По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?

Каракачанов: Длъжен съм да защитавам служителите на министерството!
169
По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?
Архив: Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов даде да се разбере, че може да не уволни Иво Антонов, служителят в Министерството на отбраната, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването му, а това е в правомощията на военния министър. Ден по-рано министър-председателят уволни зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради подобна снимка хитлеристки поздрав.

Още по темата

Днес Каракачанов припомни, че вчера, когато се разгоря скандалът, той бе в Брюксел за среща с шефа на НАТО.  

"Разпоредил съм още снощи заместникът ми да го извика и да му иска обяснение. В този момент служител Антонов получава сърдечна криза, повикана е линейка, стациониран е в кардиологичното отделение на ВМА", обясни днес Каракачанов. 

Той беше категоричен, че няма да му иска обяснения, докато е в криза, защото това би било ненормално. 

На въпроса дали съществува хипотеза да не уволни Антонов, министърът обясни, че "съществува хипотеза да се държим като хора". 

"А не заради една евтина новина и обслужвайки една етническа партия да предизвикваме здравословни проблеми, а недай си Боже и нещо друго в един служител. Аз съм длъжен да защитавам служителите на това министерство", каза Каракачанов. 

"Представете си, ако го бях уволнил. И с този служител се случи нещо. Кой носи моралната отговорност? Кой ще погледне жена му и децата му? Айде стига простотии!", каза още министърът. 

Той попита и по какъв член от кой закон той може да уволни Антонов, който е държавен служител. Каракачанов припомни и че снимката му е била отпреди 10 години. 

"Всички в живота си ли сме били светци, не сме бъркали или не сме правили грешки и не сме имали младежки емоции и увлечения ли? Заради които след десет или двайсет години някой  ще ни ги размахва?", попита министърът. 

Каракачанов съобщи, че Антонов е служител от 18 години във военното министерство. Той бил с отлични атестации от различни министри, бил инициатор и на държавната политика за възстановяване на войнишките паметници. Каракачанов попита лидерката на БСП Корнелия Нинова кога е искрена. 

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти? Когато Корнелия Нинова обяснявяше още преди предизборната кампания, че може да направи правителство само с Обединените патриоти не знаеше ли, че сме фашисти? Айде стига с тия евтини политически номера. Аз разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да оглави правителството не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката", каза Каракачанов. 

Той обвини ДПС, че те са инициатори на кампанията срещу Иво Антонов и го обясни с факта, че патриотите са им отнели възможността да разпределят порциите на държавната хазна.

