Кого настъпи Радева? Трябва ли да се извини за поста си?

Дискусия между поетеса и БХК пред Bulgaria ON AIR
13 юни 2017 12:00, Анисия Иванова
237

Трябва ли да се извини президентшата за поста си във FB? Разпалена дискусия по този въпроси се разрази в студиото на "България сутрин". Поетесата Маргарита Петкова защити Десислава Радева по повод коментара й в социалните мрежи и подчерта, че Радева не е обидила никого с публикацията си.

Вчера първата дама взриви Facebook, след като публикува пост за провелия се в събота "София Прайд". В деловодството на президенството дори беше заведено писмо срещу нея.

Още по темата

"Какво лошо казва, обижда ли някого? Това, че една общност не използва съответните предпазни средства, не е работа на държавата, а на самата общност", коментира тя в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според поетесата нападките към Десислава Радева са към президента, а тя е умна, много добре разбира това и е готова да поеме върху себе си подобни писма и нападки.

Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет е на мнение, че категорично е необходимо извинение от страна на президентшата, тъй като изказването й е безотговорно и жонглира със сериозни проблеми.

"Не може да кажеш, че всички проблеми са еднакви. Г-жа Радева засяга много сериозен проблем. Глобалният фонд за ХИВ/СПИН се оттегли от България, защото след 15 години се очаква, че правителството може да поеме тази роля. Надявам се, че тя ще използва позицията си, за да лобира за тези проблеми", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха- ха- ха 178Господи, колко сте сбъркани!!!!!! ДАЖЕ ТУКА, в този вътрешен конфликт между нормални хора и едни не особенно адекватни НАМЕРИХТЕ ПРИЧИНА ПАК НАЩО ДА КАЖЕТЕ ЗА ПУТИН!!!!!! Абе, няма ли най-сетне да идете на по-качествен психиатър!!??
169
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева е "права"! Всички гейове, пенсионери, роми, селяни, бездомни кучета, безпризорни котки, магарета, каруцари, ултраси, "патриоти", депутати,... де юре са различни, но де факто са еднакво дискриминирани !
168
11
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
СТИГА с това първа дама, няма такава титла в България. Тя може да бъде само първа селска клечка.
167
3
 
14
 
! Отговори
ККККК преди 6 години
Радева и добро утре да каже (напише) ще се намерят л...нари да я критикуват.
166
6
 
3
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
Razstrel za pederasite!
165
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спинозните полудяха от злоба! Вместо да чуват те псуват! А Българският ХЕЙ Комитет да върне парите на спонсора и да върви на ..... си!
164
6
 
10
 
! Отговори
Истина е преди 6 години
Вместо Радев получаваш червената деполитизиранадебелана Йотова, ***(г-жа Лъжа) и дългата застрашена Деса в комплект.
163
18
 
7
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Целокупния пропутински слугинаж се е мобилизирал да защитава ceлcката пpъчкa Деса, която неуспешно се опитва да се прави на първа дама.
162
11
 
4
 
! Отговори
Дългата Деса-златна преди 6 години
Дългата другарка на Руми Радев - Деса ще ни излезе златна. Да са живи и здрави данъкоплатците. Не знаех, че тя е била толкова ценно национално богатство, че да я охранява НСО за 15000лв. месечно. В същото време много българи гладуват
161
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентшата прави една елементарна грешка - при сегашната позиция на съпруга й настъпват съществени ограничения за личния й живот. Има служебен, държавен и дипломатически протокол. Всяко нейно действие, бездействие, дума, мимика и жест се и ще се гледат под лупа. Не може да си позволява уличен език и философствания на глас без никакъв филтър. В момента, в който започва кандидатската кампания, приключват личните волности и присъствието на живо и онлайн е само в официална функция.
160
6
 
24
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Мутренският слугинаж е по опасен от трета световна война.Оставете жената на мира.
159
6
 
52
 
! Отговори
Неверник преди 6 години
Радева е права- едно гей- малцинство не пречи никому, стига да не си навират претенциите в очите на другите!Има и други онеправдани слоеве, но те не правят паради и прайдове.
158
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne. Ne triabva. Samo tia kaza istinata na GLAS!
157
49
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева настъпи най-вече съпруга си, излагайки се като кифладжийка.
156
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Години наред слушах глупости от действащ президент (Плевнелиев). Още повече години слушам глупости и неграмотни простотии от действащ министър-председател (Борисов). Интересно как медиите (с много малки изключения) не коментираха и не коментират простотиите на хората, които представляват и управляват държавата, но сега дъвчат постовете на съпругата на президента (НЕ първата дама, България не е САЩ!!!), нещо, което не интересува огромната част от зверски обеднелия народ.
155
7
 
52
 
! Отговори
един от многото преди 6 години
които смятаме, че все някой трябваше да каже истината такава каквато е ! Браво на Радева ! Правилно е казала това, което мислим всички ! Светът отива на зле и някой трябва да направи нещо !
154
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева не е обидала никого, обаче показа че е доста семпла женица
153
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че радевица се изложи. По-точно Радев се изложи, защото едва ли тази ще си позволи да публикува каквото и да е на своя глава.
152
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пъ само соросчета, че нормалните хора са също срещу гейтаците.Тоя пък се изказа. Ега ти съжденията. Който е нормален е соросче. Ало.
151
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще търпим този никому ненужен БХК, защитаващ единствено роми, обратни, и всякаква друга *** но не и обикновените Българи.Трябва да се премахне БХК.