2017-та: Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши

Според "Афис" при избори сега, ГЕРБ пак ще са първи
18 дек 2017 17:30,
228

През 2017-година Бойко Борисов се е показал като политик, който е добре приет навън, но вътре оправя кашите на партиите.

Така обобщи годината на премиера политологът Татяна Буруджиева пред  Bulgaria ON AIR. Според нея износването в политиката е нещо съвсем нормално, визирайки заявката за нов имидж, с която ГЕРБ дойдоха за трети път.

Още по темата

"Промяната в премиера Бойко Борисов остана само за него и не се отрази на вътрешнополитическия живот. Усещането е, че министър-председателят отива някъде в чужбина, приемат го добре, обаче вътре в държавата партиите забъркват някаква каша и той трябва да тича и да я оправя", уточни тя.

Политическата равносметка, определена от агенция "Афис" за 2017 г., е бурни събития и горещи скандали, но без промяна в политическата панорама. Според социолозите, ако изборите бяха днес, пак ГЕРБ щяха да спечелят.

"Това е доста адекватна картина на почти отминалата 2017 година. Въпреки битката между партиите, всичко което видяхме са вътрешни сблъсквания, а не реална политика, която опозицията е наложила. Всичко това кара хората електорално да замръзнат. Какво ново могат да искат или да изберат?", каза още Буруджиева.

Според политолога Димитър Димитров социалистите не са имали възможността да се наложат като алтернатива.

"БСП не успя да се класифицира за явна опозиция в парламента. Нямаме ситуацията от 2013 г., когато беше много зрелищно", каза той.

Според него в началото очакванията към ГЕРБ са били огромни и оптимистични, но е нормално те да не могат да постигнат едно и също впечатление за трети път.

"Може да не ни изглежда очевидно, но българите усещат, че ние сме парламентарна демокрация. Колкото и да залитаме по личността, ние продължаваме да искаме да видим парламентарна демокрация", подчерта за финал на разговора Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то вътре е пълно с тикви-кво да оправя ??
55
6
 
21
 
! Отговори
В БРЮКСЕЛ преди 6 години
Той щото толкова много блести навън, затова наричат България *** на Европа.
54
5
 
6
 
! Отговори
Давид преди 6 години
Южен Поток - евтин газ с 1/3 и 400 000 млн на година . Ако вземем за тези пари заем за 20 години - ето ти най модерно военно оборудване. Два аец . 1-ви за народа и продан , 8 блока по новата технология . 2-ри за евтина промишленост и нови чужди японски инвестиции с руски - евтини суровини. Селско стопанство за необятния руски пазар 20 милиарда . И със заеми наполовин ще сме на печалба . И още куп хитрини .
53
23
 
4
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Бойко най-безскрупулно мачка вече 10 години другарите,фесовете и разните му там реформаторчета а.к.а седесарчета,а техните симпатизанти реват на умряло и пикат газ.мачкай бойко,мачкай,на избори народа показва,че е с тебе,но мачкането трябва да бъде много по-сериозно.Съд за червените бо клуци оглозгали държавата(:(:(:(:(:
52
2
 
5
 
! Отговори
Москвич преди 6 години
Едно нейно пробване ни връща десетилетия назад!
51
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три пъти да се спъваш в една и съща тиква? Какъв народ...
50
3
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ НАВЪН НА БОКИЧА МУ СЕ ПОДИГРАВАТ, А ВЪТРЕ В СТРАНАТА КАШАТА ЗАБЪРКАНА ОТ НЕГО И ГЕРБ Е ТОТАЛНА !!!
49
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЛЕСТИ, БЛЕСТИ, АМА ПОД ПОЗЛАТАТА ИМА РЪЖДИВО ЖЕЛЯЗО.РАНО ИЛИ КЪСНО ПОЗЛАТАТА ЩЕ ПАДНЕ И ЩЕ ЛЪСНЕ ИСТИНАТА.
48
17
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
И пак ще гласуваме за Борисов. Няма смикъл Корделка да се пробва отново.
47
5
 
3
 
! Отговори
Москвич преди 6 години
Калинка Калинка моя, Как ябълка в градинка...Ние гледаме само Русия 24!
46
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов се справя добре, както никой досега.Никой не е печелл избори 3 пъти. Никой друг не построи нищо!Никой няма такава широка подкрепа у нас и в чужбина.А вие си плюйте за 12 копейки на пост срещу Борисов и ГЕРБ.На никой не му пука за вас :)))))
45
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блести навън, я! Особено блестяща беше снимката му с Тереза Мей, седнал срещу нея като квартален бабаит, така се беше разчепил, в Ройтерс са я видели милиони хора тази снимка.
44
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "политолога" Татяна БуруджиеваБре, то бива гъ золиза не, лизогъ зене, ама пък чак да казваш на черното бяло ...Хем знаеш, че не е така, ама няма как ... Истината е, че Боко "блести" навън с гафовете си, а вътре "кашите" ги забърква ТОЙ.След това вика на помощ екипи, пък и КАКА СИ, да замазват забърканото.Ама пусти медии ...
43
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навън е за смях, вътре го е страх, а в Щатите защо не ходи?
42
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Б.Б. -А третата катастрофа не беше ли по заповед от Москва " хиляди заводи и фабрики спряха да работят " .Ти нещо не си в 4ас ?
41
3
 
21
 
! Отговори
Решетникa преди 6 години
Нa мене Сорос ми дaде зa Коледa цялa торбa консерви с изтекъл срок нa годност,отдaвнa изтекъл преди 5 години,тa зaтовa се продр*сквaм редовно,но aз съм доволен !
40
7
 
26
 
! Отговори
поредната намигнамиг преди 6 години
Тази платената поредна лиз не се ли усеща ,че хвали човек който мрази Българите и обича единствено парите ,и Цвъ американското ухо,госпожо проблема е че всички го знаем и изглевдате смешно пред хората!
39
7
 
20
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Aз съм нaй умен зaщото перфектно съчетaвaм и допълвaм двете длъжности- едър престъпник и премиер,зaщо някой си мисли,че едното изключвa другото,те се допълвaт в хaрмония!
38
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, че саудитските принцове не си го харесаха за придворен шут при визитата му.
37
21
 
11
 
! Отговори
Решетника преди 6 години
Браво на миличките ми Червени тролчета. Заработихте си бързо и честно Копейките. Ще има бонус за Дядо Мраз.