6543 гледания   |  Още видео


169
Още от
Напиши коментар Коментари
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 39
Да, всеки някога може да е вършил глупости. Може и да е съжалявал. Но ако тези глупости поставят страната в неловко положение и са свързани с подобни античовешки изстъпления, този разкаял се човек не би следвало да има очи да заема подобни високи постове! За нацизма няма давност. Дори днес да намерят някои от укрилите се от Нюрнбергския процес, пак ще го осъдят! Тук става дума за морал, Каракачанов! Дори Бойко го разбра!
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
снимка преди 10 години! точка. във всяка държава, че даже и ислямистките, се гледа кога този антонов е направил нещо незаконно, доказва се и се търсят отговорните за поведението му ОТПРЕДИ 10 ГОДИНИ. какво правим в момента? крадецът вика дръжте крадеца? тия на мало*умни ли се опитват да ни правят?
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Единствената сатира срещу Хитлер и фашизма , това е филм на Чарли Чаплин.
Даже е станал неудобен в САЩ...
Кой е Чаплин, кой е този омазнен льохман?!
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Букмейкърите могат вече да предлагат залози до кога ще изкара това"правителство".Вариантите са три.До това лято,до тази есен или до следващата пролет.Аз лично залагам до есента.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До идеалист
Да, чистка трябва - да махнат всички и да оставят само малцинства на работа по миистерствата за да е политкоректно всичко на 100%. В Брюксел Анкара и т.н. ще са много доволни!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ко става с танковете, наборната служба и заплатите и пенсиите, защо ни изъгахте бе нацисти ? Мислите да държите пенсиите гладни като в Бухенвалд ли ? 400 евро минимален доход за ЕС, направете пенсиите 800 лв за да сме в крак с ЕС.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тъй, тъй. въпросният нацист си е правил снимката и е марширувал под носа на бсп и дпс преди 10 години, по време на тяхното управление и не само че са го търпели, ами и са го назначавали на по-висока позиция. тогава не им е пречело, ама сега като няма власт и парички, собствените им хора са криви. и наистина, бсп ясно казаха, че искат да управляват с патритотите преди изборите, ама сега гроздето е кисело. ама какво да очакваш от агенти от бсп и дпс - само интриги, скандали, нищо градивно.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каракачанов,
това не е достатъчно - говори, че това е един недозрял, кух и празен ***!
Аз не приемам този човек за пример, нито да управлява, защото не се знае как ще ме представлява някъде.
Може да си тикне розова опашка в задника и да дефилира на гей -парада и пак ще получи инфаркт от това, че просто трябва да продължи напред, защото ти е удобен!
Не можеш да пренебрегваш мнението на обществото, без това по милост сте във властта!
Намери достоен човек, откъде ги вадите тези нещастници!?
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фигурката в музея също е подигравка и ислямски фашисти разстреляха вестника Шарли заради карикатурите на Мухамет.
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако си направиш шега - сложиш изкуствена брада, наденеш бял чаршаф и насочиш пръст към небето, това прави ли те симпатизант на ИДИЛ? Не, правят те убежденията, изказванията и действията ти. Не мисля, че такава снимка е показателна за официална или неофициална партийна линия в Обединените Патриоти, подкрепяща нацизма или геноцид над който и да е. Нека се разгледа проблемът и да се реши бързо и по разумен начин, не да се раздухва за заблуда на масите. Имаме много по-належащи и сериозни проблеми.
64
2
 
10
 
! Отговори
Един преди 4 месеца
Брей! Много сърдечни кризи-много нещо! Значи, искате ли да се хванем на бас, че ако утре отида пред НС и почна да марширувам с нацистки поздрави ще ме окошарят на мига! Обаче, въпросния кризополучател- него ще го защитават!? Бил добър човек и примерен баща. Браво! Ами и аз съм примерен баща, ама на мен ще ми лепнете поне 5 години, нали? За фашизъм. Браво! Утехата ми е, че не съм гласувал за нито една от партиите в НС. Съвестта ми е чиста. И, не- не съм симпатизант на БСП. Срам ме е...
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въпросния артист се подиграва с Хитлер и немците.Прави разлика между изкуство или комедия в случая и симпатизанти на хитлеризма.Много е различно.А и доста удобно да вадим филми които косвено са осмивали нещо отречено.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо не работят освен избори и след като ги изберат за 4 г. само се занимават с глупости.
61
2
 
11
 
! Отговори
СССР преди 4 месеца
Каракачан, спри да защитаваш някькьв си твой лакей! Знаем ви вас самонареклите се патриоти що за подлизурковци сте вие! Иво загуби парче от мазната баница и веднага почна да получава припадаци! На нас не ни трябват политици с изкуствени номера, на нашата страна и трябват политици като Левски и Ботев!
60
0
 
2
 
! Отговори
идеалист преди 4 месеца
Трябва голяма чистка във всички министерства. Да махнат всички от СДС през БСП, ОДС, ДСБ, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, и чак до ПФ. Тобява България ще се оправи
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
.....то това МО за какво ли ни е вече......
58
6
 
3
 
! Отговори
;) преди 4 месеца
Благодаря! Значи в паркове и музеи не може, в кината може, в институциите може само с петолъчка. Може би парламентът трябва да издаде списък на локациите къде може и къде не може ;)
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Демографската криза стигна и до парламента и правителството. Сигурно въпросният човек не убеден фашист, но какъв г.лупак трябва да си за да публикуваш такова нещо.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като е болен трябва да се пенсионира инвалидно. ББ имаше инфаркт през 2013 г. и сега е с фалшиво медицинско.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Имам въпрос: а позволено .."
....
Позволено е в киното.
Немислимо е в държавни институции.
Жалко, че не го схващаш.