Кой фалира "Пирогов"? Пациентите, НЗОК или...

Големи общински болници са с предполагаеми намалени бюджети
2 юни 2017 09:45, Петя Славова
20

Незигоден за "Пирогов" договор със Здарвната каса - това, по думите на проф. Милан Миланов - началник на Клиника по интензивно лечение в "Пирогов", е причината, поради която най-големият спешен център у нас е изправен пред фалит.

"Това трябваше да се очаква, защото преди месец и половина сегашното ръководство подписа един крайно неизгоден за "Пирогов" договор с касата - на минус 400 хил. лева ежемесечно, т.е. около 5 млн. годишно", заяви проф. Миланов в "България сутрин".

Още по темата

Той посочи и друго обстоятелство - "Пирогов", ВМА, УМБАЛ "Царица Йоана" и Окръжна болница са с предполагаеми намалени бюджети за юни, юли и август.

"Четири големи общински болници и изведнъж се появява една болница, която при намаление 90 единици на месец на "Пирогов", има 90 хил. лева  - "Софиямед". Откъде са взети тези пари, за да бъдат качени парите на "Софиямед"?, попита Миланов пред Bulgaria ON AIR.

"Не завиждам на министър Петров - той завари една разгромена през кадрови назначения здравна система на територията на България. На всичките важни места Илко Семерджиев назначи свои хора. Но не е това най-лошото - най-лошото е, че няма договорно начало, касата прави това, което поиска", добави още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
13 преди 6 години
ТУК МНОГО ЗНАЕТЕ, само че 0 от личен опит би казвам -ИСКАТЕ ЛИ ДА ЖИВЕЕТЕ - АКО СТЕ СПЕШЕН, САМО ТАМ ЩЕ ВИ СПАСЯТ!!!МЕДИЦИНСКА СЕСТРА СЪМ - С 30 г. трудов стаж,ПИРОГОВЦИ - 3 ПЪТИ СА МИ СПАСЯВАЛИ ЖИВОТА!!!НАЙ-ДОБРИТЕ СА В СПЕШНАТА МЕДИЦИНА!!! ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ ХОРА!!!СТИГА СТЕ ГИ ХУЛИЛИ, ЧЕ Е СРАМОТА.ЗАПОМНЕТЕ - ОТ МЕН, ВСИЧКИ НИЕ - СМЕ ТЕХНИ - ПОТЕНЦИАЛНИ ПАЦИЕНТИ!!!
16
3
 
0
 
! Отговори
румен преди 6 години
До АнонименА ти ще идеш да се лекуваш в Турция,така ли? Не съди за другите само по собствения си крадлив манталитет.
15
2
 
1
 
! Отговори
румен преди 6 години
До РеалистВ кое всезнаещо дайджест предаване научи тази глупост?
14
4
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Около 20% от всички деца се раждат с пъпна херния. Тя няма нужда от лечение и напълно се изчезва до 5 годишна възраст на детето. В София има две отделения "Детска хирургия" - в Токуда и Пирогов. И на двете места препоръчват спешна операция на детето, без значение на каква възраст е. Операцията се заплаща по здравна каса, трае около половин час, безопасна е, рутинна и абсолютно ненужна. От тия 20% деца с тази херния, 10% да минат операцията по каса, смятайте за какво източване става въпрос.
13
3
 
4
 
! Отговори
TI преди 6 години
До AZ. Ти какво си мислиш, че по този начин крадат пари ли?! Чул ли си за медицински стандарти?! Явно не си! За всяко лечение има определен брой изследвания, определен брой манипулации и т. н. ... Не си меслете, че влиза един пациент и почва едно лудо крадене. Има и крадене, но чак пък толкова, колкото си мислите. Все пак има държавни институции, които с това се занимават, да следят за кражби. Някога се справят, някога не. Не е толкова просто
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AZПич ти като ги разбираш толкова нещата защо отиващ в педиатрията за без пари, а не си ги платиш изследванията и да приключиш, а?
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливите ЛЕКАРИ, те ще фалират и държавата. По бързо да се изнасят на *** й.на.та си.
10
3
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Отговоърт е един и пределно ясен. Пирогов фалира "благодарение" На Миланови!
9
6
 
13
 
! Отговори
AZ преди 6 години
Самите болници в лакомията си фалират Здравната каса...Синът ми в момента е в Педиатрията, за изледвания. Самите изследвания протичат точно 2-3 часа, а детето е там вече четвърти ден. По цял ден лежи и нищо... А днеска изследвания, а утре, и така 4-ти ден... После познайте колко пари ще ошушкат от касата, при положение, че самите излседвания са не повече от 100 лева, ако отидеш и си ги платиш сам...Измекярска работа!!!
8
4
 
15
 
! Отговори
Когато фактите ... преди 6 години
Проф. Милан Миланов иска да замаже положението около некадърното управление на племенника си Стоян! Та проф. Стоят Миланов, доведе Пирогов до фалит и то само за 3 години пиянско управление! Факт!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пуснете live streaming на Bulgaria On Air вместо наличието на сайта и да се приключи с тази мъка...
6
7
 
11
 
! Отговори
Лоши спомени преди 6 години
Няма да забравя един в урологията на Пирогов - води се лекар, около 50 г., беше висок около 1.95, едър, дебел, мазен, със златен ланец около врата - отврат! Такъв не за охрана, за градинар не бих го взел на работа. Жена ми стенеше от болка, а кретонофила с ланеца 15 минути му чукахме на врата, щот таралянкаше сестрата - полуоблечена беше. Обезболяваща инжекция не искаше да й бие.А в приемната възрастен лекар, учитив възпитан - да е жив и здрав. Той беше изключение. Пари да ми дават не отивам
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те не крадат, а човеци не знам дали останаха в България.
4
3
 
15
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Наложи ми се да ползвам техните услуги и то с дете....Бог да им даде ,това което заслужават,не казвам ,че всички са кожодери измежду тях наистина има хора-човеци-лекари с призвание.
3
4
 
24
 
! Отговори
Частни болници преди 6 години
Частниците поради каква причина работят с НЗОК.
2
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички лекари в БГ са крадльовци и мошеници, но тия в Пирогов засенчват всички. Нямам думи. Крадци на едро.
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя наркоман и алкхолик в качеството на какъв го интревюират. Може би като лакей на Боко Еднокнижника.