Уточняваме курса евро-лев и в чакалнята... на Еврозоната

Очаква се първите месеци на тази година да подадем документи
15 яну 2018 09:30,
200

Преди да бъдат подадени документите на България за така наречената "чакалня" за еврозоната трябва да се проведат преговори за уточняване на курса евро-лев.

Още по темата

Това обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на бюджетната комисия Никола Александров, след като през седмицата финансовият министър Владислав Горанов обяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към еврозоната през първите месеци на 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
14
 
! Отговори
до всички 1 към едно преди 6 години
дето се надявате на тоя курс сте мнооого зле,трябва да се радвате,ако се запази досегашния курс 1 към 2,макар че едва ли за 20 г.фиксиран курс лева сигурно се е обезценил,тя британската лира една толкова силна валута колко се обезцени,та лева ли няма,просто ще слезете на земята,че сега нямате представа от реалния живот
95
4
 
19
 
! Отговори
ХименаБанкъфАмеруика преди 6 години
Искат да кажат,че ще отвържат курса на валутният борд и ще оставят пазара свободно да пада лева дотогава,докато достигне определено дъно при което ще завържат лева и ще си изличат всичките задължения разните там мутро олигарси,докато народа ще дуxа супа по магурата и ще обръща долари по 10 000 лв за 1 за един долар.Така ще е запомнете ми думата! Който има хартия наричана левове да я обръща веднага в паунди или долари иначе ще пие една голяма студена водазаради ударните увеличения на заплати
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzНяма преговори, чети бавно и осмисляй - УТОЧНЯВАНЕ на курса! Стандартна процедура, но медиите за съжаление, хем не разбират за какво става въпрос, хем търсят под вола теле, за да може да се създават сензации.
93
2
 
24
 
! Отговори
Nobi преди 6 години
Какво има да уточняваш бе, ***. Има си закон за валутния борд и той ще важи до приемането на еврото. Май някой много му се иска да бута лева. Предполагам, че работодателите ще има хареса 5 лева за евро
92
3
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
"...Преминавате към евро няма да е проблем в България, поради фиксирания от над 20 години курс."-----И в заглавието, и във видеото недвусмислено се споменава за предстоящи разговори за уточняване на курса "евро - лев", дали да е плаващ или фиксиран, при влизането ни в т.нар. "чакалня". Най-вероятно си 2-то ни икономическо гуру, с шанс да измести 1-ото от класациите, щото то напоследък само да се "ла-ла"-лосва по интервютатата. Хората ти казват, че разговорите предстоят, но ти вече знаеш!!!
91
9
 
6
 
! Отговори
До 91 преди 6 години
Където и да си бил, каквото и да си правил, който и да те е изпратил, пишеш простотии по тема от която не разбираш нищо. Еврото е тук, еврозоната се разширява, еврото е бъдещото, един ден може би и то ще изчезне, за да се премине към глобална валута. За да се развива европейската икономика, тя се нуждае от обща валута, тя ще ни направи по-силни на световните пазари и ще ни защити от бъдещи кризи.
90
4
 
23
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 87: Какви руски ***? Никой не е против еврото, и сега сме вързани към него. Но тези "преговори за уточняване на курса евро-лев" са много притеснителни. Предвиждам, че преди тях народа ще лудне да сменя левовете срещу евро за да не загуби от новото съотношение. А банките може временно да спра да продават евро и т.н. А да не говорим за новите цени в евро - тихомълком това, което е струвало един лев, може да стане едно евро, както се е случвало с други валути.
89
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курса ще си остане същия, нали сме във валутен борд.
88
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква еврозона без национален референдум преди това.
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА ти какъв си май си от социалния пол!
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 86потърси в гугъл tueroако имаш проблем с немския, ползвай транслейта и пак ще си говорим.По онова време бях студент там и помня мнго добре ситуацията, но както ти казваш сигурно съм бил изпратен от ***, за да мога 15 години по-късно да троля в някъв смешен форум...ти си тролът мой човек.
85
5
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Референдум за еврото. БСП, ако е умна, ще го инициира.
84
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще обеднеем със сигурност...въпроса е с колко точно.....Ще обеднеем масата, която нищо не разбираме, големите ще си вземат мерки
83
1
 
12
 
! Отговори
умна нация сме били преди 6 години
Коментари за някакъв трети пол - стотици за няма и час. Коментари за "уточняването" на курса - под 100. За щерката на Николета Лозанова - горе-долу толкова. Народът изглежда се е изпопритеснил от Истанбулската конвенция, че то с тоз ми ти трети пол, де да знае човек кога ще го направят и задължителен!
82
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските ***, яко работят срещу еврото :)
81
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕвракисНе е вярно, че цените са се повишили шоково в която и да е страна въвела еврото - това са кремълски мантри за наивници! Ако еврото беше толкова лошо, то вече щеше да е в историята или поне редица страни щяха да напуснат еврозоната. Едиствения механизъм, чрез които една валута би причинила покачване на ценовите нива е инфлацията, а при шоково покачване съответно хиперинфлация, но такава в еврозоната никога не е имало!
80
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
реално ние тоя момент също сме го изживели, защото левът е вързан към DM, а тя към ЕURO и при поевтиняването на марката спрямо еврото, е поевтинял и лева. Така че не би трябвало да има промяна, влизаме при сегашното положение.Ако ни отвържат, ще се удавим с двеста.
79
2
 
17
 
! Отговори
1.96 преди 6 години
ще спе4елят банките ,даващите кредити институции,големите фирми,монополистите! а сега си помислете кой ще загуби или няма да пе4ели!
78
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до сега никой нищо не е казал по този въпрос, а той е в основата на всичко! щели сме да имаме евтини пари и тн бла бла ... дори при немците живота рязко поскъпна първите 3-4 години докато се оправят и вместо Ойро му викаха ТОйро (игра на думи за teuer-скъпо и euro - ойро). Всякакъв ощетяващ доходите ни курс е неприемлив, работата на политиците е да го договорят.
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам някакъв спомен, че курсът на преминаване към еврото не се договаря толкова предварително, а се прави друго - отвързва се левът от фиксираният курс и се оставя свободно да плава известен период от време, като така се определя и курсът а преминаване към еврото. Разбира се може и да бъркам, но това помня от пред няколко години.