Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!

Министърът на финансите иска по-скъпи данъци на жилищата
24 мар 2018 09:30, Петя Славова
248
Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!
Снимка: архив, Булфото

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
14
 
11
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Тук масово се говори за заплати. За да има високи заплати, трябва да има качествен труд. А тук почти всички услуги са на най-долнопробно ниво - като почнеш от всякакъв тип майстори, минеш през немарливи фирми със съмнителен персонал и стигнеш до нискоквалифицираната работна ръка, която иска само пари без всякакъв тип образование. Обратното е - квалифицираш се и има пари. А не - стоиш по цял ден и отбиваш номера, мрънкайки за пари.
98
3
 
23
 
! Отговори
без изход преди 6 години
Ей така се прави икономика. Кражби, корупция, схеми, а накрая като зациклим и няма пари - вдигаме данъците! :) Тази система рано или късно ще рухне. Вече връщане назад няма. Европа не я чака нищо хубаво. Гърция, Португалия, Италия и те като нас... Светът отива към война.
97
1
 
14
 
! Отговори
(А) преди 6 години
ДАНЪЦИ ДАНЪЦИ ТЕЗ МАЗНИ БАНИЦИ ...явно прехода е вечен а запада си остава мечта докато поколения се раждат и умират в панелката а некъде между двете бачкат за една заплата ...но всичко е точно
96
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 97Истината никога не е била силната страна на убийците от БКП-БСП . Те обичат да говорят красиви приказки на неграмотните *** за равенство , братство и социализъм. И като сме толкова равни , защо Нинова и нейните приятели са милионери , а баба Гицка получава 160 лв. пенсия.
95
2
 
21
 
! Отговори
да , ама не преди 6 години
Данъка да бъде повишен....а заплатите на раята да са ниски и да крадем, без да ни тормози закона и никой да не може да ни осъди за затвора ...това иска този "специалист" Горанов.
94
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да попитам Горанов, тъй като явно се смята за експерт, как си построи имение чиято стойност надвишава 20 пъти годишната му заплата, като в случая не включваме цената на земята и какъв данък плаща за този лукс, предвид, че заплатата му е 5000 лева.
93
3
 
16
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР преди 6 години
ГЕРБЕРИТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ--НАЙ ГНУСНАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА НИ СА *** ГЕРБЕРИТЕ....
92
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са германци и виенци които си имат сопствени жилища.Тук са ни *** много изглезили и разлигавили.Прав е Горанов!Искате свобода ,искате европа -еми *** и ше си плащате! Ровете за заплати ,ами я погледнете как работят германците *** по 12часа и сегашните заплати са ви много. България е европейско демократична страна и на кого се не харесва да се изнася у комунистическа Русия или Сърбия.
91
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 77Включи си телевизора на ТВ Европа . Това са архивни документи с подписа на Цола Драгойчева не съчинения на Нинова. В момента пак дават документи на Емил Христов секретар на ЦК на БКП . Да ама не ти отърва , защото се четат истински документи.
90
1
 
8
 
! Отговори
еу ау оу преди 6 години
ААА каква икономика има австрия ? а срещу тея данъци къв е резултата и каква инфраструктура имат ... дане говорим за законите превишаваш скоростта на магистралата изкача некво бмв изписва полиция на едн атабелка и те изкарват до първата отбивка или в холандия не си беха платили нещо по колата и я мачкат на скрапа 90 и некоя година ...
89
2
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 6 години
Горанов, х.юмне мръсно, австрийски данъци с български заплати ... Няма как !Оставка на цялото ви некадърно и продажно правителство !!!
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Да гледаш и слушаш Антон Тодоров е ДИАГНОЗА.Диагнозата е тежка шизофрения.Такива като теб трябва да ги затварят в психиатрията доживотно.
87
2
 
18
 
! Отговори
Георги преди 6 години
А какви виенски данъци с африкански заплати, а? Да дадат на народа виенски заплати и тогава да искат виенски данъци!
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов е откраднал 16 милиарда несъбрано ДДС..
85
1
 
17
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
С некадъррно управление(герберрско) няма как да се постигне виенска инфраструктура, все ще си бъде някаква,подобна на прашните добруджански друмища...А с много пари всеки може!
84
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов, какъв е данъкът на палат за 1 милион лева?
83
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа."А ние поясняваме, че има драстична разлика между ЗАПЛАЩАНЕТО в България и в други държави в Западна Европа.Започва се от ЗАПЛАЩАНЕТО. Не на обратно, щото някой папагал изкрякал.
82
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога данъчните ще направят проверка на имотното състояние и доходите на Горанов?
81
2
 
11
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 70яка пропаганда по европа тв Гиобелс репа да яде тва дет се построи при бай Тошо веке четвърт век демократите не могат да разграбят
80
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов, трябва ми финансов съвет- как да си построя имение за 1 милион с 5000 лева министерска заплата.