Джамбазки: Репресията срещу ромските гета е правилна!

"Незаконните постройки да се махат, а виновните - накажат"
23 авг 2017 15:45, Петя Славова
99
Джамбазки: Репресията срещу ромските гета е правилна!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От последните няколко дни в столичния квартал "Захарна фабрика" започна събаряне на незаконните постройки на местното население.

Още по темата

"Това, което се случва е правилната политика. Трябва да има държавна репресия, за да не могат ромите да се установяват и да изграждат своите катуни. Постоянно трябва да се прогонват, тъй като непрестанно се връщат", подчерта евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "България сутрин".

"Циганските гета са изключително тежка язва, която се защитава от фалшивите хуманитарни организации, които работят против обществения интерес. Обществото и държавата трябва постоянно да поддържат територията на града, защото ако нещо се занемари - там започват да се изграждат гета", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Според него никой, независимо от етническата принадлежност, няма право да очаква да бъде настанен в жилище без да плаща наем и без да се грижи за отдадената му собственост.

"Незаконните постройки трябва да бъдат премахвани, а виновните наказани. Всяка нелегална сграда трябва да бъде разрушена. Тези, които съдят държавата по ромските въпроси, трябва да изкарат един интеграционен курс в някое гето. Да видим после как ще му се е отразила ромската култура и общество", отбеляза евродепутатът.

Акцентът на разговора премина и към излязлата информация във в-к "Дума", че от всички страни, поели председателството на Съвета на ЕС, в България то ще излезе най-скъпо.

"Това се съмнявам да е така. Председателството може да отвори много ценни за нас врати. Нещата, които са важни за нас са България да заяви позицията си в Европа и отношението си към Македония. Сърбия трябва да прекрати натиска върху братска Република Македония", поясни гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен2, ще започнат работа и ще си наемат жилище, като всеки нормален човек....Вярваш ли го?Отделно ти би ли взел на работа от тях ако имаш и други кандидати при равни други условия?Знам отговора, не ми отговаряй.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие добре ли сте бе?! Да ги разкарат от големите градове, за да ги заселят в малките?! Вие чувате ли се изобщо?! В София се решаваше да им се плащат помощи, и за какво точно, да не се събарят къщите им, да не ги закачат с по 20 висящи дела, но днес софиянци не искат това, което са си произвели?! Ами и ние от малките градове не ги искаме! Трябва да си заминат за у тях, разберете го, извеждайте ги от страната и не за Европа, а за Индия. Откъде-накъде ще ги прехвърляте на европейците?!
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки президент ! Джамбазки президент ! Джамбазки президент ! Джамбазки президент! Джамбазки президент ! Джамбазки президент !
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 8 .***,точно тия първите които си изброил са най *** градчета
7
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така, да ги изгонят от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и да ги заселят в лом, павликени, пазарджик и други сиигански градчета!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бездомните българи, които живеят по улици и гори ? Те и децата им, който студуват през зимата ? Ами за тях ?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в щатите и донякъде великобритания, най-евтината работна ръка се формира от затворници, а повечето затвори са частни. не виждам какъв е проблемът тук след подобна акция на багерите да се връчи една сметка и при следващо провинение, водещо до затвор, там да се поработи.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавата отдавна е съборена. ще отидат на друго място, където ще ги съборят, някои ще се настанят в общински жилища срещу наем, повечето ще заминат за европа. ти къде отиваш, ако банка ти вземе жилището? че то по тази логика дай да разрешим изнасилванията, защото на някой му се приискало, ама не му пускали или нямал пари за платен секс?
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен2, ще започнат работа и ще си наемат жилище, като всеки нормален човек
2
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като им съборим гетата къде ще отидат? Сред нас ли? Нали после трябва да събаряме държавата.
1
4
 
49
 
! Отговори
българка преди 6 години
Ами правилно!Така трябва да бъде,но да има постоянство,а не само шумни акции за 2 дни.Ние,българите,работим,плащаме наем или ипотека,за да имаме къде да живеем.На нас държавата не ни дава жилища,нито ни разрешава да строим където искаме.ЗА ТЯХ ЗАЩО НЯМА ЗАКОНИ?!?Защо те НЕ искат да работят, да плащат наем или ипотека?!? И ПРЕТЕНДИРАТ НИЕ ДА ИМ ОСИГУРЯВАМЕ КОМФОРТА И ДА ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ! А ЗА БЛАГОДАРНОСТ ДА НИ НАПАДАТ И УБИВАТ.СТИГА ТОЛКОВА.АКО ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ НАМЕСИ ЩЕ ИМА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!!