другаря Фатмаков със зелените чорапи пар ръси простотии написани му от руските му господари .
169
6
 
17
 
! Отговори
ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА преди 2 седмици
Здравейте българи, липсвам ли ви? Съжалявам, че не се кандидатирах за 2 мандат, но господарите ми от САЩ ме отзоваха. Намерили са ми друга работа, след като видяха как се справям като президент на НРБ. Сега, когато не лижа еврейски и американски ректуми и не съм с мъже в леглото, ще работя като салонен управител в една закусвалня в Белия дом. Било ми отивало да съм салонен управител, също толкова, колкото и да съм президент, така казаха...
168
14
 
6
 
! Отговори
sd преди 2 седмици
Искам да го видя този ''президент'' каква песен ще пэ като прережат гърлото на Путин неговите съратници в Кремъл.
167
0
 
5
 
! Отговори
Агджата преди 2 седмици
Деня на авиациятя е. След мача слушам Константин Тасков По БНР, да слуша Боби за авиацията, не да говори глупости!
166
25
 
16
 
! Отговори
Прилича на бай Тошо преди 2 седмици
Радев прилича на Бай Тошо, срича, мънка, чете и говори скучно и трудно, не може да говори добър български език и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се връщаме много назад...
165
2
 
10
 
! Отговори
Агджата преди 2 седмици
Дай му на Българина пенсии и аванта и гласува като сляпо муле, после се прави, че не е гласувал! Късно пиля, пак след 4 години!