Румен Радев: Да решим какво правим с новия самолет!

"Не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител"
21 авг 2017 14:00,
66
Румен Радев: Да решим какво правим с новия самолет!
Снимка: БТА

Трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим за колко време и как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев, предаде "Фокус".

Още по темата
По никакъв начин не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител, заяви държавният глава.

"Изграждането на отбранителни способности трябва да се базира на ясни принципи. Първо, трябват ни съвременни бойни способности. МИГ-29, колкото и да е добър като маневреност, не предоставя съвременни бойни способности, каквото и да му правим. Второ, трябва да мислим за съвместимост.

Все пак България е член на НАТО. Самолетът не е съвместим с нашите партньори. Трето, трябва разходите за отбрана да бъдат ефективни. Вложените пари в МИГ-29 няма да ни дадат съвременни способности, а ще бъдат съизмерими до 2030 година с доставката на нов самолет", коментира още президентът.

Той допълни, че са направени много анализи по въпроса.

"Първо, трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим за колко време и как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
6
 
! Отговори
От 41 до 39 преди 6 години
Ако решат тези дето цитираш да нахлуят в бг, няма да разберат минавайки, че имало пво в планините и този хеликоптер за 30 минути в които ще ни прегазят.Да дадат тези пари за други работи. Болни деца, сираци и т.н. Като му дойде времето и с пушка ще си браним планинския ландшафт за 30тина минути.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли въобще някой, който да е видял "новия самолет". Пак краднаха парици ми се струва.
34
5
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Абе хей. Аланколу. Кво пво кви 5 лева бе брат.За чий ни е тази армия. Ти си само военен. Ландшафти туй онуй.То не остана какво да се брани. Черните събратя че да станат 5 млн след 15 г. или кое?Няма кинти за населението нашия ландшафен хеликоптер му трябвал и президента бил ***. С тоя хеликоптер при съвременните оръжия ше плашиш комшиите в кръчмето па камо ли арабелите.Мани пагон
33
2
 
4
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
Да го продадем!!!!Или не. Да го ремонтираме!!!
32
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста глуповато е президентчето. Според мен приоритетът ни трябва да са модерна масова ПВО система, която на нашият сравнително горист ландшафт, ще се крие доста добре. Съответно и противокорабна система. После сухопътни бронирани войски за да пазят ПВО системата. И накрая добър боен хеликоптер. И осигурим ли това, дори и рeзаците ще се замислят преди каквато и да е интервенция.
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Радев: Да решим какво правим с новия самолет!..през оная работа ми е, честно да ти кажа ..."Не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител"..ба, не може ... ше видиш как ше си отпадне, като "стой та гледай" ...
30
1
 
14
 
! Отговори
развеселина преди 6 години
Боже, ние не можем да се оправим с един изтребител какво ли щяхме да правим ако бяха два?Направо сме жалки...
29
0
 
13
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
България вече е достигнала ниво при което не може да води някаква война. На нас ни трябва многоцелев самолет за мирно време. Кажи-речи за за престиж. Самолетът трябва да е нов и произведен в Европа. Не мислете, че ще водим с него някаква война. За такава трябват поне 200 - 300 самолета. Другите мисли водят до тежка корупция.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питай предишния министър на отбраната от герп , ттой ги ремонтира с полския си колега за някой друг млн.
27
3
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Какво стана с нашите три МиГ-а с ремонтираните двигатели.Защо не летят.
26
1
 
2
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 29Днес двата Фантома прелетяха над Варна в посока морето.Май не беше просто разходка
25
2
 
6
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 6 години
Иска ти се , ама пари за самолети няма, има само ПАРИ ЗА МЕН
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос:Сега като патрулират изтребители отНАТО ,колко пъти ни е нарушено въз. простр?А преди как беше?
23
7
 
6
 
! Отговори
Камен преди 6 години
До 6: Чак за закриване на армията е малко прекалено, но като цяло основната цел на нашата армия трябва да е реагиране в бедствени ситуации, недай боже при терористични актове, охрана на границата и др. подобни. Все дейности, за които ни трябват по-добре обучени и оборудвани сухопътни войски. ВВС също трябва да се концентрира върху самолети и хеликоптери, които да са полезни при кризи и бедствия, а изтребителите според мен изобщо не са ни приоритет.
22
6
 
15
 
! Отговори
експерт преди 6 години
Чуждите войски като видят генералшата ще се откажат да ни нападат
21
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съмнявам се, че хората които хвалят Румен Радев са трезвени
20
7
 
6
 
! Отговори
пенко преди 6 години
На вниманието на "Новия ЕВРОГЪЗОЛИЗЕЦ" ! : За българските" ръководители" най-ефективна е покупката на турски Ф-16 ! Този самолет може да свали в гръб незащитаващ се изтребител ! Те много обичат позата "В ГРЪБ " и ще бъдат напълно удовлетворени -сиреч "задоволени " от "покупкопродажбата" - СИ !!!
19
5
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 15-18: Тия пък г'лупости откъде я измисли. Да не са ти ги спуснали като опорна точка?Бойко нещо се умълча и за самолетите, и за всякакво друго превъоръжаване на армията. За него коментарите по темата бяха интересни само ако може да каже нещо срещу президента Радев, въобще като част от герберската пропаганда.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такъв главнокомандващ, самолет не ни трябва
17
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, истински мъж и президент, а не като оная безполова Пома-шка Шуш-уми-га преди него.