Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!

Министърът на финансите иска по-скъпи данъци на жилищата
24 мар 2018 09:30, Петя Славова
248
Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!
Снимка: архив, Булфото

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
7
 
3
 
! Отговори
Max преди 6 години
До 100И аз гледах предаването "Документите" на Антон Тодоров по телевизия Европа.Показва с документи доста интересни неща за времето преди 1989г. и ,че наистина нещата не са били толкова розови колкото са ни ги представяли и все още ни ги представят.
118
4
 
36
 
! Отговори
Azbeaz преди 6 години
Не мога да повярвам, че все още има хора които се връзват на Герб и ги защитават! Тези хора слепи ли са, глухи ли са не знам?!? То бива наглост ама това вече....С тези смешни заплати които останаха трябва да плащаме за почти всичко...На запад било така!!! Да, ама какви са заплатите там....9-10 евро на час...
117
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащайте данъци а Тиквата ще ги раздава срещу комисионки през обществените поръчки.А после.................Шампанско и Шушана!!!Върти!!!
116
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как в Китай с пернишки данъци строят по-модерни градове от Арабските шейхове, а тука не става. Ако не крадяха 70% процента от парите за инфраструктура, можеше и да стане.
115
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раята е ВИНОВНА! Каквото е долу, такова е и горе!
114
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има Народен Съд за всеки съпричастен с Хунтата ГРОБ.ВСЕКИ!!!
113
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беден народ - бедна държава! Ровещи по кофите, бездомници, работещи бедни, пенсионери с 40 години трудов стаж и 200 лева пенсия... красота!Африкански доходи за мнозинството, европейски цени и данъци!Днешното простолюдие не е в панелките, то си рови си в кофите и е бездомно...умира младо или емигрира. Когато господ иска да накаже някого, първо му взема ума, после му праща алчността...
112
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече данъци толкова повече има за КРАДЕНЕ от Хунтата на Боко-тиквата.
111
1
 
25
 
! Отговори
мнения преди 6 години
Тука има и мнения, че едва ли не раята е виновна за да има ниски заплати, неквалифициран труд, кражби и какво ли не. Не, е вярно отговорността пак е на управляващите, защото:1. Те са тези, които определят бюджета на образованието- съпостави с бюджета на НСО, НС, МВР и обслужващите само управляващите. 2. Те са тези които крадат парите ни. 3. Те са тези които не извършват реформи и така парите изтичат . Който управлява, негова е отговорността. Или Боко е невинен? Нима леля Пена източи КТБ?
110
2
 
30
 
! Отговори
Hahah преди 6 години
Кви данъци бе... събери си ДДСто, а той иска в да вдига данъците в провинцията, където всеки, който не е член на ГЕРБ живее в мизерни условия. За един пенсионер ако му вдигнеш данъка от 50 на 100 лева е много, бе мушмол. Как пък малко срам да няма, бе.
109
1
 
9
 
! Отговори
Бъдеще преди 6 години
Горанчо и колегите, народе! Чака ви епидемия от ракови и други тежки болести, възрастни и деца, всички, с това мародерско изсичане на горите
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов отново се показа крайно некомпетентен като министър.Повечето хора не са длъжни да знаят, но за него като министър на Финанссите (за какъвто го е сложил Борисов) не е простено.Местните данъци в Перник са едни от най-високите в провинцията. Освен София, по-високи са само във Варна и Пловдив.
107
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владиславчето каза ли как така със заплата 2 850 лв си построи палат в Бистрица на стойност 4 650 000 лв ?
106
2
 
24
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Нещо си се объркал-ние сме пернишка инфраструктура с виенски данъци!
105
2
 
31
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Голем *** си, Горанов. В Перник данъците са едни от най-високите, затова и всички фирми избягаха от тази община...Ама де толкоз акъл у гербер?
104
2
 
23
 
! Отговори
Майко мила преди 6 години
Колко може да си ***, за да дрънкаш простотии...Сериозни данъци идват от високи доходи и действаща средна класа, а не с кражби на милиарди от държавата
103
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 109 А като беше социализъм защо бай Тошо и всички висши кадри на ЦК на БКП живееха в огромни къщи построени между другото върху крадена земя в с. Бояна, а не в панелките за простолюдието в кв. Люлин например. Защо Иван Славков и Людмила Живкова ходиха на обяд и пазар в Париж с държавни самолети и пари. Защо...защо....нали сме социалисти. Ето затова народа ги мрази.
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
егово Светейшество Боку, Миртополит Банкянски, Патриарх Български на долното и горното царство господар , брат на Слънцето и Луната, внук и наместник на бога на земята, владетел на владетелите, несравним рицар, никога непобеден войн. Повелява вие Нинова, която му тровите спокойствието, да се предадете доброволно , без никаква съпротива и да не го безпокоите. Св. Гинка малката Калинка разпределителка да е негова наместничка на светлината.
101
5
 
13
 
! Отговори
WTF преди 6 години
А държавата е зле, защото народът ни е зле. Ако всички без управниците бяха работливи и кадърни, управниците нямаше да са ни проблем. Но всеки се опитва да краде, *** и скатава. От мързел дори и колите не си чистим зимата, както и пред блоковете. Крадат се цветя от градинки, що не, келепир да има.
100
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"като сме толкова равни , защо Нинова и нейните приятели са милионери , а баба Гицка получава 160 лв. пенсия."Защото е КАПИТАЛИЗЪМ! Красиви приказки, без красиви дела. Делата са безобразни! Това е истината!