Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро

То е нереалистично без ръст на икономиката, заяви икономистът
247
Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро
Кадър: Bulgaria ON AIR

Ако по време на мандата си правителството успее да осъществи реформите, които е замислило, родната икономика ще расте с 3-4% годишно. Това прогнозира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR "България сутрин" икономистът Владимир Каролев.

По думите му неспазеното обещание на патриотите за вдигане на минималната пенсия до 300 лева всъщност е за добро, защото такова намерение само по себе си е било нереалистично.

Още по темата

"Министърът на финансите отново ще бъде консервативен човек, който е доказал, че разбира от икономика и според мен той и мнозинството от ГЕРБ успяха да убедят своите коалиционни партньори, че не е реалистично това, което те предлагаха. Това не е за лошо. Крайно време е хората да разберат, че ръст на държавно определени параметри - било то пенсии или заплати, може да се постига в рамките на ръста на икономиката. Когато няма ръст на икономиката, не може да се очаква ръст на заплати и пенсии и обратното", посочи Каролев.

Той изрази известно притеснение, че в 44-ия парламент има рекордно малко юристи, което пък е значим фактор с оглед на важните за икономическата активност закони, които предстоят да бъдат разгледани. Сред тях е и Законът за концесиите, върху който президентът Радев наложи вето.

"Сигурно има основание президентът да спре закона за концесиите, но според мен основанията му бяха по-скоро, че този закон беше гласуван в последната седмица на парламента. А този закон е изключително важен, защото няколко индустрии в България имат нужда от него", поясни Каролев.

Що се касае до новоизбрания вицепремиер за демографска и икономическа политика - Валери Симеонов, коментира:

"Макар че публично може да изглежда недиалогичен, той всъщност е диалогичен. Аз съм убеден, че той ще се вслуша в професионалните аргументи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
4
 
! Отговори
mas преди 6 години
tova e tochno sastoto, kakto s bezumnoto ogromno arogantno uvelichenie na sofiiskata adminisracia na fona na obezludenata polujiva bg ikonomika...na gol bg korem ministar na eu predsedatelstvo...;)
189
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А неспазеното обещание за връщане на кредит защо е лошо?'
188
0
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
За такива като Каролев е измислена поговорката: сития на гладния вяра не хваща.
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми баце наложи ред два дена гледам стрснни идилии тихи партита в държавни институции отделно тихия фронт движи с понощници единия в колата другия в кръчмата с даскал третия в пансиона е та плащаме данъци бре баце как да ги плащаме с въздух че за какво гласуваме за доброто име на бг ромите са с приоритет пред българите в един град като ловеч нее ли жалко и аз гласувам защото вярвам на кого на арменския поп гласувам за равенство такова нема
186
0
 
12
 
! Отговори
Naco преди 6 години
Да но БЕЗ НЕГО, "патрЕотите" нямаше да са ТАМ,където НЕ им е мястото ,ДРУГАРЮ Каролев!? Съгласни ли Сте,ДРУГАРЮ? ТАМ е ПРОБЛЕМА! НАРОДЕ????
185
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 196И за чанти, пич. Свинетка не носи чанта, по-евтина от 3 000 евро. И много се сърди, когато медиите пишат за това!Аз пък се питам, колко ли гроша е струвало торбето, в което нейната прабаба си е носила сухия хлебец, отивайки да копае на къра? Сигурно нищо не й е струвало, защото сама си го е тъкала и шила зимно време, на светлина та на газена лампа. Или си е светила с борина? Кой знае, яташко-партизанска им работа ...Как сега внучката да не се възползва да се облажи?
184
0
 
28
 
! Отговори
До Баба Вили преди 6 години
Защо да отпускат пари за всички, като някои са си много добре? Известно ли ти е, че при пенсионирането си един генерал получава 80-90 000 лв (20-те заплати)?После взима 900 лв пенсия и веднага го назначават към същото министерство като някакъв вид експерт със заплата 1 200 лв.Но за други разходи в армията пари не достигат, затова е на този хал.Сега ще вдигнат малко най-дребните пенсийки, но пак няма да е достатъчно за храна и лекарства.За останалите -"Трай коньо до зелена трева!Ако изтраеш."
183
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** в тия правителства от 1989 насам. Сринаха процъфтяваща държава. Няма сигурност за хората
182
0
 
