Датата 9 септември: Повод е единствено за помирение!

Това заяви държавният глава Румен Радев във Facebook
9 сеп 2017 16:46,
311
Датата 9 септември: Повод е единствено за помирение!
Снимка: архив, Булфото

Датата 9 септември е повод единствено за помирение. Това става ясно от публикация на държавния глава Румен Радев в официалната му страница във Facebook по повод днешния ден.

"Продължавам да вярвам в това, което написах преди година по повод днешната дата: "В обществото ни 9-и септември винаги е бил разделителна линия. Страните имат своите необорими мотиви. Хората, върху които тази дата е дала отражение, имат своята памет за нея. Какво е 9-и септември - дата на революция или преврат? За мен е нито едно от двете. Тя е повод единствено за помирение. Повод да проявим мъдрост и най-сетне да направим крачката към едно съзидателно помирение с миналото. Дължим го на себе си...", пише президентът.

"Поклон пред всички невинни жертви преди и след 9-ти септември, пред всички загинали с мисъл за България", се казва още в публикацията на държавния глава в социалната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 138 Световно признатият демократ Жельо Желeв, в книгата си"Фашизмът"обяснява, защо комунизмът и фашизмът са едно и също.Тя е преведена на 80 езика.Комунизмът е признат за престъпен строй в Париж през 2008 година.
113
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ за 3 мандата откраднаха много повече от комунистите за 45 години.Защото сега просто няма никакъв контрол, а и цялата Държава е подчинена на един полуграмотен мутрафон с болестна самовлюбеност.
112
1
 
6
 
! Отговори
444 преди 6 години
До Петолъчка в сърцетоЕ,щом са ви осветили знамената ,и са благословили вашето дело,значи пак тръгвате по мандрите!Блазе ви!
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Петолъчка в сърцето124 Господи,прости ги,те не знаят,какво правят"!Комунистите са най-големите безбожници и свещеник на техни събирания,няма място.Комунистите избиваха свещенници,затваряха църкви и преследваха всеки,който почиташе вярата.В Русия рязливаха кубетата на църквите с железни гълета ,а Ленин зонвеше,че зърщвата е "опиум за народа".Няма по-лицемерен "театър"от този,социалисти и свещеници да празнуват най-кървавия ден в историята на България-9 септември 1944.
110
1
 
4
 
! Отговори
до 134 преди 6 години
Не бе...не е в сърцето ти...комунистите имат г*з на това място...и твоята е там..дълбоко!
109
3
 
12
 
! Отговори
философ преди 6 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
108
2
 
5
 
! Отговори
монархокомунист преди 6 години
До редникМи не можахте всичките да изтрепите бе,другарю,някои останаха живи!Кво се чудиш, като пуяк глътнал съчмен лагер,да те пита човек!?
107
10
 
5
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 6 години
Докато шепа недобити и недостpeляни фашисти пишат глyпоcтите си тук, днес на язовир Георги Димитров (Копринка) край Казанлък пак се събрахме 10 000 - десет хиляди - човека да празнуваме с руска музика и български народни танци, дойде да ни поздрави лично Негово Превъзходителство Посланикът на Руската Федерация в Република България Анатолий Макаров, а Негово Преосвещенство Старозагорският митрополит Галактион освети нашите знамена и благослови нашето дело.
106
3
 
6
 
! Отговори
до miltary преди 6 години
Простичкият факт, че завърши изречнието си с "God Bless America" показа на кого служиш. България дори не присъстваше в позицията ти.
105
3
 
3
 
! Отговори
до редник преди 6 години
Жизнени сме...ритаме вяло...докато комунистите ни довършват!
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тогава защо дадоха властта на 10.11?за да грабят докато могат.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята ще се повтори. От 28 години се зароди нова класа богатиши-олигарски, които ограбват народа.Засега народът трае, защото още е объркан от предния Преход. Но рано или късно този същият народ ще се събуди и пак ще измете изедниците и кръвопийците.Не може един да превива гръб по 12 часа на ден за 650 лв, а друг да тъне в охолство ограбвайки труда на първите.
102
3
 
8
 
! Отговори
до bolbov преди 6 години
Ей...чукчата с партийния билет - огледай се овньо - народа така ви обича...че би ви изстрелял всичките с еднопосочен билет за космоса!
101
5
 
4
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Другаря президент да извинява,но с българин помирение не става!
100
4
 
7
 
! Отговори
Комунизъм=фашизъм преди 6 години
Комунизмът и фашизмът са двете страни на една и съща монета.
99
8
 
6
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Най великата дата в историята на нашия народ.Дата на всенародно събуждане .Дата на която и хората от най долните слоеве на обществото вдигат глави и поглеждат не празната софра а към хоризонта на социалното равенство и всенародно добруване.Помирение може да има с променени хора.Да сте чули разкаял се наследник на фашистки палач който иска извинение за деянията на своя прародител.?Не те иска реванш искат мъст към партията,която великодушно ги остави да живеят да се учат и работят.,
98
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да убива комунисти бе?Те бяха по убиването...ние бяхме жертвите!
97
5
 
9
 
! Отговори
@куд преди 6 години
президента иска да се хареса на Български народ и на Кремъл . но уви на тази дата преди 73 г. комунистите убиват Българската интелигенция по нареждане на комунистите от Кремъл същите който погубват Руската империя на дядо Иван
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Призрак бродеше из Европа....наброди се, и се кротна в България...навсякъде другаде с ритници, и псувни го изхвърлиха като мръсно коте! У нас...? У нас другарЕто си поделиха България...и сега властват! Де що имаше полуразумен българин стегна бохчите и се изнесе.Останаха под логи...и такива, които стягат бохчите.Скоро на новоизлюпените комунисткапиталисти няма да има кой да им слугува.Лобо томираният им електорат няма да смогва - да храни и тях...и ромите, които гласуват за тях.
95
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то до кога ще сме руски ***?Ще ли се помири с нас Путин и да ни остави да мираили вечно ще ни управляват позамогнали се *** - предатели?