Борисов иска от Европа: България и Румъния заедно в Шенген!

"Коалиционните партньори не са лесни, но варианти няма"
219
Борисов иска от Европа: България и Румъния заедно в Шенген!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се надява България и Румъния да бъдат приети в Шенген заедно.

"Минавали сме през различни периоди - те са били по-напред от нас, ние също сме били по-напред от тях. България и Румъния заедно влязохме (в ЕС), заедно ще влезем в Шенген. Това са нашите обични съседи, трябва да правим всичко възможно да вървим заедно и да си помагаме. Би било грешно да се възползваме и да казваме: "Идете настрани", каза премиерът пред журналисти в Брюксел в отговор на въпрос за обстановката в Румъния.

Още по темата

По думите му нашата сила в региона е единството и подкрепата. Борисов каза, че е възможно в най-скоро време
да бъдем приети в Шенген с въздушните и морските граници.

"Там риск няма. Егоистичният риск идва от сухопътните граници, защото, ако ние станем външна граница на Шенген, до Амстердам няма къде да ги спират (бежанците)", посочи премиерът.

Борисов заяви, че коалиционните партньори в правителството не са лесни, но това е изборът на българския народ.

"Непрекъснато демонстрирам уважение и разбирателство. Знам им характерите, кой кога се пали. Винаги съм се опитвал да ги успокоявам и да търсим баланс и разбирателство. Други варианти няма - това са - патриотите и ние", заяви той по повод коментарите за напрежение в управляващата коалиция.

Премиерът участва в заседанието на Европейския съвет, на което една от темите е бюджетът на Съюза след напускането на Великобритания.

Той посочи, че по-изгодното за България е да се увеличи вноската в бюджета на ЕС, защото сме сред нетните получатели - средно на едно евро, внесено в бюджета на ЕС, страната ни получава обратно три евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Шофьора Спас купи БТК сделката засекретена и всичко е точно!Кака Гинка от Пазарджик купи енергото сделката засекретена и всичко е точно!Портиера Борисов купи държавата и всичко е точно!
72
0
 
25
 
! Отговори
Папите преди 6 години
Бате, мани ги тия в Брюксел, те не разбират, че сме станали Швейцария на Балканите, растеж, стабилност, ала-бала... Най-добре отиди при папите да ударят една рамо, една галене ако щеш, другото е празна работа.
71
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Електромер Паша май все още не е загрял какъв брутален автогол си вкара. Нивото на корупция е определящо за Шенген и еврозоната, а престъпната сделка с активите на ЧЕЗ са ВРЪХ в корупцията.
70
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние искаме остава и съд за всички гербаджии, както и да върнете откраднатите милиарди от българския народ!!!! 30290
69
4
 
3
 
! Отговори
ЧЕПаев преди 6 години
Щом ББ иска, нЕма начин да не стане.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американският посланник два пъти този месец посещава Радев.Що ли?!
67
1
 
18
 
! Отговори
избирател преди 6 години
И така не мислех да пиша толкова много,но се разпалих та затова.Истината е,отново не ни приеха в Шенген защото сте...........ШАЙКА КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ!!!И те го знаят много добре.А ти Другарю Борисов си измисляй,каквито си искаш лъжи за оправдание,едва ли вече някой ти вярва,аз поне НЕ ВЯРВАМ!!!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
XAIDE ZA TOKA NA KASA BOKO SIK URAAA EVTIN TOK OT PASCHATA ZA NARODA
65
0
 
22
 
! Отговори
преди 6 години
за румънците не знам.ограда има, ама не е тайна за никой, включително и за службите на Германия и Холандия за състоянието на властта ни... и държавата съответно.Не знам, има ли друга държава тотално управлявана от мафия? Сигурно, но едва ли толкова явно.България е на първо място в света (коефициент население) по бронирани коли, охранителни фирми, публични екзекуции, контрабанда, бедност, имиграция и демографски срив.Българин съм, но аз не бих ни приел в Шенген. При тази власт.
64
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук, не си мисли, че на Запад като ви галят с Цецо по празните чутури, ще ви пуснат в Шенген.Не сте за Шенген, а за пандела.
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът не е виновен.Той е вчужбина и не знае какви ги върши Теменушка,мила друшка.
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващият ход на Бочко е да се сдобри с "патриотите" .
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка!
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце, в Брюксел тясно обвързват влизането в Шенген и еврозоната с нивото на корупция и организирана престъпност. След поглъщането на ЧЕЗ докато си на власт никога няма да влезем.
59
0
 
9
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Нека кажа за границите по-точно.че аман от лъжите.......Видиш ли Европа без нас за никъде не била по отношение на сигурността.Сухопътни граници,към този момент има....България-Румъния,Румъния-Унгария,след това Австрия мисля поне от година има временна палатка на вход и проверяват всички по документи,а по усмотрение правят обиски на колите,на вход Германия на магистралата има КПП с двама полицая с автомати,които по усмотрение отбиват към огромен паркинг със скенери и всякакви служби............
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искал бил...?! Хората умират от глад и болести, самоубиват се ежедневно. Те искат и заслужават работа с нормално работно време, прилични заплати, осигуровки, за да издържат семействата си!!!!!
57
0
 
26
 
! Отговори
Прости сме! преди 6 години
Това с Чез е типична корупционна схема с поставени лица на властта....а народа мълчи......всички сме прости ,щом допускаме това,сега.....
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора като гледам тази снимка...все си мисля че нашия има кръвна връзка с Тодор Живков...? Прекалено много са съвпаденията! Случайно ли е?
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уруспи ята на ердухан искала...
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
IMA VARIANTI IMAAA AMA BEZ TEB