23
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
От това по добре щеше да бъде въобще да няма повишение на минималната пенсия. По логиката на Каролев, май най добре щеше да бъде, ако се намали на 100лв. Има пенсионери, има проблеми.
181
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак ми се повръща от този ***! Но ми се иска да повърна отгоре му! Такъв и на клада да го изгориш, малко му е!
180
0
 
44
 
! Отговори
Баба Вили преди 6 години
Като няма ръст на икономиката,защо има ръст на заплатите на депутатите, а няма ръст на пенсиите?Защото са безочливи депутатите,но народа няма да търпи дълго.
179
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари няма!Пари има само за: - луксизни лимузини за депутати, хора в министерства и кметства.- самолети да си джиткат политиците.- луксозни костюмчета и чанти (представителни разходи)- правителствена болница, да не страдат в болнци при простолюдието- субсидии за партиите... стотици милиони- ...Пари има много драги хора. Просто НЕ ЗА ВАС.и не за болните деца с посоянно зовящи за помощ, за да не умрат.
178
0
 
35
 
! Отговори
niki преди 6 години
Вече 28 години търпим. Търпим да ни мачкат. Хора като това едноклетъчно.Не зная защо не излезем и не ги изметем? Това са просто банда страхливи бандити.
177
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИСОКОПЛАТЕНИЯТ ГЛАШАТАЙ НА ВЛАСТТА ПАК НИ ПОУЧАВА....А АЗ КАЗВАМ ЗАЩО ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ :ТЕЗИ НА ВЛАСТТА И НА ВАС СЪВЕТНИЦИТЕ НА ВЛАСТТА НЕ Е ОБВЪРЗАНА С ПОСТИЖЕНИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ САМО В ИКОНОМИКАТА ,НО И В ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ НА ЦЕЛИЯТ НАРОД А НЕ САМО ВАШИЯТ? ЗАЩО ПОЛУЧАВАТЕ ТЕЗИ БЕЗУМНИ ЗАПЛАТИ КАТО СТЕ НЕКАДЪРНИЦИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ СОЧАТ,ЧЕ НИЕ СМЕ НА ДЪНОТО ПО ВСИЧКО,НАЙ-ВЕЧЕ ПО БЕДНОСТ.НЕ Е ЛИ ЗАЩОТО НЕКАДЪРНИЦИ КАТО ТЕБ СА СЕ НАКАЧИЛИ НА КЛОНА И КЛОНА Е УВИСНАЛ ВЕЧЕ ОТ ВАШАТА НЕКАДЪР
176
16
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До БАБА КУНАне парадира а обяснява на много достъпен език реалността която ти не искаш да приемеш
175
2
 
27
 
! Отговори
Соросоид преди 6 години
Ние ***, с вишо икономическо образувание, и които работим за грантове то америка против България сме сити и оядени, децата ни учат в чужбина и на гладните не верваме. Според нашите научни анализи е напълно възможно пенсионер да живее с 200 лева пенсия. Като си плати тока и лекарствата, му остават 90 лв - по 3 лв на ден. Това са един хляб и едно кисело мляко - на българския пенсионер не му трябва повече. Ако иска кремвирш, ще яде по половин кофичка и в петък ще има и за кренвирш от 3.50
174
1
 
55
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЦАРСКИЯ ЛЪЖЕЦ ДА ВЗЕМЕ ДА ПОЖИВЕЕ СЪС 180 ЛВ. МЕСЕЧНО И ТОГАВА ДА ПАРАДИРА ОТНОВО.
173
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно.Никакви пенсии.Никакви заплати.Само бой и е...не.Тоя заспал народ това заслужава.Преди повече от 130 год.група смелчаци се изправиха срещу цяла империя,а днес няма кой да се опълчи срещу група негодници.Всеки народ си заслужава съдбата.
172
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каролев,скрии се,бе.Само дразниш хората с нелепите си обобщения.
171
2
 
38
 
! Отговори
Моето мнение преди 6 години
***, лицемер и двуличник!