Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!

Главчев постъпи държавнически с оставката си, оцени новият шеф на НС
19 ное 2017 10:26, Елка Василева
183
Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!
Цвета Караянчева. Снимка: Булфото

Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, заяви новият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е депутат в четири поредни парламента. Преди шест месеца седна на най-високата трибуна в залата, но като заместник на председателя на 44-ото Народно събрание Димитър Главчев. От петък вече е втората жена -председател на Народното събрание.

„Заемането на тази позиция беше предшествано от много скандали. Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически. Въпреки това не исках да го прави. Той е добър председател, има необходимите качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче, беше доста сложна”, коментира Караянчева пред Нова телевизия.

Още по темата

Тя призна, че се страхува от новия пост, защото всичко се е случило много бързо.

По думите й от началото на това Народно събрание има много напрежение и личностни нападки.

„Понякога дори се използва хамалски език. Затова сме виновни и ние като ръководство, и народните представители. Трябва да намерим добрия тон и да направим така, че да спорим за политики”, на мнение е новият председател на НС.

„Мога да се справя със ситуации. Не бих искала да има брутални изказвания и моменти, в които да се налага да взимам по-сериозни мерки и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем достойно поведение”, каза още Цвета Караянчева.

"Когато трябва ще бъда твърда, когато трябва – и по-мека. Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам", допълни председателят на парламента.

 „Опитвам се да бъдат много по-обрана в изказванията си, защото не приляга на един зам.-председател да говори по този начин. Трудно е. Ако кажа, че не ме е страх и не съм притеснена, ще излъжа. Скочих в нещо, за което нямах време да размисля. Моите хора от Кърджали се притесняват да не ме загубят. Когато трябва, ще бъда твърда, когато имам възможност, ще бъда и по-мека“, заяви председателят на парламента.

По думите й, когато пристигне председателят на Европарламента Антонио Таяни в парламента, не е добре, когато опозицията отсъства от залата. „Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото и на всяко председателство. Ще бъдат и председателите на всички политически сили и щяха да влязат в празен парламент. Спомена се и това сутринта, когато говорихме, но г-н Главчев беше решил да постъпи така“, допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента има една жена в парламента , която най меко казано е изключително неприятна и с най големия хамалски език . Браво познахте , това е Нинова или г-жа Лъжа .
55
8
 
3
 
! Отговори
евала на фейка преди 6 години
Аз съм турски ..... - комунист и ми е добре... ...в неолибералния алианс... . ..падат мангизи ей! Непрекъснато има "работа", ха някоя хибридка, някое саботажче... ..сегиз тогиз превратче, метежче! Те българите са свикнали! Пък и ми вярват... ...поне 80%!Сега ще ги катурнем пак от дето драпайа през 97г..... голям джумбиш!
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама то е нормално наследниците на компартията да използват хамалско-каруцарски словесни похвати. То си им е генетично заложено. Също така е недопустимо такъв език да се използва в Народното събрание, особено от парламентарната трибуна. От това се налага извода, че 20-те процента ''недебили'' нямат място там.
53
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!"Ами тогава забранете на Бойко да се изказва.
52
1
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
И на тая вече и кроим шапка !!!
51
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА СОЦИАЛИСТ УСТАТА СЕ ЗАТВАРЯ КАТО НА МОСКВИЧ ВРАТАТА
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каза извадката от 80-те %
49
5
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
До Анонимен 47В McDonald's,сигурно не съм влизал от 9-10 години.Но на Starbucks coffee, обичам да пия doppio espresso.A junk food може би харесваш, защото кисията ти е празна за повече.
48
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!"Значи ГЕРБ трябва да напусне парламента, за да се случи това.
47
13
 
2
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Генезисът на БСП, ДПС и техните креатури е от терористични групи, които са създадени от чужди служби! А пък в медиите вилнее техния башибозук във вид на ***! Ежеминутната лъжа, клевета, повтаряна не сто, а безброй пъти ги държи все още в Парламента! Няма какво да се лъжем, това ни очаква с тях... ...саботажи, метежи, преврати и... ...разорение!
46
6
 
3
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
За първи път съм съгласен със тебе. Долу българоубйците.
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов пред камери (2011г):- Българите са като кучета трябва да се държат изкъсо
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42И на Starbucks и McDonald's заради junk food която предлагат, дано да ме разбереш
43
2
 
1
 
! Отговори
Denea преди 6 години
Bez majoritarno izbrani ot bg narod deputati v bg parlament .....vseki den ste e ulichen bg teater na armiata s peperudki, prashki i perushinki tam...s metli, lopati, motiki, kirki, leiki, saksiiki, tendjeri, ***, partizani, iataci, podvodnichari, parashutisti..."Edin narod, edna tsel, edna viara" za nationalen bg teatar pod igoto.
42
5
 
5
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Такива шменти-капели като предишното правителство няма! Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове. Българите трябва знаят, че аз няма да вляза в уйдурма.
41
4
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Ние ние ние сме ГЕРБригада,лъжем лъжем грабим Ви, даже с наслада,всичко поскъпва най-щедро,туй е развитие евро !!
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% от троловете си мислят, че тяхното мнение има значение!И кво като клеветите и плюете? Путин И Ердоган пет пари не дават за вас, ще ви изхвърлят като бърсалка на ***, след като им свършите мръсната работа!
39
15
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Време е за референдум.Забрана на БСП и ДПС.
38
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- простия и нагъл хамалин е начело на държавата.
37
4
 
19
 
! Отговори
да да преди 6 години
ама в герб сте всички хамали *** и ква си ти да ми даваш акъл бегай у кърджали *** се.......ка