2017-та: Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши

Според "Афис" при избори сега, ГЕРБ пак ще са първи
18 дек 2017 17:30,
228

През 2017-година Бойко Борисов се е показал като политик, който е добре приет навън, но вътре оправя кашите на партиите.

Така обобщи годината на премиера политологът Татяна Буруджиева пред  Bulgaria ON AIR. Според нея износването в политиката е нещо съвсем нормално, визирайки заявката за нов имидж, с която ГЕРБ дойдоха за трети път.

Още по темата

"Промяната в премиера Бойко Борисов остана само за него и не се отрази на вътрешнополитическия живот. Усещането е, че министър-председателят отива някъде в чужбина, приемат го добре, обаче вътре в държавата партиите забъркват някаква каша и той трябва да тича и да я оправя", уточни тя.

Политическата равносметка, определена от агенция "Афис" за 2017 г., е бурни събития и горещи скандали, но без промяна в политическата панорама. Според социолозите, ако изборите бяха днес, пак ГЕРБ щяха да спечелят.

"Това е доста адекватна картина на почти отминалата 2017 година. Въпреки битката между партиите, всичко което видяхме са вътрешни сблъсквания, а не реална политика, която опозицията е наложила. Всичко това кара хората електорално да замръзнат. Какво ново могат да искат или да изберат?", каза още Буруджиева.

Според политолога Димитър Димитров социалистите не са имали възможността да се наложат като алтернатива.

"БСП не успя да се класифицира за явна опозиция в парламента. Нямаме ситуацията от 2013 г., когато беше много зрелищно", каза той.

Според него в началото очакванията към ГЕРБ са били огромни и оптимистични, но е нормално те да не могат да постигнат едно и също впечатление за трети път.

"Може да не ни изглежда очевидно, но българите усещат, че ние сме парламентарна демокрация. Колкото и да залитаме по личността, ние продължаваме да искаме да видим парламентарна демокрация", подчерта за финал на разговора Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко - БКП - 13:0ПП. Вотът за Радев не беше вот за БКП - разбраха го по трудния начин.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето как "работи" съдебната система по ключови дела .... а иначе все екоорганизациите им виновни. Разглеждането на жалба във ВАС за отстраняване от конкурс за концесия на Летище Пловдив е насрочено 15 месеца след подаването на жалбата, а на неотстранените офертите им важат 12 месеца. Т.е. напрактика имаме отказ от правосъдие и неофициален саботаж на концесията
13
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е единственият, който е направил нещо за последните двайсет и шест години. Неслучайно човекът е трети път премиер. Червените *** нека си плещят - керванът си върви.
12
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2051-ва година.На конгрес на ГЕРБ старейшините предложиха, а присъстващите единодушно избраха Бойко Борисов за Първи, Единствен и Пожизнен Председател на ГЕРБ, Министър-Председател, Председател на Народното Събрание, Президент на Републиката и Футболист на Годината.ТОЙ ОБЕЩА да оправи кашата в България.На плах въпрос от заблудил се чуждестранен журналист , ЗАЩО досега не е оправена, Борисов гневно отговори, че затова е виновен Станишев и Костов. И Нинова. И всички партии.
11
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блести я как няма да блести такава глупост като него не се среща всеки ден, а за вътре те тАва си му и остана като театрО гледа къде се е оsp али дупетатите му и после търчи да маже.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве блещи?! Просто джитка по навик със запалени фарове!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не стига че си увеличиха заплатите с по 141 лв., а сега депутатите ни най-нагло си гласуваха 13-а заплата с всичките и безотчетни месечни пари накуп за коледните и новогодишните празници. И като типични *** се оправдаха, че тринайсетата заплата била заложена още в бюджет 2017 за разходите на Народното събрание. Да, ама сигурно по инерция в бюджета и за следващата година също е включена аналогична премия.Е, невероятни хрантутници сте. Кой и как ги изработи тия пари? Гласувайте пак за тях!
8
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ще състави самостоятелно правителство, Ще вкара Костов и соросовите прислужници сано Непрокопсаников, Огнян Минчев и останалата *** в затвора с национализация на откразнатото! Вярвам в Борисов! Голям политик Амин!
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи четки прави тази явно е взела едни пари.
6
4
 
25
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Ще блести ами нали е плешив.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сатрап.Ще има да се пържи в ада...
4
3
 
6
 
! Отговори
Момче от Северозапад преди 6 години
Кашата ще я оправя аз .
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
2
6
 
6
 
! Отговори
Накратко преди 6 години
Fool's gold.
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На запад му викат конграчулейшън, на югоизток машала а в България "пфу".