Цветанов срещу Нинова във Facebook: Говорите неистини!

Двамата влязоха в задочен спор с постове в социалната мрежа
10 юни 2017 20:40,
85
Цветанов срещу Нинова във Facebook: Говорите неистини!
Снимка: БТА

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отвърна на нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу премиера Бойко Борисов, като написа и той пост във Facebook.

"За съжаление, за пореден път трябва да заявя несъгласието си с поредните неистини и от днес, които разпространява многоуважаваната от мен председателка на БСП Корнелия Нинова. Категорична неистина е, че на КСНС при президента правителството и премиерът Борисов са отказали да започнат веднага модернизацията на армията и са я разсрочили в годините напред", пише Цветанов в социалната мрежа.

Още по темата

По-рано Нинова заяви, че единствената грижа на премиера Бойко Борисов при участията му в КСНС е личния и партиен интерес, а не националния.

"Доказателството, че говорите неистини, г-жо Нинова, е декларацията, около която се обединихме всички представители на парламентарни групи, които присъствахме на съвета, и която беше прочетена публично лично от президента Румен Радев. Припомням Ви, че Радев заяви, че като основен приоритет по време на Съвета бе откроено попълването на недостига от личен състав в сектор „Сигурност“, повишаване на неговата мотивация и престиж и ускоряване на проектите за модернизация. Президентът Радев посочи, че поддръжката на наличната техника, въоръжението и оборудването, до замяната им с нови образци, е било подкрепено с консенсус от членовете на КСНС, както и създаването на условия за повишаване на квалификацията и подготовката на личния състав. Припомням Ви още, уважаема г-жо Нинова, че на КСНС беше решено да бъде изготвен анализ и предложения до 20 юни т.г. за перспективите за интегрирано развитие на сектор „Сигурност“ и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите 5 години", пише Цветан Цветанов.

По думите му в петък на парламентарния контрол е била опровергана поредната неистина, тиражирана от БСП.

"Първо твърдяхте, че Европейската комисия не е отпуснала 160 млн. евро на България, а сега твърдите, че не сме усвоили тези 160 млн. евро. От отговора на вътрешния министър Валентин Радев на блицконтрола във вътрешната комисия преди дни стана ясно, че вече има сключени договори за 33 млн. евро, в момента текат процедури за още 70 милиона и са пред сключване на договори и предстои да се обявяват обществените поръчки за останалите 57 милиона. По същия начин разпространявате неистини и за преградното съоръжение, чиято основна цел е да подпомага органите, ангажирани с охраната на българската граница. Призовавам Ви, уважаема г-жо Нинова, спрете да тиражирате неистини през медиите", продължава зам.-председателят на ГЕРБ.

Той подчертава, че до няколко седмици ще бъде обявена и управленската програма на правителството и мнозинството.

"В нея ще откриете всички онези мерки, чието изпълнение гарантираме със съответните параметри и срокове. Уверявам Ви, че в програмата ще откриете и ангажимента ни за назначаване на 1000 нови служители в МВР до края на годината. Сигурността на българските граждани, увеличаването на видеонаблюдението и служителите на реда във всички населени места са първостепенен наш ангажимент", настоява Цветанов.

„Когато говорим за сигурността на българските и всички европейски граждани, няма как да приема неверните Ви внушения, че единствената грижа на премиера Борисов е личното му оцеляване. Нямате моралното право да говорите и пишете такива неща точно в седмицата, в която Бойко Борисов се срещна последователно с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон, с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера на Германия Ангела Меркел. След дни Борисов ще се разговаря и с турския президент Реджеп Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм. Всички тези срещи, г-жо Нинова, целят единствено гарантирането на сигурността на българските граждани и на целия ЕС", пише още Цветанов и призовава да загърбят политическото противопоставяне и да обединят усилия около националните интереси.

"Г-н Цветанов, зовете за национално съгласие. Но около какво? Вашата представа е около статуквото, в което цялата политическа класа говори едно пред хората, но прави друго зад гърба им десетки години. Предлагам Ви да бъде около нещо ново - истината и почтеността", написа на свой ред Корнелия Нинова във "Facebook". Според нея с думите си Цветанов потвърждава казаното от нея.

"Не оспорвам нито дума от прочетената от президента Радев декларация. Информирам българските граждани, че по време на разговора вътре, премиерът Борисов и министрите му дадоха да се разбере, че няма да я изпълнят и се противопоставих на подхода - да говорите едно пред хората и друго на съвета", пише лидерката на левицата.

"Горещо подкрепих исканията на министрите на МВР и отбраната Каракачанов и Радев да се осигурят допълнителни средства за заплати на 1000 нови служители, но финансовият министър Горанов категорично заяви, че няма да ги осигури, нито ще увеличи заплатите на настоящите. Така текстът за попълване на личния състав остава само на думи", настоява тя.

