Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!

Главчев постъпи държавнически с оставката си, оцени новият шеф на НС
19 ное 2017 10:26, Елка Василева
183
Караянчева: Трябва да се спре с хамалския език в парламента!
Цвета Караянчева. Снимка: Булфото

Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, заяви новият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя е депутат в четири поредни парламента. Преди шест месеца седна на най-високата трибуна в залата, но като заместник на председателя на 44-ото Народно събрание Димитър Главчев. От петък вече е втората жена -председател на Народното събрание.

„Заемането на тази позиция беше предшествано от много скандали. Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически. Въпреки това не исках да го прави. Той е добър председател, има необходимите качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче, беше доста сложна”, коментира Караянчева пред Нова телевизия.

Още по темата

Тя призна, че се страхува от новия пост, защото всичко се е случило много бързо.

По думите й от началото на това Народно събрание има много напрежение и личностни нападки.

„Понякога дори се използва хамалски език. Затова сме виновни и ние като ръководство, и народните представители. Трябва да намерим добрия тон и да направим така, че да спорим за политики”, на мнение е новият председател на НС.

„Мога да се справя със ситуации. Не бих искала да има брутални изказвания и моменти, в които да се налага да взимам по-сериозни мерки и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем достойно поведение”, каза още Цвета Караянчева.

"Когато трябва ще бъда твърда, когато трябва – и по-мека. Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам", допълни председателят на парламента.

 „Опитвам се да бъдат много по-обрана в изказванията си, защото не приляга на един зам.-председател да говори по този начин. Трудно е. Ако кажа, че не ме е страх и не съм притеснена, ще излъжа. Скочих в нещо, за което нямах време да размисля. Моите хора от Кърджали се притесняват да не ме загубят. Когато трябва, ще бъда твърда, когато имам възможност, ще бъда и по-мека“, заяви председателят на парламента.

По думите й, когато пристигне председателят на Европарламента Антонио Таяни в парламента, не е добре, когато опозицията отсъства от залата. „Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото и на всяко председателство. Ще бъдат и председателите на всички политически сили и щяха да влязат в празен парламент. Спомена се и това сутринта, когато говорихме, но г-н Главчев беше решил да постъпи така“, допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
15
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Имаш право, Суджук Паша!!!!! И Конституцията не позволява много неща, ама депутатите си правят каквото искат, а нея я усукват, както им е кеф! Ние си мислим, че живеем в "правова държава" Ей това се казва Държава !!!!
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да се спре, като умствения багаж на избраниците ни стига само до толкова.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам защото сте се събрали само диви ceляндypи в парламента.
33
2
 
18
 
! Отговори
Суджук Паша преди 6 години
"Законът не го позволява, но ние го правим!"
32
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай Тъпчоот къде знаеш,да не си му го държал!
31
4
 
20
 
! Отговори
socialen преди 6 години
От Борисов, Цветанов и ПП ГЕРП няма никаква полза. Те разсипаха окончателно България и никой не ги иска. На Борисов му трябват 5 партии, за да "управлява". Пълен провал!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TEZI OT PARLAMENTA ZACHTO NE SE PREMESTIAT V NARODNIIA TEATAR ,GOLEMI ARTISTI SA.
29
4
 
19
 
! Отговори
Цивилизатор преди 6 години
ГЕРБ = Дебилизация!
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая простачка ли намериха да сложат, от трън, та на глог....Другата сигурно ще е оня плаши-*** Менда Стоянова.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тaя селска тетка не грябва ли да я гласуват ? Hе всички хамали стават председатели на НС, но пък всички председатели са хамали.
26
4
 
18
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Простащинизацията на Парламента благодарение на ПП ГЕРП.
25
4
 
14
 
! Отговори
Суджук Паша преди 6 години
Аз съм *** и вие сте ПРОСТИ, затова така добре се разбираме.Меджу другото с Ушев Цецо Шестака решихме да се гласува закон, криминализиращ критикуването на представители на ГЕРБ.Същото ще се третира като диверсия и клатене на държавността и демокрацията, тъй че лошият матриал да си опича акъла.
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нивото е ниско и става все по ниско!Не е прав оня професора-над 90 е процента!
23
18
 
4
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Поведението на БСП, ДПС и ДОСТ е откровено терористична стратегия и тактика! "След нас и потоп!" Готови са да разрушат държавата и да разорят ( отново ) народа, само и само, щото не са вече на власт!
22
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Форума гъмжи с болшевишки ***-терористи!
21
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Румен 24Румене , Румене , главния хамалин е твоята г-жа Нинова сполучливо прекръстена на г-жа Лъжа . Тази жена не заслужава никакво уважение и не става за нищо .
20
7
 
3
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
От Правилника: "...може да отстрани за повече от едно, но не повече от три заседания, народен представител, който оскърбява Народното събрание, членовете на Министерския съвет, президента или вицепрезидента на републиката или други органи на държавна власт..."
19
6
 
24
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Уникални!Как винаги казват на бялото-черно!Как пък няма три дни,без някой от ГЕРБ да не направи някоя беля?Да изгониш лидера на опозицията за думи,които са на самия премиер!Още малко медал ще получи,дето напуснал,доброзорно!
18
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно дрогарко вземете прочетете някоя книга да си обогатите речника и спрете с хамалския език, тикви със тикви.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо трябват да спрат хамалските назначения тая е пътник вече.