Радев: Политиците ни да се отчитат пред хората, не пред Брюксел!

"Докато гледаме миналото, продължават крупни обществени поръчки"
Обновена: 16 ное 2017 12:43 | 16 ное 2017 11:53, Веселина Йорданова
172
Радев: Политиците ни да се отчитат пред хората, не пред Брюксел!
Снимка: БТА, архив

Президентът Румен Радев заяви, че докато гледаме кой какво е правил в миналото, в момента продължават да текат крупни обществени поръчки.

Радев каза, че приветства прегледа, за който от ГЕРБ настояват за приватизацията, но според него е по-важно да се фокусираме върху настоящето и бъдещето.

Още по темата
Той попита какво правим с големите обществени поръчки и с какви механизми в бъдеще ще разкриваме, ще пресичаме и ще преследваме корупционните престъпления.

"Ще имаме успехи в правосъдната система, когато нашите политици започнат да се отчитат пред своите съграждани, а не пред Брюксел", коментира още президентът преди тържественото събрание-концерт във Военната академия по случай предстоящия празник на Сухопътните войски.

Според държавния глава коментарите за доклада на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка са противоречиви, тъй като самият доклад е витиеват. "Аз мисля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността – вместо пред българските граждани с тези доклади българските политици все повече се отчитат пред Брюксел", заяви Радев, цитиран от "Фокус".

По думите му най-важното е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на правосъдната система, да видят, че наистина има реална борба с корупцията и с несправедливостта, която се шири като усещане в цялото ни общество.

Той се съгласи с тезата на правителството, че липсата на нови препоръки е за отбелязване, но подчерта, че няма сериозен напредък и по препоръките до момента. "Особено забележете – препоръки за постигане на ефективност в разкриването, пресичането, разследването и наказателното преследване за корупцията", отбеляза президентът.

Според Румен Радев трябва да се даде ясен отговор дали вложеното до момента в оградата по границата изпълнява своето предназначение.

По повод тезата на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че са необходими повече патрули по границата и по-голямо участие на армията в опазването ѝ, държавният глава коментира: "Министърът разполага с пълната информация, за да поиска такова предложение, но ние наистина трябва да си отговорим и да се даде ясен отговор на всички български граждани – дали вложеното до момента и влаганите средства изпълняват своето предназначение".

Във връзка с приемането на Закона за концесиите държавният глава отбеляза, че е крайно време ползите от тях да започнат да усещат не само концесионерите, но и българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомням си позицията на тоя след първия тур за референдума, когато заедно с кака *** казаха че ще подкрепят резултатите от референдума, спомням си и как точно след една седмица когато беше вече избран си промени позицията по референдума, видиш ли народа вече според него нямал право да решава подобни неща, така че на тоя му нямам капка доверие
76
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът Румен Радев заяви, че докато гледаме кой какво е правил в миналото, в момента продължават да текат крупни обществени поръчки.--и кво да ги дадем на другарите, щото им отъняха гушките от глад ли? Тоя червен каскет що не си ходи на село, ами е тръгнал да ни излага пред хората?
75
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех,Радев,знаем,че една птичка пролет не прави,но все пак ти ни даваш надежда,че не всичко е загубено.Дано се намерят още хора като теб да извадят страната от блатото,за да останат децата ни тук,за просперитета на иначе прекрасната ни родина.
74
9
 
16
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Най свясния президент и политик през последните 80 г. Казва нещата с истинските имена, точно от това от което страхуват мутрите във властта. Президентска република!!!
73
14
 
10
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 6 години
Грипен Радев-зелените чорапи е един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще отчитат.Какво са ни гепили ли?
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 67Ако наричате Иво Христов "елементарен", може би вие сте гений от типа на Боко, или на Цв.Цв.?!Възхитен съм от.......Ви!Точно за това говори Христов - никой нищо не разбира, разбира само това, което са му казали или са му платили да разбира.Само .....може да характеризира по такъв начин един от най-начетените и истински хора в Бъългария днес.Ти не си .....Ти си жалка пионка.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква по-хубава възможност от тази, политиците да се отчитат пред хората по време на демократичните избори? Хората са го измислили това преди повече от две хиляди години, а нашият "политик" още не е разбрал тази проста истина и се опитва да каже нещо, с което спекулира и настройва хората против ЕС, което всъщност е целта му.
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това го казва човек, който се отчита на Решетников
68
2
 
