В НС покрай Хитлер модата: Да си покажем снимките

ГЕРБ обвини БСП във фалшив антифашизъм
Обновена: 16 юни 2017 11:01 | 16 юни 2017 10:52,
78
В НС покрай Хитлер модата: Да си покажем снимките
Снимка: Господари на ефира

Скандалът с хитлеристките снимки на управляващите продължи и днес в парламента. От ГЕРБ призоваха БСП и ДПС да подкрепят искането им за оставка на президентския съветник Пламен Узунов, чиято снимка, дегизиран като Хитлер, се появи през седмицата. 

От "Воля" пък призоваха всеки, който има своя снимка вкъщи, да я покаже и да се сложи край на подобни скандали.

Още по темата

Узунов стана поредният представител на властта, който "блесна" като Хитлер на новогодишно тържество и предизвика трус в институциите. Преди него зам.-регионалният министър Павел Тенев бе освободен заради фото с нацистки поздрав в музей в Париж, а на висш служител във военното министерство му се размина заради друга снимка с вдигната за хитлеристки поздрав ръка. 

Узунов отказа да подаде оставка, а президентът Радев го защити с мотива, че дегизировката е била карнавално облекло.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък обяви, че не приема подобни шеги, но право президента е да взима решенията за своя екип. 

Днес от ГЕРБ обвиниха БСП и Нинова в двоен стандарт заради липсата на искане на оставка към Узунов, каквото имаше за Тенев. 

"Вече имаме двоен стандарт, към приближените на президента и БСП ще се прави компромис, ако са се шегували с хитлеристките символи, а с други не. Едните са па-равни от другите", възмути се Тома Биков от ГЕРБ.

Той призова БСП да подкрепи ГЕРБ в искането им за оставка на Узунов, защото те като антифашистка партия биха имали най-голяма полза от това. 

"В противен случай ще се окаже, че вашият антифашизъм е бил фалшив. Ако още днес не призовете за оставка, ще се окаже, че това е било активно мероприятие", каза още Биков. 

"Трябва да видиш гредата в собственото си око, преди сламката в другата", завърши той.  

Пламен Христов от "Воля" също направи декларация от трибуната, която се състоеше само от едно изречение: "Аз предлагам най-накрая всеки каквито снимки има вкъщи, да си ги разгледаме, да ги покажем на медиите, и да спрем да се занимаваме с глупости".

Това накара шефа на парламента Димитър Главчев да отвърне на шега, че след час ще даде почивка, за да даде възможност на депутатите да разгледат снимките си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 57: "Президентите са световни лидери,тяхните съветници са с подобен статус". Сериозно ли? Да не си учил и ти за пожарникар като Бойко, та там да са ви дали това определение за съветниците.
71
3
 
4
 
! Отговори
Хайде стига преди 6 години
Очевидно е, че този човек иронизира Хитлер. Айде да осъдим всеки, който играе роля на Хитлер с сценка или филм. Докато онзи с нацистките поздрави край танка си ги правеше съвсем сериозно. Какво от това, че не бил облечен като Хитлер? Двата случая не са идентични и изобщо не подлежат на сравнение. Едното е съвсем сериозно действие, другото е лигня. Понеже на Гербавети им държи още влага заради онези с поздравите и сега им паднало да си връщат, ама не е същото и само се излагат.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП не вземат ли позиция за отстраняване на този зле прикрит поклонник на фашизма, на следващите избори няма да вземат и половината от гласовете, които спечелиха на тези.
69
1
 
2
 
! Отговори
киноман преди 6 години
Предлагам луковите глави в НС (от всички партии, без изключения) да извикат участвалите във филма "Великият диктатор" и да им поискат обяснения за пронацистката пропаганда!Междувременно може да припяват "Панаири, селски панаири..."
68
2
 
