Борисов отчете: Безработица у нас няма, само за мързеливите!

Проблемът ни вече бил в квалификацията на работната ръка
228
Борисов отчете: Безработица у нас няма, само за мързеливите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че реално в България безработица няма, а проблемът вече ни бил в работната ръка.

"Безработица има за тези, които не искат да работят. Проблемът ни е сега много бързо през техникумите, през дуалното обучение да образоваме повече, да повишаваме квалификацията", коментира той, след като откри нов завод за автомобилни части на германската фирма "Костал" в Пазарджик.

Още по темата

Той припомни, че безработицата у нас е под 7%.

"От 1 септември с програмата, която сме направили, всяко българско дете да е в училище и, който го възпрепятства съответно да получава санкция, защото в последствие виждате - инвеститорите са тук, а ние не можем да им отговорим с високо производителна и квалифицирана работна ръка", заяви премиерът.

Борисов се похвали с открити 40 000 работни места само в автомобилния сектор през последните години.

"Ако е казал Господ, следващия месец в Плевен правим инвестиция от над 100 милиона за 8000 работни места. България е дестинация за немските инвестиции. От Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен, навсякъде се строят немски заводи, а най-хубавото е, че всичко от тях се изнася", каза още премиерът.

Новият завод на "Костал" е третият на фирмата в България. Дружеството започва да развива дейност в България през 2011 г., в Смолян.

Новооткритото предприятие е изградено в Индустриалната зона на града, на площ от 60 декара. Инвестицията на германски концерн само в сградния фонд на новия завод надхвърля 30 милиона евро - построени са 2 цеха със застроена площ 10 000 кв. м, очаква се да бъдат построени още 2 големи цеха с обща площ 15 000 кв. м. Към момента в предприятието в Пазарджик работят 250 души. Планира се до края на 2018 г. броят на работниците да достигне до 1200, а през следващите 3 години - до 2 400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
57
 
! Отговори
11 преди 6 години
Правилно безработни няма. То и работещи няма така ,че никой нищо не прави.. Абе *** всичко е ток и жица и заплатите са ни много хубави. Абе егати якото място направо нямам думи :X
31
1
 
67
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
За 314 кинта минималка няма кой да ти бачка ! ВЕНСЕРЕМОС !!!
30
1
 
67
 
! Отговори
Capital преди 6 години
'' а най-хубавото е, че всичко от тях се изнася", каза още премиерът.Това може да го каже само некадърен и необразован човек !!!
29
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да има безработица. Всички работоспособни се изнесоха или плануват да се изнесът. Огромна маса от ромите не работят и не се водят като безработни. Една голяма част от работещите са работещи бедни. Друга част са на временна заетост, което си е нищо. Няма специалисти със средно образование, защото бившите техникуми ги унищожихте - двигателя на производството. Специалистите бързат да напуснат след дипломиране и ето, че няма безработица.
28
43
 
38
 
! Отговори
Статистик преди 6 години
Спомнете си колко беше безработицата при Станишев /има го в гугъл/ - 14%и колко е сега при Борисов - 7%Колко беше средната заплата при Станишев - 580 лв.Колко е сега при Борисов - 960 лв.
27
1
 
67
 
! Отговори
Цеко преди 6 години
Баце, ела у Кюстендил . Там местния феодал паунов- подкрепян от твойта партия - удуши всякакъв бизнес. Инвестиции -- 00 . Хората вият и бягат на запад
26
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички работят за без париСтига с тия мантри, в момента, за да си квалифициран и да бачкаш за ниски кинти, трябва да си тотален балък. Ако беше така, нямаше да внасяме укри и молдованци.
25
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представители на Костал отишли в Механотехникума в Пазарджик .. Децата викали ние и в момента разполагаме със същите пари без да работим.. това са ни джобните за училище..
24
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, тези близо 3 млн българи, които са извън граница са избягали щото са били мързеливи или защото няма работа? Избирайте си вожда, смотаните патриоти и после се чудете защо сме не най-бедната държава в ЕС. И Косово, Албания, Молдова и Грузия като се присъединят в ЕС ще са с по-добър стандарт, а тоя още ще е премиер и ще говори за чужди инвестиции и просперитет!
23
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тука пишат разни големи тарикати. Я дравнете цените на хранителните стоки в България и в Германия. Ами разлика почти няма, според едно германско проучване, разликата за 2017 година е около 12% (в Германия е малко по-скъпо). Я сега сравнете заплатите и вижте там разликата каква е. Е как очаквате някой да ви робува за 500 лева? Няма как са стане. Аз робувам в немска банка за 3000 евро на месец, почти нямам време да се обърна, обаче ми се дават пари да живея един нормален живот.
22
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Борисов, по статистически данни, може и да сте прав, но ако говорим за работно място където ще те уважават, ще ти плащат навреме, заплата ти стига да живееш като среден европеец и т.н. , тогава май че нещата се променят а?
21
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо за феномена "работещи бедни" да каже? Или щом работиш всичко е ок, нищо, че не можеш да си платиш сметките.
20
2
 
60
 
! Отговори
Гатер преди 6 години
Много хубавичко ви подрежда Тиквения Суджук! Точно това си заслужихте!
19
52
 
34
 
! Отговори
Генади преди 6 години
Бойко Борисов е най-големия български държавник след Стамболовтова е фактГЕРБ - видими резултати!
18
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има работещи мързеливци. Така казаха "Тримата капиталисти" с рибешки мозък - Велчо, Данчо и Домусчо.
17
0
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми така си е - за 500 лв на месец при разходи 1000 лв само луд би се съгласил да работи.
16
2
 
90
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Всички работят за без пари. Мечтата на българския работодател е постигната.
15
1
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглостта и безочието на този човек няма граници ако има истинска инспекция по труда а не корумпирани дебели само да минат ама в която и да е фирма ще има нередности трябва да затворят поне половината у нас масово те осигуряват на минималната никой не им държи сметка ама им е наредено да си затварят очите скоро наглите работодатели даже казаха че работниците били търтеи били мързеливи искали само пари
14
1
 
82
 
! Отговори
шщд преди 6 години
А Суджука каза ли колко хора са напуснали България?
13
0
 
92
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Абе я работи за 400-500 лв и после давай интервюта