Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро

То е нереалистично без ръст на икономиката, заяви икономистът
247
Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро
Кадър: Bulgaria ON AIR

Ако по време на мандата си правителството успее да осъществи реформите, които е замислило, родната икономика ще расте с 3-4% годишно. Това прогнозира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR "България сутрин" икономистът Владимир Каролев.

По думите му неспазеното обещание на патриотите за вдигане на минималната пенсия до 300 лева всъщност е за добро, защото такова намерение само по себе си е било нереалистично.

Още по темата

"Министърът на финансите отново ще бъде консервативен човек, който е доказал, че разбира от икономика и според мен той и мнозинството от ГЕРБ успяха да убедят своите коалиционни партньори, че не е реалистично това, което те предлагаха. Това не е за лошо. Крайно време е хората да разберат, че ръст на държавно определени параметри - било то пенсии или заплати, може да се постига в рамките на ръста на икономиката. Когато няма ръст на икономиката, не може да се очаква ръст на заплати и пенсии и обратното", посочи Каролев.

Той изрази известно притеснение, че в 44-ия парламент има рекордно малко юристи, което пък е значим фактор с оглед на важните за икономическата активност закони, които предстоят да бъдат разгледани. Сред тях е и Законът за концесиите, върху който президентът Радев наложи вето.

"Сигурно има основание президентът да спре закона за концесиите, но според мен основанията му бяха по-скоро, че този закон беше гласуван в последната седмица на парламента. А този закон е изключително важен, защото няколко индустрии в България имат нужда от него", поясни Каролев.

Що се касае до новоизбрания вицепремиер за демографска и икономическа политика - Валери Симеонов, коментира:

"Макар че публично може да изглежда недиалогичен, той всъщност е диалогичен. Аз съм убеден, че той ще се вслуша в професионалните аргументи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
1
 
! Отговори
Блок бастер преди 6 години
Щом икономическият растеж е малък виновният за това защо не е в затвора ??????
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** чиляк!
208
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическа издънка с капиталистически методи ! Наглец от най-висша класа. Удобен за властта ! И този е като Герб -комунистическа издънка със злобен капиталистически манталитет. Зинали и не можеш да им напълниш устите!
207
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СКЪПОСТРУВАЩ ЗА НАРОДА ПОДЛОГАН НА ВСЯКА ВЛАСТ. УДОБЕН ЗА ВСИЧКИ ВЛАСТИ НО ИНАК ВИСОКОПЛАТЕН ЗА ДА УБЕЖДАВА НАРОДА ,ЧЕ ВЛАСТТА Е ПРАВА !САМО ЧЕ ЗАЩО ЗАПЛАТАТА НА ТОЗИ СЪВЕТНИК НЕ ЗАВИСИ ОТ ХАЛА НА БЪЛГАРИЯ СПОРЕД ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ СТАТИСТИКИ А НЕ СПОРЕД ХВАЛБИТЕ НА БОРИСОВ. НА ПОСЛЕДНО МЯСТО СМЕ ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ , НА ПЪРВО МЯСТО ПО КОРУПЦИЯ ЗНАЧИ ВЛАСТТА И СЪВЕТНИЦИТЕ И СА НЕКАДЪРНИЦИ. И ЗАЩО ТОГАВА ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПЛАЩА С НАРОДНИ ПАРИ. КОГАТО НАРОДЪТ Е ДОВОЛЕН ТОГАВА ЩЕ СИ ЗАСЛУЖИТЕ ЗАПЛАТИ
206
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
У нас ръстът на икономиката не означава ръст на заплатите а само ръст на печалбата на собствениците на фирми. Поради каква причина един собственик ще даде на работниците си по-високи заплати за работа, която всеки друг може да свърши? На вратата чакат безработни, готови да работят и за по-малко.
205
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя перестройчик каква пенсия ще взема, та се изказва
204
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво го коментираме ? Нали знаем че е бил,,слушалка ,,на ДС. Сега със сигурнст о е ,,хлопка ,,на новото ,,демократично ,, ДС . Я как хлопа всеки път . Просто ,доносник един път ,доносник за цял живот .
203
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А неспазеното обещание за 500 лева минимална пенсия,800 лева минимална заплата и и 1600 средна заплата от- Гарантирано от ГЕРП и то ли е за добро ?
202
0
 
9
 
! Отговори
Бай Груьо преди 6 години
Кво стана бе Каролев продаде ли апартаменчето в Банско ейй голем *** сии
201
0
 
5
 
! Отговори
sofiataxidriver@abv преди 6 години
До Анонимен220Разбира се, че се фалшифицират. Точно поради тази причина правителствата след това на Кобурга са НЕЗАКОННИ. НДСВ беше избрано поради плиткоумието и наивността на населението, но беше законно индемократично. 800 дни, каза ЦарО, гепи к'вото можа и отсече на чист български: "На българите им е сбъркан чипът, нещо".
200
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чие добро или пенсионерите трябва да започнат масово да измират с диагноза "системно недохранване"?
199
0
 
11
 
! Отговори
sofiataxidriver@abv преди 6 години
Каролев, кое адмирира - неспазеното обещание или ограбването на пенсионерите. Нима точно това неспазено обещание не овласти ПФ? Неспазеното обещание е равносилно на лъха, другарю. А, за ръст на икономиката не говори третокласно специалистче, защото парите. на осигуряващите се трябва да се съхраняват и управляват от пенсионния фонд и да гарантира приличен доход на пенсионера!
198
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че се фалшифицират. Поне 80% от познатите ми казват че са гласували за нова република, реформаторите или да България които взеха по 1(!)% и накрая както винаги с огромно мнозинство са изчадията на ДС-мафията - БСП и ГЕРБ Трябва да си интелигентен колкото черната златка, че да повярваш на резултатите от изборите
197
0
 
9
 
! Отговори
Гнилоч преди 6 години
Народа си ги бил избирал....чушки Изборите се фалшифицират от '89 надам (преди това нямаше нужда) .. нагло се фалшифицират от мафията (БСП,ГЕРБ,ДПС) като предварително се подготвя стадото чрез "социологически проучвания."
196
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ?150 - по 3? ! На ден е много за достойните хора градили тая държава Браво бе каролев...браво бе ГЕРБ... това е с уговорката че и БСП да бяха дошли едва ли щяха да дадат повече...
195
0
 
9
 
! Отговори
geam преди 6 години
koi e karolev? ot koi razkopki go izvadihte? ;)
194
0
 
16
 
! Отговори
Субсидии за ПП преди 6 години
Стартовата депутатска заплата е колкото три средни възнаграждения в публичния сектор у нас. Ако размерът й не бъде замразен, първата заплата на новите народни представители ще стартира от 3210 лв.Освен основни заплати депутатите, които по принцип участват в поне две парламентарни комисии, получават и добавки за това. Избраниците имат право и на безотчетни пари за представителни разходи, чиито размер е 2/3 от стартовата им заплата, или около 2000 лв. в случая.
193
0
 
11
 
! Отговори
Пуси преди 6 години
Каролев е чисто и просто един гопак
192
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
300 ЛЕВА пенсия= 99.99процента мъртав.
191
0
 
5
 
! Отговори
benzin преди 6 години
bg zaplati kato belgiiskite ili b3 e out.