Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!

Няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево", установи военна полиция
25 окт 2017 15:02, Елка Василева
284
Борисов за военните летци: Дано някой не ги подръчква, няма да е честно!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

За никой друг не са давани толкова пари, колкото за българските военни летци, надявам се някой да не ги подръчква. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод вчерашната ситуация на авиобаза "Граф Игнатиево", цитиран от"Фокус".

Полети от авиобаза "Граф Игнатиево" бяха отменени вчера , защото част от летците отказаха да се качат на самолетите под предлог, че не се чувстват психологически пригодни за полети.

Борисов обясни, че през последните години за българските военни летци са дадени стотици милиони, дори над милиард, докато за никой друг не са давани толкова.

Той уточни, че на военните летци са осигурени "най-скъпите и модерни самолети тип "Спартан". "Най-скъпите, произведени единствено за България "Пантери", най-скъпите и модерни хеликоптери "Кугър", и на тях летят българските летци“, заяви Борисов и припомни, че има процедура за милиарди за нови самолети.

Още по темата

"Моето уважение към неразположението им. Да, времето е лошо и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи", каза Борисов.

Той е разговарял с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който го е уверил, че след срещата му с военните летци с тях нещата са решени.

По повод случилото се на "Граф Игнатиево" Борисов каза, че е учуден. "Надявам се искрено да няма външна намеса - някой да ги подръчква, защото няма да е честно. Правителствената ни досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за българските моряци, за сухопътните ни сили и всички останали“, коментира премиерът.

Междувременно от прокуратурата съобщиха за извършена проверка на военна полиция, която е установила, че няма бунт в Авиобаза "Граф Игнатиево". И тъй като не са установени каквито и да е данни за престъпление, няма основание за образуване на разследване.

Военноокръжният прокурор на Пловдив е получил вчера от Регионална служба "Военна полиция" - Пловдив докладна записка за извършена проверка във Военно формирование - Авиобаза "Граф Игнатиево". Повод за проверката са били сигналите за възникнало напрежение сред летателния състав на авиобазата.

При проверката не е установено това да отговаря на действителното положение.

Личният състав на авиобазата е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази да се изпълняват такива задачи, както и за "бунт" на летателния и технически състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех тикво тикво и всички останали в НС и МС без цвят и посока ! АМАН ОТ ВАС ВСИЧКИТЕ !!
263
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези момчета не могат да си изпълняват служебните задължения, просто защото държавата в твое лице не им е осигурила необходимите условия.
262
7
 
18
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Борисов и честност?Две АБСОЛЮТНО противоположни понятия!
261
5
 
18
 
! Отговори
! преди 6 години
"най-скъпите и модерни самолети тип "Спартан""Най-скъпите, произведени единствено за България "Пантери" най-скъпите и модерни хеликоптери "Кугър"-----лъжалъжалъжа"и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи"------летците ги било страх защото валяло дъжд...рано или късно за всичко си плащаме. Този премиер няма да е изключение.в момента в който Вашингтон реши да му извади досието и банковите сметки, ще бяга при Галеви. ако успее.
260
6
 
7
 
! Отговори
подръчкващ преди 6 години
Не може да се отече изключитлната езикова култура на премиера и изяществото на изказа.
259
3
 
19
 
! Отговори
ЦВЪК ЦВЪК преди 6 години
КАКТО СИ ПРИЗНА, ЧЕ Е ***, СЕГА СИ ПРИЗНА, ЧЕ Е СТРАХЛИВ. ЕТО КОЙ УПРАВЛЯВА БУЛГАРИ СТАН. *** СТРАХЛИВЕЦ!!!. А ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ, ЧЕ Е И ИЗПЕЧЕН ЛЪЖЕЦ - БИЛ ДАЛ /ПАК ТОЙ, ОТ ДЖОБА СИ/ МИЛИАРД ЗА АВИАЦИЯТА?!?! А ИСТИНАТА Е, ЧЕ ИМЕННО МУТРЕНСКИЯ ПРИЗЕМИ ВОЕННАТА АВИАЦИЯТА. МОЖЕ НЯКОЙ И ДА МУ Е ДАЛ МИЛИОНИ, МИЛИОНИ, МИЛЯРД, ЗА ДА Я ПРИЗЕМИ - ОНИЯ ДЕТО НИ ПРОБУТВАТ БРАКУВАНИТЕ F16. ТОЯ ПРО СТАК, ТАЯ ПРОСТА МУТРА, ДОКОГА ЩЕ ЗАВИСИМ И НИЕ И ДЪРЖАВАТА ОТ НЕГРАМОТНАТА УПРАВЛЯВАЩА КРАДЛИВА МУТРА???
258
4
 
