Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители

Няма да допуснем заиграване с националните интереси, увери зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 25 юни 2017 17:48 | 25 юни 2017 17:44, Елка Василева
497
Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители
Снимка: архив, Reuters

Имаме вече достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция, цитиран от „Фокус“.

По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов на пресконференция във връзка с пътната карта за придобиване на нов тип боен самолет.

Още по темата

Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия, за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.

Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността. „В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

ГЕРБ поиска създаване на анкетна комисия за всичко, свързано с решението на парламента за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на армията. Това обяви още Цветан Цветанов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че процесът по придобиване на нов тип боен самолет е в много напреднала фаза. Народното събрание, което гласува този бюджет, трябва да е наясно за какво се харчат тези пари и затова временна комисия трябва да се запознае с фактите и резултатите от тези дейности, допълни Попов. Според него иначе Народното събрание може да бъде обвинено, че стои встрани от процесите.

Не споделяме твърденията за липса на политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, каквито се афишираха в последните дни от президента и от председателя на БСП, заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Той посочи, че по време на обсъждането на антикорупционния закон през декември ГЕРБ и Реформаторите са били блокирани от всички останали парламентарни групи и тогава не са успели да довършат работата по антикорупционното законодателство.

Още тогава изложихме идеята си за единен антикорупционен орган и обяснихме, че той трябва да се базира на основата на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, каза Кирилов.

Той допълни, че ГЕРБ са продължили работата си и по време на предизборната кампания и това е станало един от основните акценти в управленската им програма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е че Радев се е облажил с милиони подкупи от шведите за Грипен. Комунистите са винаги така. Те фалираха България вече няколко пъти, колко му е да ни заробят с още 40 милирда за тези самолети.
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият този рев е защото ГЕРБ ще се наложи да връщат предварително взетите от американците пари.
43
0
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Както каза тук един колега по форум-спокойно, ще дойдат 2-*** 3-*** старци -сенатори от Сащ, и изненадващо за всички ще се окаже, че американските самолети, макар и 3 та употреба и модел стар колкото миг-овете, са най подходящи за нас.Този сценарии и работещ и изпробван при Баце .
42
0
 
9
 
! Отговори
комисионер преди 6 години
Дааа, 5-та категория Ф 16, три пъти на *** хвърляни, четири пъти рециклирани са къде къде по-добре от новия Грипен. Там могат да ти обещаят колкото искаш за подкуп, зер ти продават 30-годишен *** на космическа цена, по-скъпо от чисто новВ случая хубавото е, че какъвто и *** да вземем все тая -с осем самолета и без тях същия *** ще ядем ако някой ни нападне, на нас ни трябват най-малко 100 или нищо. С тез пари ако бяха взели няколко ПВО батареи щеше да е 10 пъти по голяма полза
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата седмица Радев каза по телевизията ясно и точно какво е за вас модернизация , да продадът двигателите на истребителите да купят 8 години по стари ,а в фактурата цената като за чисто нови това се казвало модернизация за управляващите ни и пак куче влачи рейс диря няма.
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов да говори за корупция е абсурдно.Да си припомним за ремонта на двигателите в Полша.Тогава толкова явно си личеше корупцията,че дори беше изписана на лицето им.Тогавашния министър на отбраната сън не спеше да се направи ремонта в Полша,а после какво стана!!!Иначе не знам дали физкултурник и пожарникар разбират повече от летец!!!Само си представете навремето как се влизаше във ВИФ ,Симеоново и Долна митрополия. Жалко , че дадохме държавата да се управлява от нереализирани комунисти
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пазарджиклия 36Питки майни съберете се и свършете нещо за България....свършването "за българия" означава ли да пръснеш 3 милиарда суха, народна пара за нещо, което изобщо не е неотложно необходимо, и не е на дневен ред на хората, от които се очаква, че ше трябва да платят този луксозен харчлък ?
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е да купиш 6 апартамента,друго е да купиш 6 самолета.Взехте 20 милиарда,още 5-колко му е.
37
0
 
14
 
! Отговори
Алоу дуро, амо фофин преди 6 години
Решенията ги взима парламента. Всичкият тоя брум е щото физкултурника нещо пак е втасал.
36
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Прецедентът Радев а изборът на мутра-пожарникар дали е по-сполучлив избор?
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
взликата в доверието към един истински генерал Радев и доверието към един измислен генерал Борисов е толкова голяма, че понякога се чудя изобщо можем ли да наречем опонент банкянската тиква
34
0
 
6
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Питки майни съберете се и свършете нещо за България. Стига се обвинявайте един другиго.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв герберастки *** по-долу мисли, че Грипен са руски самолети... А бе това младежкото Герб са много зле, защо ги пускат въобще да пишат?!
32
3
 
9
 
! Отговори
този народ ли преди 6 години
До НАРОДЪТ ИСКА F16Реформаторски блок-Глас народен - 3.24%ХАХАХАХПСИХОДЯСНОТО БЕ ИЗХВЪРЛЕНО ОТ ПАРЛАМЕНТА.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До cazzo duroМа кво му пречи на 9 годишното правителство да вземе каквото си иска решение.Ако иска да си направи книжни самолетчета-няма проблем.9месеца на Орешарски и 2 месеца на Герджиков направо ви съсипаха.Ми управлявайте,бе,времето е ваше,макар да не сте вечни.
30
22
 
5
 
! Отговори
НАРОДЪТ ИСКА F16 преди 6 години
Истината е че Русия не иска да пускаме F16 срещу нейните хвърчила, нарушаващи въздушния суверенитет на България и затова се предпочитат изтребители от Швеция която дори не е член на НАТО
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен30Съгласен съм за тебе.
28
17
 
4
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Няколко простички факта:1. Работа ли беше на едно служебно правителство с 2 мес. живот да взима такова решение без санкцията на парламента.2. Защо смениха старите и доказани експерти с назначиха за нула време техни си протежета които разбират от самолети колкото баба ми3. Не смърди ли от 100 км., че всичко го направиха за две седмици/кое му беше толкова спешното, аджаба?/4. :)) Руските ТРОЛейбуси като матросовци драпат за Грипен!! Щом така е наредил Решетников значи това са руските интереси
27
24
 
4
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 6 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България ще се окаже един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора си мислят, че света се върти около тях.
26
1
 
12
 
! Отговори
АМАН преди 6 години
негодници на власт вместо да стегнат военно ремонтните заводи тръгнаха на корупция да ремонтират наша техника в чужбина ..Армията ни няма дрехи и годни обувки з личния състав ..те тръгнали да режат здрави БМП, МТЛБ И БТР ..с малко пари тези наши перфектни з а гражданска отбрана техники стават з а всичко.АМАН От крадци на власт..За осем самолетчета дават 4 годишни военни бюджета НЕ Е РЕДНО