Джамбазки: Репресията срещу ромските гета е правилна!

"Незаконните постройки да се махат, а виновните - накажат"
23 авг 2017 15:45, Петя Славова
99
Джамбазки: Репресията срещу ромските гета е правилна!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От последните няколко дни в столичния квартал "Захарна фабрика" започна събаряне на незаконните постройки на местното население.

Още по темата

"Това, което се случва е правилната политика. Трябва да има държавна репресия, за да не могат ромите да се установяват и да изграждат своите катуни. Постоянно трябва да се прогонват, тъй като непрестанно се връщат", подчерта евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "България сутрин".

"Циганските гета са изключително тежка язва, която се защитава от фалшивите хуманитарни организации, които работят против обществения интерес. Обществото и държавата трябва постоянно да поддържат територията на града, защото ако нещо се занемари - там започват да се изграждат гета", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Според него никой, независимо от етническата принадлежност, няма право да очаква да бъде настанен в жилище без да плаща наем и без да се грижи за отдадената му собственост.

"Незаконните постройки трябва да бъдат премахвани, а виновните наказани. Всяка нелегална сграда трябва да бъде разрушена. Тези, които съдят държавата по ромските въпроси, трябва да изкарат един интеграционен курс в някое гето. Да видим после как ще му се е отразила ромската култура и общество", отбеляза евродепутатът.

Акцентът на разговора премина и към излязлата информация във в-к "Дума", че от всички страни, поели председателството на Съвета на ЕС, в България то ще излезе най-скъпо.

"Това се съмнявам да е така. Председателството може да отвори много ценни за нас врати. Нещата, които са важни за нас са България да заяви позицията си в Европа и отношението си към Македония. Сърбия трябва да прекрати натиска върху братска Република Македония", поясни гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
west преди 6 години
a v golemite luksozni cilishcta nyama detski smyah
50
16
 
5
 
! Отговори
луд преди 6 години
тоя джамбаза ако го хвана, ще му счупя краката ..
49
3
 
1
 
! Отговори
west преди 6 години
kakvi postroyki ta tova sa kucheschki kolibi gospodina i edna minuta nyama da civee vtyah no romite gi obitavat i sizdavat poklenie bravo na romite
48
12
 
5
 
! Отговори
Казионен патриот преди 6 години
Джамбазки е малко, злобно социопатче, доказващо, че недорасляците са винаги комплексирани и с неистова воля да се налагат над другите.Колкото до шведите- решение няма. Т. нар. интеграция на този етнос не се е случила никъде по света, нежели тук, дето ги дундуркат и ги отглеждат като рохито яйце, защото са електорат с решаващ глас. За другите решения не се говори официално, разбирате, надявам се, защо.
47
1
 
22
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Да се събарят незаконните строежи е правилно, но не решава въпроса въобще. Човека и семейството му са живи и все някъде ще трябва да намерят подслон. Пак незаконен, разбира се. Да им се осигурят общински жилища е нечестно спрямо други в затруднено положение, но не са роми. Още повече че плащане на сметки, наеми остава химера.Тогава какво да се прави? Ами ако има власт, да не се допуска незаконно строителство. Дори и коптор, не става за една нощ. Къде са кметовете и администрацията?
46
23
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ ЛОВЕЧ! преди 6 години
НЕМОТИЯТА , ГЛАДА И БЕЗРАБОТИЦАТА ---ПРЕВРЪЩА ХОРАТА В ЖИВОТНИ!РОМИТЕ ---С 10-КИ ГОДИНИ СА ИГНОРИРАНИ ОТ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО И ВЛАСТТА!!ПРОБЛЕМА Е ВАШ------НЕ Е НА РОМИТЕ!!
45
24
 
9
 
! Отговори
ПРОСТО Е: преди 6 години
ОТВОРЕТЕ РАБОТНИ МЕСТА ЗА РОМИТЕ , АКО ИСКАТЕ ДА ГИ НАУЧИТЕ НЕ РЕД И ТРУД!КЬОРАВИЯ ДЖАМБАЗКИ --НЕМА ДА ВИ ОПРАВИ И РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ---той е същия като Ду.ду.ка -РАБОТИ ЗА СЕБЕ СИ И СИ ПЪЛНИ ГУШАТА!!!
44
23
 