29
 
! Отговори
вероника урсус преди 6 години
да караш самолет не е като да караш пожарникарска кола, летенето е сложно нещо,иска се не пожарникарско училище или физкултурно образование.
257
14
 
3
 
! Отговори
До постинг № 261 преди 6 години
От както президента стана генерал от запаса се осигурява нахлуване н шуплата на *** под режисурата на Курти Мъдъров от Бургаския затвор. Бай Ставри се е удавил при вчерашните наводнения, Господ да го прости. Той също можеше да свърши тази работа.
256
5
 
24
 
! Отговори
к-н Меразчиев, пилот преди 6 години
Заедно с моите колеги сме готови да продължим тренировъчните полети с наличните самолети само при едно условие.До всеки от нас в кабината на самолета да има по един министър от правителството на генерал-пожарникар Бойко Борисов.Аз искам той да бъде в кабината при мен, осигурили сме му мушама.Бих го отстъпил само срещу г-н Цветан Ушев.Авиацията има нужда от специалисти, които разбират от апартаменти и са случили на работливи тъщи.Шефът на ВВС е закупил кавръм-калпак за г-н Ушев с лични средства.
255
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто президент на България стана о.з генерала се осъществява пълзящ военен преврат с Кремълска режисура.
254
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека бъдем спокоини . Все пак имаме някакви самолети . Не е като германците които останаха без нито една подводница след като U-35 ,единствената на ход, си потроши винтовете по норвежките камъни.И там настоявали че уредите не работят ,ремонт трябва ,ама кой да ги чуе. Бежанците били по важни .
253
5
 
30
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Ненчев защо не е в затвора още? Полските ремонти се оказаха пълен цирк, с той дава мнения по телевизията. Ясно е, че сега самолети нямаме, грасиас на италианците, че са си дошли с техниката и пилотите у нас.
252
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да очакваме от пожарникар за когото 1литър е равен на 1 кубик .Цял ден умно обаснява, че паднали 160-170 кубически метва на 1 квадрат .Толкова му е Гербалната мозъчна дейност. Четвърти километър .
251
5
 
27
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Последният път като загина един пилот на "най-скъпия хеликоптер", Борисов си изми ръцете с паметта на офицера и се оплака защо нямало да вдига пенсиите, че погребали 100 млн. Сега ако загине и пилот ще има да слушаме глупости по 100.
250
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ген.Съби Събев ПРОБЛЕМА Е ЧЕ РЕМОНТА Е ПРАВЕН В ПОЛША ,ОТ ПОЛСКА ФИРМА И ТИ СЕ ПРАВИШ НА УДАРЕН ОТ СКАЛА .
249
5
 
17
 
! Отговори
Онкологията на ГЕРБ преди 6 години
Гербаланата мозъчна недостатъчност се доказва с това че подобни ЕГНета никога немогат да се разболеят от рак на мозъка
248
13
 
5
 
! Отговори
Ген.Съби Събев преди 6 години
Ето сега и проблемът с 10-те двигатели, които са доставени. Те не могат да бъдат монтирани на самолетите, поради проблеми с документацията им. По последна информация липсват и някои датчици на тези ремонтирани двигатели. Този случай отново потвърждава, че МиГ съвсем не е коректен партньор в този договор, който трябва да изпълнява. Могат да се задават и още въпроси, но аз лично считам, че на летците, меко казано, им е дошло отгоре. Защото няма как те да се качат на самолет, който не е напълно сиг
247
4
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Най-скъпите Спартани,Кугари,Пантери...А,да,онези,които ни принудиха да купим,както "модерните"белгийски фрегати,понеже някой трябва да купува западната оръжейна продукция.Е,България винаги е насреща-не са казали,не сме купили ледоразбивач.
246
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Дал милиарди за самолените !!!!!!! То да не е ,като да ла.паш СУДЖУКА със еленско месо .
245
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА кой ще седне в старите 40 годишни американски кофи ?