Цветанов: Г-жа Нинова е изнервена, БСП ще са остра опозиция

ТЕЛК-овете ще минат към НОИ, за да се контролират парите, разкри той
Обновена: 14 апр 2017 11:57 | 14 апр 2017 11:05, Анисия Иванова
186
Цветанов: Г-жа Нинова е изнервена, БСП ще са остра опозиция
Архив: Булфото

И ГЕРБ, и Обединени патриоти са направили компромиси при преговорите за бъдещия кабинет. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Никога не е имало очаквания да подписваме отделни споразумения с различните партии в „Обединени патриоти”, разглеждали сме ги като единен субект. Споразумението ни ще бъде подписано до десетина дни и в него ще има критериите и начина, по който се вземат управленски решения и се носи политическата отговорност”, обяви Цветанов пред bTV.

По думите му ГЕРБ не са се отклонили от това, което са обещавали по време на предизборната кампания, и всичко обещано ще остане - включително засиленото присъствие по границата, както и държавната помощ за семействата, които имат репродуктивни проблеми.

"Мога да успокоя г-жа Нинова, че ще има повече военни на границата. Това е поет ангажимент и няма никакво противоречие с Обединени патриоти. Назначаването на новите полицейски служители е част от формулировката ни. Мога да кажа, че и семействата с репродуктивни проблеми и нужда от инвитро ще бъдат обезпечени финансово", поясни Цветанов.

"Г-жа Нинова предлагаше промяна, но явно искаха да направят подмяна. Виждам, че тя е доста изнервена. Отказът й да стане председател на парламента, означава, че БСП ще бъде една доста остра опозиция", добави той и уточни, че през 2021 г. ще бъде представен голям отчет за свършеното.

Той разкри, че ГЕРБ ще има първо заседание на 18 април, а на следващия ден ще бъде обявена кандидатурата на партията за председател на парламента. Цветанов посочи, че председателят ще е от ГЕРБ, но отрече самият той да е възможен кандидат.

На въпроса обаче дали би бил министър в новия кабинет, отговори, че в коалиционното споразумение ще има нова много ясна формула за вземането на решения в коалицията и начина на носене на политическа отговорност.

По думите му на разговорите с Обединените патриоти до момента се е говорело за визия, а не за конкретни министерски постове.

Красимир Каракачанов обаче например имал потенциал да се справи с Министерството на отбраната, ако бъде номиниран, когато му дойде времето. "Няма никакви желания от никого досега”, каза Цветанов, попитан дали Волен Сидеров ще бъде министър.

Относно въпросът за уседналостта и правото на глас, Цветанов заяви, че ще се противопостави на това, което президентът иска да наложи, а за мажоритарния вот заяви, че ГЕРБ не е на едно мнение с Патриотите и ще се търсят „плавни” мнозинства.

15% от населението – т.е. всеки седми човек у нас, е с ТЕЛК (т.е. решение на Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛK) за признаване на неработоспособност и вървящото с него обезщетение), което е нереалистично, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"За индексация на пенсиите за 2018 г. и всяка следваща финансова година ще са необходими около 300 млн. лв. Това, което сме заложили, е именно ревизия на т.нар. ТЕЛК-ове.

От тези 1,7 млрд. лв., които отиват за ТЕЛК-ове, можем да търсим резерв от 500 – 600 млн. лв., които да бъдат достатъчни за индексиране на пенсиите”, коментира Цветанов.

„През 1990 г. при 9 млн. население сме имали 143 хил. души с решение на ТЕЛК, което тогава е 1,6% от цялото население на България. В момента хората с решения на ТЕЛК са 988 хил., което означава 15 % от населението на страната. Средната стойност за ЕС е 0,8 – 1,5%. Точно затова сме предвидили преминаването на ТЕЛК-овете към Националния осигурителен институт – за да може НОИ да регулира и контролира този финансов поток.

Търсим резерв, с който може да индексираме пенсиите, защото знаем, че сегашното решение е несправедливо спрямо пенсионерите, които вземат над 200 лв.”, посочи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво излезе? Че БКП- ГЕРБ който се наричат ,,демократи ,,се коалират с тези които довчера наричаха ,,расисти ,ксенофоби ,фашисти ,,Излиза че няма никакви ,,демократични ценности ,,и демокрацията е само перде за наивници. И оттук произлиза абсурда на това управление . Демократи + Ксенофоби . Безумие ! Такова и безумно ще е и управлението им. И начело ,човек с ограничен умствен багаж и раболепие пред,, началниците ,, . Че и комунист не отстъпил от Партииният си билет . Психолудница !
32
0
 
24
 
! Отговори
789 преди 7 години
Ние глупавите си задаваме въпроса защо точно при служебния кабинет излезе това увеличение на цената на газа.Вие както винаги сте невинни,нищо не сте направили те другите.Даже не се посвенихте пак да изкарате БСП виновни.Но Нинова снощи по БТВ хубаво ви го каза -комисията има 2 члена от Герб,2 от РБ и 1 от ПФ.И защо сега с тия цени -игрички на дребно от прости хорица -това сте вие.За толкова глупав ли смятате народа?
31
1
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Продължение на 29. Сега във властта, на всички нива и във всички партии, са децата на комунистите, че даже и внуците им. Да не цитирам имена, любивата внучка на отряд "Чавдар" е достатъчен пример.Та, как казваше, да изринем комунистите????
30
1
 
