Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!

Според посланика властите в София само харчели парите на данъкоплатците
26 апр 2017 18:37,
188
Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!
Снимка: архив "Булфото"

Турският посланик Сюлейман Гьокче разкритикува България за строежа на оградата по границата между двете държави и обяви, че не съоръжението, а Турция пазела сигурността ни.

Дипломатът обвини българските власти, че харчат парите на данъкоплатците си, макар да призна, че те имат право на това.

"Турция е тази, която дава сигурност на България, а не оградата, която строите по границата - тя няма да осигури нищо от това, което се очаква", каза Гьокче в интервю за "24 часа".

Още по темата

"Знаете ли колко струва? Миналата година бяха споменати 120 милиона евро, но вече се отказах да следя цифрите. Това е една много скъпа играчка, а под клаузата "нацианална сигурност" фирмите, които строят оградата получават поръчките без търг", казва още посланик Гьокче.

Дипломатът обясни, че по време на строежа загражденията на няколко пъти са навлизали на турска територия и се е налагало да бъдат местени.

Посланикът напомня и създаването на работна група за строежа на оградата, но иронизира, че работата вероятно ще бъде финализирана идния век.

Гьокче коментира и отношението на президента Румен Радев към Турция. Според посланика изявленията на държавния глава поставяли на дневен ред нежеланието за един конструктивен диалог.

Преди изборите у нас президентът обвини Турция, че е заплаха за националната сигурност на България и обяви, че не приема уроци по демокрация от Анкара.

Вчера държавният глава уточни, че е бил провокиран за коментара от думи на турския президент и изрази надежда, че отношенията между двете държави ще са добросъседски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
10
 
! Отговори
чучолигарчо преди 7 години
А стига бе Гьокчеее....нали ни пазихте 500 години...разбирам,че ви се е доклецало русо-бело-славянско пилешко ама SORI баратоооо.....
48
8
 
9
 
! Отговори
TURK преди 7 години
Само да искат и за 2 часа ще вземат България.....и никой нищо няма да им каже.....Дори веднага ще се появят българи-чорбаджии.....аххх виеееееее.....смешен народ.....А ако ни вземе ще се разпадне-България където е стават всичко се разпада-Османската империя,Германия,Съветският съюз,Европ,съюз,Америка.....
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как така негово нагло превъзходителство Гюкче не говори в нова телевизия да турски, а говореше да английски! Явно Ани и Виктор доста са го уговаряли да не се исказва на противния му език ....
46
2
 
14
 
! Отговори
Наивник от село преди 7 години
Ами тогава да заменим оградата с минни полета, картечни гнезда, окопи, нови застави и Гранични войски, които да стрелят по всеки нарушител на Държавната граница
45
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека е прав няма спор.Кражби от поръчките и търговете колко щеш ,да се молим Турция да е добре ,че инак лошо и то много лошо ни се пише.
44
4
 
15
 
! Отговори
Унгария преди 7 години
трябва да ни служи за пример. Двойна сигурна ограда, с път посредата за колите на гранична полиция, които непрекъснато сноват между отделните участъци. Искам Виктор ОРБАН за премиер !
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно оградата върши работа, щом тоя пуяк продължава да *** против нея. Много му се иска да имаме гола граница, за да може Анкара да ни поставя условия и заплахи, ама няма да му мине номера.
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
-МИТ организира няколко атентата в Истанбул и Ердо обвинява българите за това-Разполага турска армия у нас и започва планово изтребване на българите-Заселва турци от Анадола на българска територия като им дава някакви финансови преференции-За да започнеш работа ще се изисква писмен и говорим турски-За 10 години ще обезлюди Бг и ще има само турци тукМисли, преди да пишеш умнотии!....Предишните султани са имали 500 години за това. Защо не са го сторили. Мисли преди да пишеш ганьовизми!
41
6
 
10
 
! Отговори
да преди 7 години
нека ги пуснение умеем да ги разстрелваме "случайно"те и турските бракониери бяха много отворени, но като им върнахме един в чувал и се успокоиха
40
1
 
1
 
! Отговори
Местан, че не свърши преди 7 години
И още как, от раз 30 процента от партньорите на хатака стана али баба другия пьт 60.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гьокче говори глупости. Русия ни пази и НАТО.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво? Разрушихме готова, действаща граница с кльонове и поделения заради т.пата Е. Сега пак строим същото, на същото място. Първо рушим кой квото ни каже и излъже, после правим същото, щото лъжеца пак ни лъже, че трябва. Това ми прилича на цирк с некадърен гъдулар...мечкадар. Пълна цгня. Ами нали тия отгоре са мечката, ама нас ни мачкат, щото мечката игре по тях.
37
2
 
7
 
! Отговори
МАГЕН АХМАТ преди 7 години
Вьпрос на време патриотите да се учат колко се печели от бежански палатков лагер. Ще наводнят Стража-Сакар от лагери от кюрди.
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ти мислиш ли, че тази ограда ще спре примерно 5 000 души, тръгнали да я преминават ? Ще минат отгоре и като стадо бизони."Да, мисля, защото знам какво представлява оградата. Съоръжението по границата ни не ти е телената ограда на лозето, така че не ми обяснявай как щели да я преодолеят.
35
10
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 7 години
До АнонименТи мислиш ли, че тази ограда ще спре примерно 5 000 души, тръгнали да я преминават ? Ще минат отгоре и като стадо бизони. А 10, 20, 50, 100 000 ?
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре Великия СУЛТАН да управлява Европейска БЪЛГАРИЯ======Да видим какво ще стане ако дойде султана:-МИТ организира няколко атентата в Истанбул и Ердо обвинява българите за това-Разполага турска армия у нас и започва планово изтребване на българите-Заселва турци от Анадола на българска територия като им дава някакви финансови преференции-За да започнеш работа ще се изисква писмен и говорим турски-За 10 години ще обезлюди Бг и ще има само турци тукМисли, преди да пишеш умнотии!
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, не му падай на нивото. Медиите отразяващи тази новина се четат само от поръчителите. Даже в екипа на медията никой не ги чете.
32
6
 
3
 
! Отговори
ГЕНОЦИД преди 7 години
При СУЛТАНА не се толерират национални предатели и *** и третополови управници както в България
31
3
 
16
 
! Отговори
Факт преди 7 години
След като Турция е враг N1 на България,естествено че ще укрепваме границата.Това,че не се прави както трябва е друг въпрос.Болката на Турция е ясна-ако успеем да затворим границата си към нея-край с бежанското изнудване!На практика Турция се държи като мутра от 90-те години-"пази" ни от несигурността,която сама създава!Иначе,тая граница трябва да е като линията "Мажино",само че без основния и дефект-възможност за заобикаляне.Което предполага и укрепване на част от гръцката граница.
30
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Прав е! За съжаление ....ПРАВ Е! Родните политици погребаха България приживе! Убеден съм че патриотарите първи ще се скрият ако стане напечено. Не си ми глупав народе......наивен си един път е нормално да се сгреши, втори път неприемливо, трети път е безумна наивност! "Гласовете трябва да се претеглят, не да се броят"