Нинова vs. Борисов: Лъгал своите, използвал Цачева...

Не могъл да преглътнe загубата на вота и сега се оправдавал
Обновена: 1 авг 2017 10:02 | 1 авг 2017 10:00, Камелия Цветанова
81
Нинова vs. Борисов: Лъгал своите, използвал Цачева...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов в лъжа. Този път повод за острата й атака стана признанието на лидера на ГЕРБ, че е загубил президентските избори умишлено.

"Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим... Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната, и местната власт, това не е добре за демокрацията", обяви преди дни Борисов, а Нинова отсече днес, че това, което казва той не е вярно.

Още по темата

Според нея премиерът просто не може да преглътне загубата на вота за държавен глава и заради това се опитва да се оправдае сега.

"Аз не приемам неговата теза, но ако я приемем, с това изречение той си нанесе такова поражение, каквото никой не може да му нанесе – нито опозиция, нито негови, никой. Първо, какво казваш на партията си така, като лидер, на активистите, на структурите, на Цветан Цветанов? Много интересно дали Цветанов е знаел, че работи за загуба. Казва им: " Аз злоупотребих, а вие работихте напразно. Цял месец вие въртяхте кампания, пари и обиколки, но аз някъде задкулисно бях решил да загубя", отсече соцлидерката пред Нова тв.

Според нея, когато един лидер каже нещо такова на партията си, престава да е лидер. Освен това по този начин Борисов казвал на хората: "Употребихме ви гласа, агитирахме ви, но задкулисно си направихме сметките да не спечелим".

"На народа той казва: "Загубих умишлено избори, за да хвърля страната в предсрочни избори, в политическа криза през зимата, за да си погъделичкам егото", настоя Никова.

Според нея лидерът на ГЕРБ е издигнал бившия шеф на парламента Цецка Цачева за кандидат за президент срещу Румен Радев с унижение.

"Борисов тогава каза: "Томислав Дончев ми трябва за това, Фандъкова за онова, еми остана Цецка Цачева – ето ви я". През цялата кампания тя беше подложена на много груба атака от всички опоненти и издържа", отсече червената шефка и допълни, че в момента Цачева като правосъден министър е може би най-важният в кабинета, защото пак сме на прага на съдебна реформа.

Нинова смята, че Бойко Борисов с изказванията си показва на всички съдии и прокурори, че на чело на системата стои един човек, който той лично може да мести където си иска и който е поръчков.

"Ти обиждаш една цяла система и това не е политическо искане за оставка. Аз, ако съм на мястото на Цачева, ще му хвърля всичко. Не заради себе си и заради достойнството си, а заради системата. Тя с какви очи ще работи с тези хора", риторично попита Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Не само ГЕРБ и БСП също нямат идеи за развитието на България.Партиите развитието на държавата не ги интересува.Интересува ги само да са на власт за да могат техните фирми да печелят та да пълнят партийните каси.Погледнете какво казват лидерите им.Всеки критикува другият,а никой конкретно не е предложил нищо полезно.
58
1
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Корделке , Борисов ви направи луди.Голям играч в политиката.Казал го е, за да те ядоса. Ама ти кълвеш на гола кукичка.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анон преди 6 години
Напълно нормално е Бойко да не се напъва за президентството. Защо му е една напълно декоративна институция.
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай СтавриНа другарите им отъняха гушките и вече нема кебапчета, а :) А вие будалите лапахте мухите и махахте с червените байрачета на Бузлуджа, а :)
55
3
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 6 години
Бойко защо излъга свойте избиратели да гласувам за Цачева а сега вика аз си правех майтап
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГА ГЕРБ ЩЕ ДАВА СУДЖУЦИТЕ ДА ОТИДЕМ ДА ВЗЕМЕМ ЕДНО КИЛО
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА КОЕ НЕ ПРАВА НИНОВА ЧЕ БОЙКО НИ ИЗЛЪГА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЦАЧЕВА А СЕГА ВИКА АМА АЗ СЕ БЪЗИКАХ Е ДЕЕЕ
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз гласувах за Герб но тук Нинова е много права кажете за кое не е права интересно ми е или се правите на полуфабрикати
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каквото и да каже Бойко, маката на пропагандата чака за да поредния си скандален коментар, срамота сте гжо Нинова не само за България, а и за партията си. Превърнахте я в цирк и начело за водач сте вие, най-големият клоун.
50
3
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
ДА ПИТАМ САМОИМА ЛИ СУДЖУЦИИ БЕЕЕ
49
13
 
9
 
! Отговори
222 преди 6 години
Тая да не е слънчасала от Бузлуджа? Тя и без слънце не става, пък от слънцето съвсем са умрели мозъчните и клетки. Как не се засрами и да се скрие вдън земя?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начело с петно на чЕло, да, но пък я кви облаги, ришли, заплатица, крак о к ла т ица. Ква оставка, кви пет лева. За никакво петно на света! Ще го търкаме креслото до посиняване. Това е положението. Някой по-различен?
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За осем години Боко не е казал досега една истина! Ама и вие от БСП-то нищо не направихте на бившия си член с партиен билет и се спотайвате като дамски буби в напарфюмирани ***! Затова и ще изчезнете като партия, защото ще изгубите и малкото останало доверие във вас!
46
2
 
3
 
! Отговори
Цър преди 6 години
Цър-цър!
45
14
 
13
 
! Отговори
"наивен" е преди 6 години
Всички политици лъжете! И ти Корни, лъжеш целият български народ! Не си по-различна от ББ!
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей несъм вярвал че пак ще ме принуите да избера ГЕРБ , БОКО, много сбърка тоя път
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то така и аз не ееехее комшииката, щото аз нерачих, не защото е много готина,млада и умна
42
16
 
15
 
! Отговори
Бягайте на сянка, преди 6 години
другарко Нинова. И ако може говорете за проблемите на държавата, а не за поредния политически *** създаден от вашата партия. Поздравявам ви - с вашия гьосуратлък вие постигнахте онова, което др.Борисов не успя за десетилетие - няма как да гласувам вече за БСП по никакъв начин. И повече течности, повече течности.....
41
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
влакът отдавна замина бе дрОгарке! к'ви са тез' помени, дето ги правиш по плажно време.
40
6
 
24
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Тоя път Нинова е абсолютно права. Бойко заложи на "Майка на нацията" и беше толкова сигурен, че реши да направи шоу с декларация, че ще подаде оставка, ако не спечели на първи тур. Видя дебелия, позамисли се и се отказа. Както много пъти си променя мнението само за часове. Ако не лъже, значи половината му най близки сътрудници трябва да си подадат оставката, защото труда им е бил бламиран. За Цецка нямам думи. Провал на Президентските избори, провал на Парламентарните. Извън всякакви класации ..