Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори

F-16, "Грипен", "Юрофайтър" - пряк лобизъм нямало, само през медиите
331
Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че е най-добре плащането за новите изтребители да бъде разсрочено за няколко години.

"Аз искам да разсрочим плащания за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години", обясни той пред Нова телевизия.

Още по темата

Той призна, че никой не е лобирал пред него за определен тип изтребител.

"И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – "Грипен”, а трети  - "Юрофайтър". Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни военният министър.

Според него обаче същинският разговор по темата още не е започнал.

"Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той.

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести в града.

"В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, роми, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

"Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: "Законът трябва да е еднакъв за всички”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пеевски се намесва много яко в медийното пространство. Всичките ми служители са руски еничари, руски *** или руски зетьове. Да живее Русия!
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайЕстествено че проблема с ромите го създадоха комунистите, именно те създадоха тези ромски квартали Столипиново, Фкултета, Максуда, именно комунистите ги събраха на едно място и създадоха точно този тип маргинални общества
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Не знам колко му е радарната площ на Грипена, но досега Израел над 20 пъти навлиза в Сирийска територия с Ф15 и Ф16 и си бомбандира складове с руско оръжие а в един от случаите направо разби на пух и прах руска военна колона охранявана от руски самолет за ранно предупреждение А-50 и нито веднъж руските С300 и С400 не разбраха за това. Най-голямото предателство което ще направят българските русофили ще е закупуването на учебните Грипени неучаствали и в една битка до сега.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема за САЩ , че всички непокорни васали на САЩ са с Грипен - Унгария и Чехия които не искат мигранти .. Бразилия които искат да си играят с лошите момчета Русия и Китай..
46
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
До БьлгарчеНа България й трябва оръжие,както на всяка суверенна държава.Който не храни собствена армия,храни...чужда.Явно така ти отърва...ясно защо.
45
2
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
За какво са ни нови изтребители ? Кого ще изтребваме? Българския народ вече е изтребен без изтребители. Те са в НС.
44
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
До този дето твърди че комунистите за произвели ромите. То при Аспарух сигурно ни един не е имало ама при демокрацията вече са 30 % от населението и над 50% от първокласниците. Демокрацията в български вариант е опасна за оцеляването на българската нация.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДругарЕто продължават да говорят за някакви митични португалски ф-16, абе то всичките португалски ф-16 са 24, *** иде реч за нови ф-16 последна модификация, която нема нищо общо с първите ф-16
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов няма нужда да връща казармата а само трудови войски и там *** да работят до пенсия. То се вижда че друг вариант вече няма. Дори да им спрат помощите те ще си крадат и грабят защото така са научени. Затвора също не е решение защото само ще ги храниме и няма да има възвръщаемост. Крайно време е за трудовите войски и нови държавни тухларни. Ако ги имаше да сме построили ограда като великата китайска стена.
41
4
 
3
 
! Отговори
Бьлгарче преди 6 години
На Бьлгария на пьрва точка не и трябва орьжие, хората бьркат по контейнерите за железо храна ако щеш и за тоалетни принадлежности! Ама ко му пука на овчарката, пардон на каракачанката, човека иска орьжие а бьлгарина да си бере гайлето така ли?
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема с ромите не е последните 25-26 години, проблема с ромите е в последните 60-70 години, тия мааали ги създадоха комунистите, в тах събраха компактно ромско население управлявано от некакви "барони" и ти Каракачанов като бивш агент на ДС си част от хората, които създадохте тоя проблем, върнете се по времето на Царска България и ми намерете един случай от тогава, в който се говори за този проблем, ромската махала тогава в Пловдив е била 800 човека, а сега колко е ?
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе бате ама те португалските изгнили *** ф-16 са с изчерпан ресурс на двигателите ( демек са безмоторни) и не могат да бъдат модернизирани до край поради технически причини.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ше плаща тия таралясници ?
37
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Браво на министъра Каракачанов,точен анализ направи на последните събития.Не се съмнявам,че и той,като всеки разумен българин,не желае да плащаме луди пари за...старо желязо.Колкото до...възпламенилите се роми,сега е времето да се възстановят...трудови войски,за да има повсеместна...заетост на ромските младежи,а ще вземат и по някой...занаят и ще се научат да не се...възпламеняват първосигнално.Дерзайте г-н министър,народът ще ви подкрепи за мъдрите дела.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Индустрия-4,0 ще сложи всички на място , неграмотни малцинства , феминиски , икономисти дори и банкери. Когато завърши едни ще бъдат аборигенни други които жиявеят добре инженери.. всичко ще се раздели не по расов , етнически признак , а техносфера и всички негодяи
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 20 години неможе да се организирарте за 10 самолета ?!?!?!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко. Не.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еййй...откога неможе да купите 10 самолета, смотани политици
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
F-16A/B е самолет от 1985 година. Радарната му площ е над 5 квадратни метра. Дори на стария МиГ-21 площта му е 3 квадратни метра, какво да говорим за 1,5 квадратни метра при Грипен и 1 квадратен метър при Юрофайтър. Носи по-малко и по-старо въоръжение от Грипен и Юрофайтър, по-скъпа подръжка, по-кратък живот на двигателя. Само платени лобисти и неплатени полезни *** защитават покупката на F-16.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е яко да си седя на хлад при климатика , да си пия бирата и да плюя по народните душмани - ГЕРБ