Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!

Лидерът на ГЕРБ искал Деница Златева да остане в следващия кабинет
152
Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за следващ премиер Бойко Борисов е поискал от БСП министър за кабинета си. Шефката на социалистите Корнелия Нинова обаче е отказала. 

"Получих обаждане от Бойко Борисов Деница Златева да остане в следващото правителството. Отазах участието на Деница Златева в кабинета", каза соцлидерката.

Още по темата

Тя обяви това по време на дебатите по изслушването на премиера Огнян Герджиков за уволненията и назначенията на служебното правителство. По време на тях министър-председателят бе провокиран отляво и отдясно да обяви с кой от партийните лидери е по-близък. 

Соцдепутатката Елена Йончева попита служебния премиер какво е пишело в SMS-а, който получил от Бойко Борисов преди да уволни Иван Гарелов като свой съветник, а също и колко пъти е говорил с лидера на ГЕРБ.

Герджиков отказа да коменира повече съобщението, а за разговорите с Борисов каза, че не са били много и били само след изборите. 

"Трябва да изразя съжаление, но с Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор. Няма как след непроведени разговори да има уволнения и назначения", отвърна той пък на въпрос на Патритотите за разговори със соцлидерката и произтекли кадрови промени след това. 

"Върху мен натиск не е оказван - нито за уволнения, нито за назначения, нито отляво, нито отдясно и център", каза още служебният премиер. 

"Четвърти месец обясняваме, че нито Конституцията, нито законите позволяват на партия да се меси в работата на служебно правителство", коментира Корнелия Нинова упреците на ГЕРБ, че служебният кабинет е обслужвал интересите на социалистите. 

Тя благодари на Герджиков, че е бил коректен да каже, че никога не са се виждали. 

"Аз не съм Бойко Борисов, аз нито със SMS-и, нито със срещи и обаждания не бих си позволила намеса в служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определени функции", каза още Нинова. 

Тя обаче призна, че БСП е участвала в служебното правителство с Деница Златева и обяви поканата на Борисов към нея за признание, че то е било успешно.


152
Напиши коментар Коментари
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бойко си по искал Корнелия не му дала ..... Извод предложил е малко пари
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Борисов към Нинова:
-Корни ние сме в мандрата. Дай една твоя "Калинка" да ти носи сирене !
Нинова:
-Не ти давам "Калинка", не ти ща сиренето - Партията ни е научила да си го вземем с акция.
77
11
 
8
 
! Отговори
nina преди 3 дни
Г-жо Нинова, престанете с ината си да настройвате хората срещу БСП! Не забравяйте, че сте избрани за НС, за да СЛУЖИТЕ НА НАРОДА, а не партията си! А как това ще стане най-добре?-като участвате в управлението на страната. Иначе следващия път няма да можете да се похвалите с такива изборни резултати!!!
76
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Народ който избира празноглав пожарникар да го Оправя за мен е ИЗМ*ЕТ!
75
9
 
14
 
! Отговори
Минаващ преди 3 дни
ГЕРБ няма да управлява дълго.
74
4
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 3 дни
До "архитект": На това ли са те учили в архитектурата? Когато на един държавен служител е възложена процедура по приватизация на държавно предприятие то става ли негова собственост? Все едно ти да построиш една сграда по проект на клиенти и някой да каже, че е станала твоя.
73
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тиквата остана само с некадърни калинки и търси хора.
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"" Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам! ""
..............
ВСЯ ВЛАСТЬ СОВЕТАМ! ... биха задоволи единствено другарката Нинова
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дедо и на Л.П. и той е бил див капиталист в ЦК на БКП.
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Рапона добре разбира, че разрухата до която докара страната е огромна. Извършени са действия с които България е обедняла ужасно, обезсилена и разделена. Като даде министерство на Ниновица и нея ще омаже в грабежа. Тогава тя нема да писка или му разкрива далаверите. Хитър ход от Рапона за да си осигури 4 години безметежно царуване. Вярно е, че няма неподкупни хора и разликата е в цената. Но Ноновца има пари, явно нв а да се подаде.
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Борисов си 70181поискал една БСП "Калинка", а Нинова му отказала - ревност !
68
8
 
5
 
! Отговори
архитект преди 3 дни
Разбира се че Г-жа..хммм другарката Нинова не е Бойко Борисов,тя просто е 1 истинска българка капиталистка..на 28 години да придобиеш Техноимпекс..и още нещо са доказателство за това.Спете спокойно деца...
67
0
 
13
 
! Отговори
Китов преди 3 дни
Българи, пием вода с уран; прокурори рекетират гражданите ни в стил мутри от 90-те години; основните ни медии, които четем са жълто-кафяви пасквили; нагли мутри си разпределят парите ни по измислени "обществени" поръчки и си купуват вили и джипове, докато ние едва си плащаме сметките. И си мълчим и гласуваме за Бойко и Корнелия и някакви други измислени герои. Халал да ни е в блатото, в което живеем. Докога ще търпим?
66
2
 
2
 
! Отговори
хм...до Калоян преди 3 дни
Немислите ли , че могат да се оприличат вождовете на двете големи партии по мн. показатели .Най - отчетлив е култа в който се издигат и " ръководене" на принципа на единоначалието.Не намирам различия м/ у двамата , а вие ?
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо им е вие сте взели позициите за крадене там само работа за вършене ще има без далавери.
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Държавата е пред КОЛАПС.
Тиквата се е спекъл.
63
5
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 3 дни
До "Калоян": Нито едното е грешка, нито другото.
1. На Бойко нещата трябва да му се казват ясно, за да не се прави на банкянски хитрец.
2. След изборите имаше заседание на ръководния орган на БСП и беше взето решение, че БСП ще бъде опозиция и алтернатива на ГЕРБ, така че зад отговора на Нинова стои решение на БСП, а не само нейно собствено.
62
9
 
6
 
! Отговори
ист преди 3 дни
Калояне,
това че Нинова вреди на партията не е лошо. Тя е троянският кон на СДС в БСП, и ще разцепи столетницата. Вече е започнала и има успех. Никаква оставка.
61
10
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 дни
няма ли кой да я налюби тая девойка да се кротне малко
60
4
 
13
 
! Отговори
Една преди 3 дни
Не забелязах Нинова да е нервна. По-скоро Бойко е намръщен. Единствено Цветанов, Валери Симеонов и няколко герберки се подсмихват неуместно, защото са доволни, че пак са на власт. Но Бойко май е помъдрял и вижда, че всичко е на ръба, един гаф.... и хората ще скочат. Пирова победа е тая и не се знае нито докога, нито как.