12
 
! Отговори
СТИГА ТЪПИЗМИ преди 6 години
ДЖАМБАЗКИ Е ЕДИН ОБИКНОВЕН НЕГОДНИК---КОЙТО ПРЕВРЪЩА РОМСКИТЕ "СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ"..... В ЕТНИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ!!!ПРАВИ ГО ---ЗА ДА СЕ КРЕПИ НА ГРЕБЕНА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪЛНА!!!НА ТААКИВА ПРЕСТЪПНИ ПОЛИТИЦИ--ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ИЗВИЕ ВРАТА ОЩЕ В ЗАРОДИШ!!!РОМИТЕ ..ИМАТ САМО "СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ", които никой не решава , а САМО ИМ СЕ КРАДЕ СУБСИДИЯТА , ЗА ТЕХНОТО РЕШАВАНЕ!ПРАВИ СЕ УМИШЛЕНО ----ЗА ДА ИМА ..."РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"..... НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!ТОВА СА --ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!
43
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро предложих на един *** от един столичен квартал 2 кубика дърва за огрев безплатно.А той ми каза;За какво ми са,аз съм на ток,краднем ток и се отопляваме,пари ми дай,а не дърва".Мисля,че коментара е излишен.
42
2
 
19
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
какво да говори джамбазки с брюксел и какви работни места да открият, не разбрах, ша *** прощаватИ? тези съборени къщи са в захарна фабрика, това е в столицата. ако там не могат да си намерят работа, значи че и на луната няма да си намерят! какво точно да говори в брюксел - имаме едни с по 8 деца, неграмотни, с по 20-70 присъди, не знаят езици, що да не пропилеете малко пари за тях?
41
2
 
19
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
Не е толкова просто,това което предлагаш.Никой бизнесмен няма да инвестира в място,където основните му работници ще бъдат неграмотни.Затова и сега бизнеса бяга от България,защото липсва качествена работна ръка.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44,ти какво предлагаш,да ги оставят да завладяват нови територии с незаконните си бараки или дори къщи и никой да не ги безпокои.Мен пита ли ме някой как си плащам наема,защото не мога като тях да си харесам някое място и да си вдигна къща.Да се оправеят както знаят.Има място за всички-пустеещи села с празни къщи,колкото искаш.Да работят,да копаят,да си садят плодове,зеленчуци,овошки,да си гледат животни,както много българи го правят за да оцеляват.
39
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки по-добре да беше говорил с някоя фирма в Брюксел и с бългаски бизнесмени,да инвестират и създадат работни места в тези райони,където и ромите да работят,вместо да руши.Така ще имат заплати,пари,ще си плащат и ще са заети,за да не мислят за глупости!
38
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама разрушаването не решава проблема,а го задълбочава.Те нямат никакъв план какво да правят с тези роми,след разрушаването на къщите,правят само шоу за пред избирателите си.
37
7
 
3
 
! Отговори
ЗА КАРЛОВЕЦА... преди 6 години
НАЛИ СИ ПОЛИВАХТЕ ДОМАТИТЕ С ПИТЕЙНА ВОДА....??!ДА ТИ Е СЛАДКО!!!!ЗНАЧИ , ДОМАТА ТИ Е ...БЕЗ ПАРИ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААА...КВО СЕ ЖАЛИШ ТОГАВА ОТ ЦЕНЕТА НА ВОДАТА ????!!!!!
36
13
 
8
 
! Отговори
РОМСКИ РАЙ преди 6 години
АМИ , ТАКА Е........НАЛИ ИСКАТЕ "СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА"!!!???????????????2ТОГАВА --ЩЕ ПОЛАГАТЕ "СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА БЕДНИТЕ РОМИ"!ПРОБЛЕМА СИ Е ВАШ ----НЕ Е НА РОМИТЕ!!!!
35
2
 
23
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 38Явно не си в часВ махалите на тръбите няма чешми.Направо си текат като ручей.24ч.7дни седмично.365 дни годишно.Казваш че познаваш такива с по 50-60лв ток.Някой познава ли ром дори и с 10лв ток
34
9
 
6
 
! Отговори
А, стига бе...ха,ха, преди 6 години
ЕЛА НА СЕЛО --ЗА ДА ВИДИШ , КАК СЕ КРАДЕ ВОДА И ТОК....ХА,ХА,ХАААААААА....Крадат МАСОВО-------БЕЗ НИКАКВИ , ЕНТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ!!!!!!!КВО СЕГА .....ДА *** ЛИ ХОРАТА..??!!
33
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тая вода и тоя ток бре!!! Колко вода изразходва ромът? И колко ток? Имам познати българи които си манипулират електромерите и плащат зимата по 50-60 лв. И никак не са малко. Масово са с байпаси и на водомерите.
32
26
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Почти всички къщи на българи по селата преди 50-100 години са строени незаконно и узаконени по-късно. И днес има доста български незаконни села /не ми се споменават имена - едното е на 10 км./. Това не е проблемът. Разбира се че има ромска престъпност и други проблеми, въпросът е, че правим всичко възможно да задълбочим проблемите, не да ги решаваме. Гоним ги и им бутаме къщите, после искаме да ни обичат и да си плащат - как да стане?