Каракачанов: Ще върна уважението към българския офицер!

Новият министър на отбраната получи икона на Св. Георги Победоносец
4 май 2017 17:15, Анисия Иванова
47
Каракачанов: Ще върна уважението към българския офицер!
Красимир Каракачанов приема министерския пост от Стефан Янев Снимка: БТА

Много ясно съзнавам, че поемам отговорността в качеството си на министър на отбраната в едно рисково за България време - с много конфликти около нас, конфликти в точки, от които могат да произведат напрежение, не само в България, и в целия регион. Това каза новият министър на отбраната Красимир Каракачанов, който прие поста на церемония във военното ведомство от своя предшественик Стефан Янев, министър на отбраната в служебния кабинет.

Каракачанов посочи кризата в Украйна, продължаващата война в Сирия, ситуацията в Близкия изток, ситуацията на Балканите.

"Абсолютно наясно съм, че в това време Българската армия трябва да е в състояние да изпълни своя конституционен дълг - защитата на Отечеството, териториалната цялост и суверенитета на България", каза новият министър,

"Дълбоко съм убеден, че обществото ще разбере, че точно в това време на България е необходима онази армия, която може да съхрани спокойствието, реда, живота и здравето на българските граждани, целостта и суверенитета на българската държава", добави той, цитиран от БТА.

Каракачанов заяви, че не е привърженик на голите обещания и не обещава неща, които няма да може да направи. Но обеща, че ще се опита с всички сили да направи така, че онези млади българи, които искат да служат в армията, да го правят с гордост и чест.

"Онези млади българи, които вече са постъпили в Българската армия, да имат нормален стандарт на живот и да са горди, че са военнослужещи. Българският офицер да има и в бъдеще уважението, което винаги е имал пред обществото. Надявам се, че с общи усилия, най-вече с вашето компетентно мнение, заедно ще успеем да го направим. Ще го направим не заради Министерството на отбраната, ще го направим заради България", каза Красимир Каракачанов.

Стефан Янев благодари на присъстващите за положените усилия и старание, за високия дух, с който са работили и мотивирали подчинените си, така че задачите да бъдат изпълнени.

По стара традиция при предаването на длъжността новият военен министър получи за подарък икона на Св. Георги Победоносец, който е патрон и пазител на военнослужещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе чорба воеводата може да върне старите си *** на някой просяк.
37
1
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 6 години
Ееее най сетне се докопа до пост....а честито....че няма да свършиш никаква работа всеки го знае....стига дрънка глупости.
36
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 6 години
сега ще говорят всякакви щуротии да изкарат колкото се може по голям мандат защото после ги чака съдбата на РБ така че цирка ще е пълен
35
3
 
9
 
! Отговори
аз преди 6 години
това е поредната *** с народа как може този олигофен да води останките от армията това някакъв майтап егати държавата
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще раздава пиене за "Ти мене уважааш ли ***?"
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То няма офицери г-н Каракачанов!Бавно и методично бяха съкращавани.То въобще има ли БА?!
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ли,бе,мешка сдрусана!?
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов какви офицери?! Демографията трябва да оправяте и бедността!
30
2
 
11
 
! Отговори
ss преди 6 години
никой не дава вече 5 пари за таз пропаднала държава, просто комунистите станаха капиталисти след 89-та ограбиха я, направиха така че даже под турско не е бил такъв геноцид ти искаш някой да я защитава всеки иска да се махне час по скоро от тоз ***
29
3
 
15
 
! Отговори
George1 преди 6 години
Тоя си е повярвал.
28
4
 
18
 
! Отговори
Машалла преди 6 години
Летящ старт на Шкембе Войвода!
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил съм пехотинец е Грудово. Едно загубено време от 27 месеца с 1.5 лв. За месец. А този агент на соц. ДС , Каракачанов за този пост НЕ Е.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стефан Янев - човека излъчва много повече авторитет и стегнатост.Тоя какъв министър на отбраната ще е, странно.Ще връща авторитета на българския офицер на маса.
25
2
 
17
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Личното ми мнение "воеводо" е, че за теб би било добре да влезеш в полка в Марица, където да те направят кашик с двойно предаване, да ти връчат СПГ-то и да те гони *** с УАЗ-ката докато си изплюеш далака. Докато сумката те бие по макарите. Ако можеше да те върнат във времето където аз съм бил, сега щеше да си по обран. Обаче, точно такива като теб, които само лаят най намират публика. За мен си дебел пуяк, който лъже безсрамно. Мъчно ми е за българската армия, тя не заслужава такъв като теб.
24
11
 
3
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Браво на Каракачанов, ако наистина иска да вьрне казармата! Гордея се че сьм служил една година в строителни войски за моята родина Майка Бьлгария.
23
5
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ей на се научихтеФ16Ф16Ф16Това ще е политическа сделкаКви Грипен- и ви гонят
22
8
 
16
 
! Отговори
От Нищо за Нищо преди 6 години
Уважаемий господин, не ще можете да върнетете нещото, което беше отнето от влизането в НАТОТО, това е! Всичко останало е , наистина една обикновена ЛЪЖА!Слава на Руското оръжие и Славянска Русия, дано пребъде поне три века занапред!!!
21
3
 
22
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Абе, министре ... аз съм служил в бойно поделение в Симеоновград. 2 години и 3 месеца. Въпреки, че скоро ще чукна 50 да ти кажа 100 лицеви опори и 12 възлизания на лоста не са ми проблем. След което паля мотора и тръгвам за Димитровград. Като ти гледам двойната гуша, и корема дето ти виси до т.ашаците, ти военна служба я си помирисвал, я не. На скатавка приличаш, шкембелио. Вервам ти, че ще направиш нещо за армията. Ше си го местиш в крачолите срещу много кинти.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя комплексиран Шишко дето никога не е бил политик най-много да сътвори някой мизерия. Друго не виждам, какво може да върне. От сега му личи ,колко е пренавит.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A pensiite 300 lv schte gi 4akame