Йончева настоява: Оставката на Добрев е поискана!

Бившият кмет на Каварна разкри схеми като в Хасково и в тамошната община
Обновена: 2 окт 2017 12:48 | 2 окт 2017 09:30,
60

Скандалът с назначенията в Община Хасково доведе до реакции - бившият кмет на Каварна Цонко Цонев призова журналиста и депутат от БСП Елена Йончева да разследва назначенията и общинските поръчки на наследничката му Нина Ставрева.

В пряка телефонна връзка за "България сутрин" Цонев изброи какви са нередностите, според него, като визира назначенията, извършени без конкурс.

Още по темата

"Председател на БСП и на Бюджетната комисия в общинския ни съвет е втората братовчедка на Нина Ставрева - Виктория Керчева. Другият втори братовчед - Ивайло Керчев, изненадващо стана технически ръководител във фирма "Титан", която почиства Каварна", обясни Цонев.

По думите му, ако след скандала в Хасково е подадена една оставка, то в Каварна трябва да се подадат 3 и то незабавно.

Елена Йончева гостува в Bulgaria ON AIR и отговори на призива на бившия кмет на Каварна, като заяви: "Всяко съмнение за корупция трябва да се разследва, независимо от коя партия!"

Депутатът от БСП коментира скандала в Хасково, като със себе си донесе и документи, които, по думите й, доказват обвиненията по всяка позиция на Делян Добрев за областния град.

"Това, което изкарахме от Хасково е само "върха на айсберга". То е най-невинната част от информацията, която успявам да събера. Предполагам затова е поискана оставката на Добрев, а не дадена доброволно", смята Йончева.

Журналистката поиска от Делян Добрев да обясни защо е назначил всички тези хора в общината.

"На ключови позиции са поставени бивши партньори на Добрев във фирми и сдружения, които извършват финансова дейност, работили са по европрограми, обвързани с разпределяне на общински и държавни ресурси", твърди Елена Йончева.

В изказването на Делян Добрев вчера пред медии веднага след подадената му оставка, Йончева твърди, че той никъде не е споменал някое от обвиненията към него да е лъжа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
4
 
! Отговори
до 52(Питам) преди 6 години
Комунист и съвест?Откъде накъде.Завърших през 1989-та и искаха насилствено да ме разпределят на другият край на страната.Още тогава разбрах-комунист съвест няма!Отстраняват им я още преди да им дадат членската книжка.Който не е съгласен-пропада му далаверата да е член на БКП(БСП).Само,че аз пък не отстъпих,което ми струваше много разправии с такива като Йончева-генетично обременени фанатици!Но борбата си струваше-човек никога не трябва да отстъпва пред червената чума.Никога!
55
2
 
14
 
! Отговори
нищо ново преди 6 години
И преди 29 години и сега държавните служители са все свои хора на партията която е на власт.
54
0
 
5
 
! Отговори
ДО 49 АНОНИМЕН преди 6 години
ПИШЕ СЕ ......,,КОРИГИРАМ''БЕ....
53
3
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ЕДИН КАВАЛ ПО-МАЛКО
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йончева забрави да каже за "сестра" на Добрев - добре ли е, работи ли, съществува ли въобще? Няма да е лошо да обясни и как тя се намърда в БСП.
51
15
 
8
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Как може да спи спокойно Елена Йончева, след като омаскари един свестен човек? Има ли съвест?
50
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставката Му била поискана ? Е, и кво от това ? да не би БСП да станат повече в парламента ? - Не , това е МОРАЛНО унижение . - майко и МОРАЛИСТИТЕ ! ?
49
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ленче, много ясно,че ще назначи негови хора.Да не искаш да сложи комунисти, които да да не вършат нищо и само да крадат?
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ленче, върхът на асбергат не е най-невинната част от информацията която е доста голяма...Ленче, корегирайте си обстоятелствата
47
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната опорна точка на тролчетата от Козяк БСПто и комунистите са виновни, а нашто чадо ГЕРБ е номер 1 почна да издиша стабилно. Т'ва плашило комунизма дето го развявате за щяло и нещяло почна вече да не плаши гаргите.
46
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 6 години
гербери-комунисти,стига с тази оставка,ако слънцето-винетуу,беше подал оставка,нямаше да плачете,толкова много.
45
7
 
14
 
! Отговори
Я, пак!???? преди 6 години
До до 42 Да те видим теб поне за секунда на едно от местата , където е била Йончева!?!?
44
9
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Не му чупете хатъра на момчето, все пак има достойнство сам си я поискал и уведомил Б.Б. !
43
30
 
18
 
! Отговори
до 42 преди 6 години
Какъв журналист може да бъде тази червена кариеристка, която за пари и власт е готова да продаде и баща си като Павлик Морозов.
42
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалките гербави *** плюят по една от малкото журналисти, която смее да казва истината за тоталитарните гербави структури оплели страната и народа в мрежите си. Това ли ви е демокрацията бе?
41
13
 
38
 
! Отговори
Браво на Елена! преди 6 години
СИКаджийските мутри, престъпници, корумпирани и полуграмотни простаци, газ ПИКаят! Газ ПИКаят ***, защото излезе на бял свят поредното им престъпление, поредната гавра с бедната ни държавица и поредният грандиозен скандал, сътворен от една престъпна, много престъпна пасмина, чийто главатар живее в Банкя. Никакво значение няма коя и каква е Йончева, ГЕРБерастки травестити и наглеци, важното е какво е изнесла с факти и документи! това е важното, банкянски БОСТАНджии и престъпници!
40
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ са двуличната крадлива част на БКП. Не, че в БСП не са останали, просто останалите не са двуличници.
39
5
 
24
 
! Отговори
No surprise преди 6 години
ГЕРБ са дивото дете на БКП/БСП, всички делавери са научили от тях, а понякога учениците надминават своите учители.
38
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така работи бсп, и да не сте корумпиран или нарушил закона, не си ли с бсп, и терорист ще те изкарат
37
2
 
24
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Такива доброволно не си дават отставката