Датата 9 септември: Повод е единствено за помирение!

Това заяви държавният глава Румен Радев във Facebook
9 сеп 2017 16:46,
311
Датата 9 септември: Повод е единствено за помирение!
Снимка: архив, Булфото

Датата 9 септември е повод единствено за помирение. Това става ясно от публикация на държавния глава Румен Радев в официалната му страница във Facebook по повод днешния ден.

"Продължавам да вярвам в това, което написах преди година по повод днешната дата: "В обществото ни 9-и септември винаги е бил разделителна линия. Страните имат своите необорими мотиви. Хората, върху които тази дата е дала отражение, имат своята памет за нея. Какво е 9-и септември - дата на революция или преврат? За мен е нито едно от двете. Тя е повод единствено за помирение. Повод да проявим мъдрост и най-сетне да направим крачката към едно съзидателно помирение с миналото. Дължим го на себе си...", пише президентът.

"Поклон пред всички невинни жертви преди и след 9-ти септември, пред всички загинали с мисъл за България", се казва още в публикацията на държавния глава в социалната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 109Диктатурата на мнозинството , стана диктатура на малцинството..........................................май отново ти се привиждат "фашисти", като преди 9 септември...типични комунистически халюционации когато не са на власт !
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сега е славно време, време в което България е с курс на Запад."На мене доколкото ми е известно България се намира на изток, сега е славно време за шизофреници като тебе, определящи се като западняци. На първо място България трябва да си тежи на мястото.
92
6
 
4
 
! Отговори
Military преди 6 години
Ти си просто от същият тип нагаждащи и смукачи, които допреди 89-та тачеха СССР, а после почнаха с одите за САЩ. Изчезни ми от очите, мекотело.Другарю, моля да не нарушаваш добрия тон. Свърши комунистическото царство. Никога повече няма да се върне комунизма. Сега е славно време, време в което България е с курс на Запад.
91
2
 
7
 
! Отговори
Обединение преди 6 години
Една държава а, с най- разделения народ на света- България
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз желание за кръв нямам, за разлика от няколко напреднали с ракията "атлантици", на които им е дошла силата (на приказки).
89
3
 
6
 
! Отговори
Cortes преди 6 години
Може би Президента е сгрешил думата, сигурно има предвид " примирим", но и в двата случая губим, след 09.09.1945 г хората се примириха, след 1990 г пак другарите искаха помирение, е видяхме го резултата
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помирение дрън-дрън!!!Писалият преди мен го е казал точно и няма какво да добавя.Освен може би че от ГЕРБ бяха тези, които в Народното Събрание гласуваха против предложението за закон за лустрацията. За това и думичка не отронват, обаче се бият по гърдите че гласували за досиетата от КДС!И ронят (фалшиви) крокодилски сълзи за жертвите на комунизма!Ти ще ми изядеш закуската, ще ме оставиш гладен, пък после да се помирим ли???
87
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помирение няма да има поради простата причина, че нямаше лустрация като във всички останали бивши соц страни. Това е и причината да сме далеч зад чехия, полша, унгария, словакия, румъния, литва, латвия и естония.
86
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Османското робство може някои също да ги помирява.Тези комунисти са абсолютни ***!
85
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Америка е балансьор, без тази държава не би познал пазарната икономика"Ти си просто от същият тип нагаждащи и смукачи, които допреди 89-та тачеха СССР, а после почнаха с одите за САЩ. Изчезни ми от очите, мекотело.
84
19
 
4
 
! Отговори
Military преди 6 години
Искаше да кажеш "Господ да благослови България", нали проамериканска магистрална жрицо? Ти си от същото тесто на комунистите.Америка е балансьор, без тази държава не би познал пазарната икономика. Тоест сега има всичко, конкуренцията означава качество. А при твоите комунисти се чакаше с години да една лада. Остани си със здраве
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Червени престъпници! God bless America"Искаше да кажеш "Господ да благослови България", нали проамериканска магистрална жрицо? Ти си от същото тесто на комунистите.
82
12
 
9
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Ех ако можеше да се върне старото време от соца.... Много готино си живеехме . Нямаше наркомани ,мутри ,измамници. Жалко че ни прехебаха тия зад.ници. Голямо безгрижие беше ей
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджии, днеска цял ден ревете против "комунистите" тоест себе си и обявявате режима, който ви е откърмил за "престъпен".
80
14
 
9
 
! Отговори
Military преди 6 години
Никога вече комунизъм! Лека им пръст на всички жертви на този престъпен режим. Да не намерят никога покой шайката, която управлява преди 10 ноември. Червени престъпници! God bless America
79
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към текста на челната страна на паметника на съветската армия "НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ ПРИЗНАТЕЛНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД"..., дори комунистите тогава не са посмели да напишат "ОТ ФАШИЗМА", както и до ден днешен повтарят мантрата, за оправдание на безбройните си престъпления и предателство към държавата България.
78
5
 
12
 
! Отговори
Gost преди 6 години
Тези не са българи , тези са *** поклонници на нагла чужда държава !!!
77
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента БКП (ГЕРБ) е на власт- Боко червен генерал, издигнат от Доган и Гоце, охранител на Живков и човек, напуснал МВР, за да не напусне БКП, Цветанов- шофьор на 6-то управление на ДС, Цецка Цачева, която заяви, че се гордее с комунистическия си стаж, Лиляна Павлова- внучка на партизанин...И вчера с цялата си наглост тази партия говореше каква черна дата бил 9-ти септември, а тролерите й цял ден заработват долари под статията, правейки се на разсеяни.
76
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помирение:- БСП като пряк наследник на БКЛ официално да се дистанцира от терористичната й дейност срещу българската държава преди 9.1Х.1944 година.- БСП официално да порицае и официално заяви , че предприетите постъпки от нейната предшественица БКП за присъединяване на България като 16 република на СССР е най-висш антидържавен акт, който няма аналог във вековната ни история.- демонтаж на паметника на съветската армия.
75
3
 
18
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.