24
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов па няма да изкара Мандата и сички па ще му се смеят на Некадърността и Простотията.
29
3
 
16
 
! Отговори
Страндата преди 7 години
До АнонименКакво щяло да стане, ако Нинова е премиер не знаем.Но какво става при Боковото премиерство знаем.Да не мислиш, че ще спре да краде или ще свърши нещо полезно за хората.Отгоре на всичко е по- голям лъжец от Нинова.
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецоооооо, що не се погледнеш в огледалотио, с тази пипонеста тиква и толкива мозък, ти си за Имперстор на простотията в България. За трети път ще излъжете хората. Новия била такава, била онакава. Тя няма да управлява. При първите сметки за парното ще се криеш като плъх, защото народа ще еи измете заедно с Тиквара както никога до сега.
27
3
 
22
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов и Цветанов се вкопчиха в Сидеров и Телевизия СКАТ като удавници за сламки като последна надежда да продължат корумпираното си, антибългарско "управление". Борисов и Цветанов са изнервени, защото са пътници. Довиждане, ГЕРБ! Обратно в Небитието!
26
16
 
3
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Имено затова Нинова е бясна, приятел! ГЕРБ вече са в действие, ама точно в целта, а ТЯ, миличката ни ездачка, дано не полудее от злоба...
25
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Другарю Цветанов ами има хора които още помним колко "спокойни" и "толерантни " бяхте през 2013 година.Такива едни хрисими,мълчаливи,загрижени за националната сигурност и причие.На фона на поведението на Нинова вие бяхте просто едни хулигани.Но времето минава и вие се надявате на лошата памет на тълпата -тя работи във ваша полза.И обиждате защото сте купили цялата преса и телевизии и те работят за вас.Иначе помним как наричахте някои хора кръвопийци и убиици,а вие какви сте?Браво на Зарков -умно
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До До 5 и 8 От гъ.за си го смууучеш ,от гъ.зааа . За цирка си .Да си навреш главата чак там! . Великао постижение
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този на снимката не беше ли присвоил 50000 лв. когато беше министър на вътрешните работи? Как приключи проверката за 6 те апартамента които има, но в последствие се оказа, че са 10.
22
5
 
7
 
! Отговори
До До 5 и 8 преди 7 години
И аз това се питам. Кой организира този протест?Важно е да се знае, защото през изминалите няколко дена, между протестиращите ходеше един, с цял наръч броеве на в."Работническо дело" преметнати на едната му ръка. Подпитваше, записваше си координатите на някои, други просто отминаваше гледайки ги злобно.Знае се, че столетницата е определила 15 лв дневно на протестиращ, но само на организираните от нея протести.Опитват се да привлекат и онези наивници,които ходят да крещят залуду на всеки митинг
21
2
 
10
 
! Отговори
Циник до 19 преди 7 години
Ксенофоби...националисти...и расисти!Хубаво си се сетил - да изброяваш - ама кажи ми кои са - да гласувам за тях!Че ми писна от неолибералипедали....и политически проститутонихилисти...гейсервилни мултикултипедерасти...и всякаква продажна сг*ан!
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Требе да се исчистиме от ***. Полша, Чехия и Унгария се изчистиха от *** и дръпнаха. Ако и ние искаме да дръпнеме требе да се изчистиме от *** като Полша, Чехия и Унгария!
19
5
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Денят за размисъл бе преди изборите, драги съфорумници.Сега е късно.И за протести не се стягайте-Софиянци няма да протестират, Герб и цяла държава работи за тях, за да са кротки и да не протестират.А ако и това стане-ще си спомните , как верните народни синове и тук там по някоя дъщеря, от полиция и жандармерия, могат да прилагат на практика наученото в учебниците по "Контрол на тълпата".За какво мислите, им купуваха водни оръдия, при "Борисов1", и ги пуснаха да потренират пред НС над баби и ст
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ,Комунагите ГЕРБ са изнервени , защото такава коалиция начело с два пъти провалил се човек със психически отклонения и ,,ксенофоби ,расисти ,фашисти,антисемити ,,,, е нестабилна ,популистка демагогска и ще се изчернп много,много бързо .
17
11
 
7
 
! Отговори
Логично преди 7 години
Как няма да е изнервена?Какви зъбки беше наточила, с каква огромна кошница се беше запътила - да "бере", "бере", "бере", да "набере" и сложи в джоба си всичко, което още не е присвоено в тази наше съсипана, изстрадала, ограбена държавица!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пет години яко като за последно. После от 2022 така и така спират фондовете от ЕС.
15
10
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Г-жа *** изнервена....сега вече много се притесних!Пачавурницата искашеда коли, и беси - ама греда!
14
15
 
14
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 7 години
Цецо, мачкай комуназите! С теб сме!