Европредседателството ни със слоган: "Съединението прави силата"

Проучвания показали, че девизът е най-харесван от гражданите
Обновена: 2 авг 2017 14:30 | 2 авг 2017 14:30, Веселина Йорданова
67
Европредседателството ни със слоган: "Съединението прави силата"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Съединението прави силата" – надписът върху българския герб и върху сградата на парламента ни, ще бъде слоган на Българското председателство на ЕС, което започва от 1 януари догодина.

"Това е един от основните ни акценти, да бъдем единни в Европа, със специален фокус върху Западните Балкани", каза ресорният министър Лиляна Павлова пред журналисти в МС.

По думите й социологически проучвания са показали, че девизът е най-разпознаваем и харесван от гражданите. Около 80% от българите одобряват посланията на Българското председателство, известни като трите К" - консенсус, конкурентоспособност, кохезия.

Цветовете на председателството ще бъдат синьо и жълто.

United we stand strong - e преводът на английски език на нашия слоган.

"По-силни заедно", "Заедно можем повече", "Сигурност и просперитет", "Европа на новото поколение" са били сред предложенията, дадени от фокус групите при социологически проучвания.

Ремонтът на НДК ще бъде завършен преди провеждането на председателството и няма да го компрометира, подчерта Павлова.

Тя съобщи, че днес Министерският съвет е приел Календара на събитията.

"Лъжа и манипулация е, че в България няма събития и всичко е прехвърлено в Брюксел заради проблемите в НДК", каза Павлова. Тя уточни, че в страните-членки, които са ротационни председатели, се провеждат неформалните заседания, като планираме 12 неформални съвета на министрите.

От 1 декември ще работи сайт на председателството с превод на четирите езика, който се прави по стандартен формат.

Най-вероятно официалното откриване на Българското председателство ще бъде на 4 януари в Народния театър. Очаква се над 22 хил. души да посетят страната ни в шестте месеца на председателството. Освен спонсори, министерството на Павлова ще открие процедура и за доброволци, които да помагат в дейностите.

Специална емисия на два вида монети ще бъде подарък за гостите, както изисква традицията на председателствата.

Сребърна монета с позлата ще получат най-високопоставените гости. За спомен от България дамите ще си тръгнат с шалове, а господата – с вратовръзки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
11
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До шматкаНе бъркай изборите за парламент с референдум за влизане в ЕС, който по разбираеми причини така и не се проведе. А за "царя" хората гласуваха с едничката надежда той да е Спасителя, резултата всички го знаем...
14
1
 
7
 
! Отговори
Тъпичко преди 6 години
Жестоко, copy/paste. Всичко ни е така. Аз предлагам нещо по-реалстично:Нас винаги ще ни има, никога няма да ставаме за нещо и винаги ще си живеем като скотове. Да не забравяме и радушното: Да живее ЕС! Ура!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солганат е куул. Ще сме юръп кепитъл на клъчър и мъст да покажем ол българско.
12
1
 
5
 
! Отговори
Темида преди 6 години
ЗА ЕС става. Ама трябва да сменим на държавата ни лозунга с нещо по-актуално." Безнаказаността преди всичко" или "Народа ни е ***"може и "Нация ***" или " Спи народе възродени"
11
6
 
2
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 7Питаха ни ама ти не си разбралИмаше избори и хората гласуваха за тази партия която обеща да ни присъедини към ЕС.Ако си очаквал лично да те потърсят и питат се надценяваш много.
10
0
 
4
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Едно са забравили само- да отбележат, че Лиляна Павлова е измислила девиза.
9
4
 
1
 
! Отговори
ью2000 преди 6 години
До АнонименТова пък как го измисли? Над 40 процента гласуваха за царя, почти 2 милиона българи. А единствената цел като предизборна платформа беше вкарването на България в ЕС. Всеки, който е гласувал през 2001-ва е гласувал за влизане в ЕС.
8
1
 
9
 
! Отговори
Бекрилов преди 6 години
Слоган? Евала на джурналягите слагачи.
7
1
 
4
 
! Отговори
комунист преди 6 години
Защо не "Работим в интерес на гражданите" хъхъ.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е лицемерно предвид, че влизането ни в"този така бленуван съюз" не беше с подкрепата на народа.Вие да се сещате да са ни питали?"Съединението прави силата", ама на нас, тези които сме извън парламента.Дато полицията ви пази от нас.И те така.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тактиката на ГЕРБ е да разделят и насъскват хората един срещу друг.Така вече трети мандат - млади срещу стари, здрави срещу болни, богати срещу бедни, непушачи срещу пушачи, прости срещу умни ...
4
1
 
20
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Аз предлагам друг девиз: Всяка жаба да си знае гьола.Бежанците по родните места, турците при султана, калинките от ЕС обратно на село, кака Лиляна при дядо да и разказва как са обирали мандри, Европа за белите европейци!
3
1
 
15
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Вие шегувате ли се?Народа е по-разединен отнсякога заради задълбочаващата се бедност,липса на преспектива и липса на правосъдие.Докога ще представяте нещата такива,каквито не са пред останалите?Все повече заприличваме на Венецуела и Северна Корея.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то главучестите тикви нямат грам мозък за измислят нещо оригинално и копират ли копират.Чудя се кой ли гласува за тия некадърници, крадци и олигоси.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съединените щати правят силата. Това е новият слоуган. Ще трябва да се смени надписа на герба и Народното събрание.