Каракачанов за казуса Банско: Ще има лифт!

Еколози пречат на икономическите проекти, смята той
16 дек 2017 12:42, Петя Славова
78
Каракачанов за казуса Банско: Ще има лифт!
Снимка: архив, Булфото

Лифт на Банско ще има, заяви пред Дарик вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Нито Валери Симеонов, нито аз, нито който и да е от Патриотите е дошъл да папка, а пък известно е, че ние слушкаме. Казусът Банско ще бъде решен, защото това повелява нормалната логика, икономическата логика на държава, за да се развива туризмът, а не да се стопира, защото едни измислени герои, които са си намерили много добро препитание, усвоявайки всевъзможни чуждестранни фондове, да се прехранват с това да спират или да забавят икономическите проекти за развитие на България", така коментира Каракачанов темата за това, че на 28 декември се очаква Валери Симеонов да обяви решението си, както сам той посочи, дали ще остане да "слушка и папка", при положение че няма да мине промяната на концесията за Банско.
 
По думите му една част от екологичните организации непрекъснато се опитват да пречат и да забавят икономическите проекти за развитие на България.

"Кажете ми един голям проект, в който тези хора не са се опитали да попречат? По един от проектите заявиха, чеса видели черен щъркел и проектът трябва да спре, защото това е много ценно. По друг проект бяха видели бялата лястовица. При трети проект бяха намерили крастав гущер. Айде стига с този рекет! Истината е проста. Няма да цитирам по памет колко са пистите и лифтовете в държава, като Австрия, която териториално е по-малка от България. Или пък Словения, която е на една четвърт от България. Андора също - там има два пъти повече писти и лифтове, отколкото в цялата държава България. Кажете ми къде е логиката да се стопира икономическото развитие", допълни той.
 
Според него и останалите министри мислят по същия начин."На 28 декември ще настояваме да се вземе решение по въпроса. Минимумът, който може да се случи, е приемането на плана за управление. Лифт на Банско ще има", каза още министър Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че са зелените,за да ви спират безумните проекти и да ги контролират,че осрахте всичко,дори и защитените зони и уникалните крайбрежни дюни!Какво ревеш,Каракачанов?На анархия,шуробаджанащина и деспотизъм го обърнахте!
17
8
 
2
 
! Отговори
Червен каскет преди 6 години
Ами защото тези две лица просто умеят да правят зимен туризъм за разлика от вас комунистите, които само умеете да крадете и да козирувате на Масква.Разбра ли?
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е против развитието на туризма бе Каракачанов, против сме разширяването на концесията за фирма, която се е доказала че е не спазва закоона, как може целия зимен туризъм да е в ръцете на 2 лица - Цеко и Цеца и Вие да им играете по свирката, развивайте туризмаама го правете грамотно, защо тези зони и въжени линии да не се управляват от общините, като в Австрия, която даващ за приемр, защо се към някакви концесии с вашите хора Ви влече
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни интересуват няколко хотелиера колко ти платиха от Юлен е да ама държавата не ти е частна собственост, отивай си в Македония хохол дебел.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не кажеш че в Австрия повечето ски зони, ако не всичките се управляват от общините
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нашата болшевишка ***, освен природа, друго не е останало. Така че, селяци (в негативния смисъл на думата), не барайте планините!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хотели , къщи - изпостроиха цялата планина строеж до строеж
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на Юлен и Цеко топла и безснежна зима :)
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо сте се загрижили толкова да пълните гушите на някакви частници? Нали си имаме министерство на туризма, нека министерството да построи лифта и парите да отиват в държавния бюджет. Ревете за икономика и икономически проекти, а държавата нищо не предприема!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо трябва да стигнем развитието на Австрия поне на една десета, за да тръгнем да ги копираме, Бай *** такъв!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя понеже оправи армията та сега се захвана с туризма, ***
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми правилно! Там е място, където идват чужденци и ръсят валута! Много българи и българки могат да се изхранват от тази валута - кой като чистач, кой като прислужник, кой с някое... кавалче...Еколозите, ако си искат някакъв Пирин, да съберат пари и да си го построят някъде по-натам, еее, към Елхово е по-свободно!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракочев ти военен министър ли си или на туризма бе ш о п а р, колко ти платиха от министерство на туризма и хотелиерите за да лобираш за лифтове толкоз яростно за два чувала суджук ще продадеш и горите .
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа е че Юлем и Цеко отдавна са нарушили концесионния договор и са излезнали извън границите на концесията и сега търсят начини да узаконят действията си с нов договор под претекст нова кабинка, ако толкова им е зор за опашките досега да са разширили кабинката 10 пъти обаче целта е друга, и мен лично това много ме дразни
4
1
 
9
 
! Отговори
пампоровец преди 6 години
Абе щом военния министър се занимава с Банско - нещата не вървят добре- Айде всички в Банско
3
3
 
15
 
! Отговори
Природозащитник преди 6 години
Съсипване? Еколозите искат да се нагушат от този проект. Защо нокой не казва нищо за безразборната сеч в горите. Защо еколозите пазят дърветата само около Банско?Ясно е, че концесиите само ограбват България, но и еколозите само това ги интересува.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кажете ми къде е логиката да се стопира икономическото развитие"Логиката е в това да се стопира съсипването ни, юнако!Туризмът не е "икономическо развитие". Туризмът превръща младите българи в сервитьорки, а природата - в купчини от пластмаса.Икономическо развитие означава да се развиват високотехнологични индустрии, които да наемат високообразовани младежи. Тези младежи да получават високи заплати и да ходят в Австрия и в Андора да карат ски!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агентът от ДС май е взел едни пари от Цеко и сега трепери че трябва да ги връща. От кога министър на отбраната ще се изказва какво ще се строи в Национален парк и какво не?