3
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Ко тана то бе другаре? Другаря ви Радев доказа че макар и пилот от ВВС си остава тоталитарен шапкар. Дори Плевнюту беше по-открит от него.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До"До до 61!" Още по-страшното е,че ДНЕС,Радев оправдава особено настоятелно ,тази простотия на Узунов,който упорито отказва да подаде оставка.Това означава,че простотията от младостта се е съхранила и до днес.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички оправдания са напълно излишни. Българопитекът, за когото доброто възпитание и обичайните стандарти за поведение и репутация на публични личности са доста чужди понятия, е време да разбере, че ако искаш да ставаш публична личност, ще се гледа всяка простъпка и простотия, ако ще да е в началното училище. Партиите пък да спрат да продават длъжности и места в листи, без да са направили проверка за изцепки на кандидата.
65
7
 
4
 
! Отговори
до 61! преди 6 години
До Анонимен 61ти *** ли си? тези снимки са правени когато той е бил на млади години?!Той не е бил министър, че да говориш такива глупости, както и Борисов.Аман от селяни
64
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е комунист, нормално е да се обгражда с хитлеристи-те са едно и също нещо.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41 Откакто са във властта Патриотите не правят глупости.Не така стоят нещата с хората на БСП,като този от снимката.
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно,и с Радев ще се срамуваме,както с полуграмотният Първанов-Гоце и то в два мандата.И двамата онагледяват речта си,като протягат ръка,Радев да покаже,как се подава ръка,а Гоце подчертава патоса от възхвалата на Русия,със свит юмрук.Докога с тези комунистически мумии и идоли?Докога с комунистическата школа?Докога с двойния стандарт и лицемерието на Радев?
61
4
 
9
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Очаквах Радев да се изложи в самото начало направи го.Прави го и сега.Н.Й.Вапцаров риторично си задава въпроса Какво значи тук някаква си личност и отговора си го дава сам пред дула та на взвода за екзекуции. Пламен Узунов Румен Радев и подобни клоуни дубльори на Хитлер да се занимават с друго не с политика.Ние които сме антифашисти от такива шеги не разбираме.Много кръв е пролята от наши предци в тази борба и шеги с нея не приемаме.Радев и Узунов да си направят самодеен театър и да работят там
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия ора съзнават ли какви ги вършат?
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Георги Жеков Забравете Чапли Чаплин,сравнението е неуместно.Той е артист,а тези са държавни служители/президантът и "веселия"му служител,който той защитава/ на високо ниво,има огромна разлика.Борисов никога не се е снимал така.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56 Много грешиш,държавата не е престижна фирма,в която някой се е настанил и се радва на пари,и слава.В държавата,нейните граждани избират лидерите си,а те си получават заплатите от народа.Те са там,по волята на хората и затова,тези които са ги избрали ,имат право да ги коментират и сменят ,ако не изразяват тяхните интереси и ги срамят по света.Твоето писание показва,как БСП греда на властта,като на своя фирма, само за своя интерес.
57
8
 
5
 
! Отговори
Вие нормални ли сте? преди 6 години
Чарли Чаплин също се е обличал като Хитлер. Значи е фашист?????
56
3
 
1
 
! Отговори
Георги Жеков преди 6 години
Само аз и Бойко Борисов не сме комунисти, но и това е спорно за Бойко.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanz Да,президентите са "световни лидери",тяхните съветници са с подобен статус.Затова,простаци на този пост нямат място.
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ПОВЕЧЕТО ОТ ПИШЕЩИТЕ ТУК ПРОБЛЕМЪТ ИМ Е, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ ПРЕЗИДЕНТИ, ПРЕМИЕРИ, ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ И ПР. И ЗАТОВА ГИ ТРЕСЕ ЗЛОБАТА КЪМ ТЕЗИ, КОИТО СА СТАНАЛИ ТАКИВА.
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП - БСП - ГЕРБ, УРААААААААА, ЧАВДАРЧЕТА, ПИОНЕРИ, КОМСОМОЛЦИ, КОМУНИСТИ, ГЕРБЕРИСТИ = БОЙКО БОРИСОВ