3
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Политиците се отчитат само пред монополите и олигарсите, понеже те са ги вкарали в изборните листи, финансирали са им псевдокампаниите и им държат досиетата с компромати.От друга страна вече е ясно, че Турция нема да влезе в ЕС и следователно България не е нужна на ЕС. Вече Брюксел може да даде пример на останалите държави членки, изхвърляйки ни от ЕС заради тарикатеенето и лъготенето на крадливите политици. Като ще е гарга - да е РОШАВА!
67
4
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Министър е означавало слуга на народа в древен Рим, но по време на средновековието думата е означавала слуга на краля или феодала. Аз мисля, че сега Борисов служи предимно на себе си и кръг от приятели-бизнесмени!
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе купете му едно грипенче на човека да си джитка че се чуди какво да прави!
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такива елементарни и необразовани хора от БСП както каза техния другар т.н.проф. Христов е трудно да се върви напред . Съвсем скоро ще се изясни кой крив кой прав за ограбването на народа . Естествено това е БКП-БСП , но се чака официалната присъда на съда .
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със всяко свое публично изказване изпълнено с двусмислие, което в крайна сметка не казва нищо а само разединява нацията, този "президент" доказва че е руски хибрид.
63
2
 
2
 
! Отговори
преял депутат преди 6 години
Че работата на политиците е да се отчитат пред Брюксел и оттам да получават похвали , хората да се оправят сами
62
0
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 6 години
Министър означава слуга на народа, а когато слугата ходи да изпълнява заповеди на друг господар а не твойте трябва да му се загрее вратът сериозно, ако повтори едни 100 тояги са добре дошли да му напомнят. Ако пак си ходи натам значи е *** и една психиатрия ще му дойде много-добре.
61
5
 
9
 
! Отговори
Радев с теб сме преди 6 години
Ние, младите българи, навън гледаме към Вас, Радев! С рогата напред!
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До колкото си спомняме,първото Ви официално посещение беше в Брюксел/централата на нато/!А в предизборния дебат за презид. избори се надпреварвахте с Цачева за кого от двама Ви повече е писано в западен вестник.Вие с гордост споменахте "Файненшъл Таймс"!Вярно е,че са важни сегашните задачи,но по-важно е да се направи преглед на крупните приватизационни сделки защото в държ. Хазна от тях не влязаха милиарди лева.Влязоха в банкови сметки на новите демокапиталисти,у нас и чужбина.
59
1
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
"Някой " беше казал ,че сме *** !!! ЛЪЖЕ МРЪС.ИКЪТ!!! НИЕ СМЕ ПРОФЕСОРИСТАН ; ДОЦЕНТИСТАН; ЮРИСТИСТАН; ГЕНЕРАЛИСТАН; ПОЛИТИЦИСТАН ; ЖУРНАГЪСЦИСТАН ...И "ВСЯ ОСТАЛНАЯ *** "!!! НАРОДЪТ Е УМЕН ,БОРИ СЕ...НО КАК ДА СЕ БОРИШ С ***.ИТЕ ОТ МАЙКИТЕ ИМ : ГЪЗОЛИЗ.И; НАДУПЛЯ.И И НАКЪЗНЯ.И ; НАРОДНИ ИЗЕДНИ.И И ПРОДАЖНИ.И
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ= светло евро бъдеще, Радев= комунизъм.Това ли е настина което мислите?? Не мога да повярвам колко много изпростя този народ! Ако светлото ви евробъдеще е да сте на последно място, най бедни, изостанали и живеещи в абсолютна мизерия, ок. Да ви е честито. Постигнахте го. Само че както се държите като удавници за ЕС, пренебрегвайки всякакви национални интереси, ви напомням че за тях ние сме второто им качество. Но залъгвайте се. Все пак лъжата може да ви направи по щастливи от истината