Бивш главсек на МВР: Болно общество, болни служби!

Светослав Лазаров пред Bulgaria ON AIR за трафика на мигранти
24 юли 2017 09:07,
26

Обществото ни е болно. Нашите служби са функция на нашето общество. Нищо не бива ни учудва, защото става дума за криминален бизнес. Когато има търсене, има и предлагане. Нещата опират до морала на обществото и морала и социалния статус на служителите на МВР, коментира Светослав Лазаров по повод замесените в трафик на мигранти служители на МВР.

Според бившия главен секретар на МВР е несериозно да се говори за политически чадър от страна на отделни лица над каналите за трафик на мигранти.

Още по темата

"Много ми е трудно да си представя, че политик ще се занимава с трафик на мигранти. Едно е политическа подкрепа, друго е отделни действия на длъжностни лица", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Светослав Лазаров подчерта, че в годините професията е девалвирала и няма предишния облик в обществото. Той добави, че има дефицит на възможности за качествен подбор с оглед броя на желаещите лица.

Запитан за нерешените проблеми в сектор "Сигурност", бившият главсек на МВР обясни: Покажете ми един човек, който за 3 месеца ще се справи с битовата и икономическата престъпност. В България годишно се извършват 110-130 убийства. По-голямата част са свързани с битови инциденти. Кой е този, който ще поеме властта и от утре няма да има криминални престъпления?

Светослав Лазаров, който в момента е национален координатор на "Атака", придружи лидера на партията Волен Сидеров на политическа среща в Русия. Той уточни, че двамата дискутират преди всичко българския интерес.

"Трябва да работим с ясни послания и съществени резултати. В интерес на България ли беше да се построи "Южен поток"? Ще се строи ли "Турски поток"? В един момент ще получаваме газ от Турция. Това проруска политика ли е?", коментира още Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
14
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
Водят двама българи да ги бесят. Единият казал: " Дай да направим нещо, да избягаме."Другият казал: " Трай си да не стане по-лошо"
3
2
 
18
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Да ама получаваше заплата и привилегии от тези болни служби а?
2
3
 
18
 
! Отговори
Н преди 6 години
Политиците, полицията, съда, професорите, спортистите въздействат върху обществото. Така че господин Гл. Сектетар аз лично никога, НИКОГА не бих желал да бъда свързан със Сидеров. Човек който няма увжение на никого и се кланя само на парите. Това е ваш избор. ОБЩЕСТВОТО Е ПЛОД НА ПОЛИТИЦИТЕ В БГ.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно казано.