"Що се отнася до усвояването на 160 млн.евро европейска помощ за справяне с бежанската криза - четете г-н Цветанов, четете. Не аз, а Вашият министър на МВР в открития доклад до КСНС пише, че не е усвоен и лев поради забавяне в обществените поръчки. Нещо повече - самият Вие го заявявате в интервю, така че моята вина е, че съм Ви повярвала, че не сте усвоили и един лев и съм повторила признанията Ви.", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
26
 
! Отговори
9689 преди 6 години
За този определението е-престъпник от висша класа.
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На България и е необходима спешна нужда от нови лидери, нови лица, вдъхновени за напредък - реален и дълготраен. С ясни идеи за макроикономическо развитие на страната, със идеи за подобряване и изграждане на инфраструктура подходяща за индустрия!Сегашните лица се изтъркаха, няма го пламъкът с който работиха първият мандат, нужна им е почивка и допълнително амбициозни.А на нас - друго управление, лошото е че единствената алтернатива е Бсп. А хубавото, че лидерът им поне става, ако остиска нат
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично съм лъган 39 пъти и съм се отказал да вярвам че има промяна рекордиор съм
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова същото продължава да командва и манипулира и само гледат техните нали щяха да гледат малките фирми да се грижат за малкия бизнес какво става европрограми за техни си интересно мие тая имитация докога щее наистина а повярваите в тия европрограми как се краде вие бедна фантазията колко милиарда са отупали некъдърниците и скриха господ знае
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още нови1000 души в полицията? Че малко ли е ся полицията госпожо и господа. На перво место в Европа сме по полиция на грава на населението. Още ли увеличавате - накарайте тези да работят. 1000 нови полицаи = 1000 нови гласа за ГЕРБ.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога карането щее един през друг работа трябва не кавги
15
1
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен15 Цели институти на запад, а и у нас вероятно, се занимават с това, как да се контролира и манипулира масовото съзнание на хората.Едва ли ще допуснат, народа да се вдигне, както някога, и да има 2 милиона митинг в центъра на София.Напротив, ако трябва, Борисов ще изпуска парата от време на време с някое уволнение, показен арест, ще отпусне пари на този и онзи, целта е да останат колкото си може повече на власт, защото са удобни на някого, а за кражбите им си затварят очите.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не следих политика само се позачето тая имитация докога ще е повече не искам да знам
13
2
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен 9 И в какво точно се състои безхаберието и вината на Радев, за гибелта на пилота?
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези Цветанов и Борисов ще дойде време в което ще излязат наяве не само фантастичните им кражби, но и опита им за унищожаване на България.Ако хората не вярваха на медиите, сега герберите щяха да висят по стълбовете на всеки град.Но хората по принцип са наивни, а медиите са купени от Борисов и Доган.
11
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТМогъл е да поддържа по-добре техниката, която е под негово разпореждане. Могъл е да изиска от авиоотрядите повече подготовка.То да си главнокомандващ не означава да си плямпаш селянии на мегдана на димитровградското село от което си произлязъл.
10
1
 
13
 
! Отговори
анонимен 8 преди 6 години
До Анонимен 9ХА ХА.БУЙКО СИ ИМА ВОЕНЕН МИНИСТЪР-БАШ ПАТРИОТ.
9
1
 
13
 
! Отговори
Манджата преди 6 години
До СТРАНДЖАТАТази "мъдрост" я измисли най-*** същество -*** от Дулово и гърбавите я повтарят като папагали в захлас,защото нямат потенциал да мислят...
8
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че заради безхаберието на Радев вчера загина един офицер от българската армия.
7
10
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До АнонименНе знам дали се бърка, но тази държава може да се оправи само по един единствен начин... - ако Борисов е едновременно Премиер, Президент, Главен Прокурор, Председател на ВАС, на конституционния съд и патриарх на БПЦ...
6
19
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Напълно нормално е г-жа Лъжа да говори неистини... - защо я обвиняват...
5
1
 
18
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
Истината която президента каза авиацията не закъсня .Жалко за пилота .Колко долно е споделеното от президента че сме изгубили 50 млн. защото машината не била застрахована .Човешкия живот толкова ли струва г-н Борисов .
4
4
 
20
 
! Отговори
Оставка преди 6 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашисткото управление на Асвалт паша....ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА и народен съд за крадците на милиониии и милиардиии от магистралите,от уж безплатното саниране,от кокошкарската ограда на фашистките обръчи от фирми на псевдопатриота-фашист Симеонов.....чумата СДС и герб ЕООД Комерс са проклятието на прехода в България..
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и Ралф могат да си направят шведска тройка с Рагин, дайте нещо смислено да четем .
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политик да говори неистини!? А стига, моля ти се другарко! Ако беше за някой друг, но човек свързан с числото 6, това не може да бъде! Само не го причислявайте към някои наши или чужди служби свързани с шестици, но не оценки.