Уточняваме курса евро-лев и в чакалнята... на Еврозоната

Очаква се първите месеци на тази година да подадем документи
15 яну 2018 09:30,
200

Преди да бъдат подадени документите на България за така наречената "чакалня" за еврозоната трябва да се проведат преговори за уточняване на курса евро-лев.

Още по темата

Това обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на бюджетната комисия Никола Александров, след като през седмицата финансовият министър Владислав Горанов обяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към еврозоната през първите месеци на 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам Референдум как ще приемат еврото като аз нея желая, от къде на къде ще правят такива промени и ще се гаврят без да питат население искат ли Еврото или не. Това засяга всеки един гражданин в тази Държава.
75
6
 
14
 
! Отговори
Евракис преди 6 години
Нека се има предвид, че след въвеждане на еврото цените шоково ще се покачат с 30-40%. Така стана във всички държави (или поне по-южните) от ЕС. Нека не се лъжем, че няма накъде да растат цените. Това за съжаление е неизбежно, но няма как. С времето цените, а и заплатите си намират мястото. Като инжекция е - не е приятно, но е нужно.
74
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я, па ЯТова което си написал е икономически нонсенс, абсолютно невъзможно! Пазара може и да претърпи първоначелно объркване при смяна валутата, но търсенето и предлагането бързо ще върнат ценовите нива в нормално равновестно положение.
73
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз мисля, че е крайно време да се вдигнат цените.Вече направо се чудя какво да си правя средната заплата в София от 1585 лв.Ако искате вярвайте, но още не съм успял да изхарча предната заплата и вече ми преведоха новата.Голяма мъка, ей ...
72
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добре за *** ще е курсът да е 2 евро за 1 лев.Тогава заплатата от 600 лв ще му стане 1200 евро и ще си е направо баровец.Нищо че един хляб ще струва 4 евро.
71
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно бе хора. Няма да е нещо съществено. Просто ще се закръглят цените, човека си го каза. Няма на къде повече да вървят цените
70
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие не вярвате, че до 2030-та ще остане един град икономика ли, не вярвате, че в момента малкия и средния бизнес работи само и единствено да си покрива разходите и да запълва дупките от злоупотребите в бюджета, мислите че това ще продължи още дълго ли, до 2025-та по-голямата част от малкия и средния бизнес ще фалира, ако искате се консултирайте с хората да видите какво ще ви кажат, особено в провинцията, хаха, *ебили, цялата държава предстои да се скапе, защото е брутално разграбвана вече 30 год
69
5
 
19
 
! Отговори
бре преди 6 години
Измазваме една барака и сме в шенгеня... Е бре, пак същия номер ли!
68
9
 
29
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Ако това което съм написал по долу не стане то тогава ни чака двойно обедняване и още по голяма мизерия. При курс 1:2 заплати и пенсии ще паднат като число на половина но цените ще се качат пак с толкова. Това вече е ставало в Италия, Словения и другаде. При заплата от 1000 лева същата става 500 евро но хляба ще стане 1 евро, както и други цени, ток вода и т.н. Помнете ми думата.
67
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и да има промяна в курса евро-лев, той няма да е съществен, това са просто процедурни изисквания. Няма как лева да се обезцени спрямо еврото, при положение че БНБ от над 20 години практически не провежда парични политики и се съобразява изцяло с ЕЦБ.
66
13
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Бях в Италия 2001 г когато приеха там еврото и замениха лиретата- Беше много трудно за италианците - всичко поскъпна - магазините бяха празни от към клиенти- При условие че имат развита икономика туризъм мода и т.н.- те се почустваха бедни !! Билетът за градският транспорт бе 0,70 евроцента-- заплатите им бяха около 1000 евро-- Сега в БГ градският транпорт върви натам (1.50лв Бургас 1 февруари) А заплатите в Бг са жалки -Чака ни глад и още по голяма мизерия-Трудът на работника ще поевтинее !
65
23
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протести до дупка, аз СЪМ ПРОТИВ ВКАРВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА!
64
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГАз съм си нормален, но ти си този който се чуди дали да си зареже страната за повече кинти. Тая демокрация уби всякакви ценности у хората.
63
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ядем големия.... ама ..... нали се бутат ....от най-бедни ... ще станем най-мизерни като се мине в евро.
62
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за къде се засилвате, ама 2030-та ще остане един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, в момента малкия и средния бизнес е пред фалит, за общините и болниците, че са разграбени и не могат да запълнят 2 дупки е отделен въпрос, вие в еврозоната тръгнахте да влизате, докато отвътре държавата се е скапала отвсякъде, бавно развиващи ли сте?
61
21
 
29
 
! Отговори
Суека преди 6 години
Неискаме ЕВРОТО да се приема в БЪЛГАРИЯ , искаме си националната ни валута да си остане тя е част от нашата същност и финансова донякъде независимост и история ! Искаме просто ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ !!!
60
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валутния борд практически ни е привързал към еврото, но ние не може да използваме предимствата от членството в еврозоната, най-вече ниските лихви по кредитите. Реално членство в еврозоната ще ни донесе около 1-2% ръст на икономиката. Преминавате към евро няма да е проблем в България, поради фиксирания от над 20 години курс.
59
3
 
10
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Ако някой има свободни пари в лева и се страхува за курса на обмяна ,да ги обърне във валута още сега. Лошото е ,че народа няма в такива големи размери свободни левове .Тези които ги имаха парите ,инвестираха в имоти.
58
10
 
15
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Би трябвало, да се поиска курса да е 1:1. Това ще енай добре за БГ и никак няма да се отрази на ЕС. Да не забравяме, че ей така за добър ден опростиха на Гърците близо 400 млрд. евро. Всичко което притежават българите и БГ не са и на половина на тая сума. Е, да БГ пак ще е най бедната и мизерна ЕС колония но поне живота на раята ще стане по поносим. А даже може и някои по неуспели нашенци в ЕС да се завърнат и малко да живнем. Но като знам какви са ни политиците, едва ли ще стане.
57
8
 
12
 
! Отговори
Г преди 6 години
До АнонименАбе ти нормален ли си, честно те питам? Какъв ти е проблемът? Пак казвам, никого не плаша и не заплашвам. Просто поднасям информация без никаква емоция и без никаква цел да предизвикам емоция. Казвам какво ще се случи при една неблагоприятна промяна на курса евро-лев, независимо дали ни харесва. Просто с добри доходи и възможности ще зарежат всичко и няма да си хабят живота в чакане на светлото бъдеще. Виж си пак поста - тръгваш нещо да пишеш и пак завършваш с агресивни изблици.