Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!

Министърът на финансите иска по-скъпи данъци на жилищата
24 мар 2018 09:30, Петя Славова
248
Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!
Снимка: архив, Булфото

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на османското покровителство на българия гай *** плащаше само един данък десетак (10%) и данък "джизия", който в нормални условия беше около 2%, (няколко пъти е бил увеличен на 3%), един път в годината, и гай *** го ообяви този период за турско "робство". Според експерти в областта на икономиката, ако данъците от тогава се приравнят на днешните стандарти, това е около 2% данъчно облагане за година! Колко данъци плаща днешния "свободен" гай ***?!
58
9
 
3
 
! Отговори
Касиерка в Лидл преди 6 години
Да ги вдигат, не ми пука.
57
1
 
23
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
"Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!"Има! Като спрете да крадете и мрамор вместо евтини бетонни плочки ще има!
56
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"КОЙТО НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН". Наскачахте ли се хубаво? Сега Боко тиквата и шайката му ще ви въртят хубаво на виенското си колело! Вие се забавлявайте и пак си го изберете!
55
4
 
29
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Заради такива като тоя НИКОГА повече ГЕРБ.
54
2
 
26
 
! Отговори
Аз преди 6 години
А лукса в който тънеш с министерска заплата има ли как???
53
3
 
35
 
! Отговори
мeкерe преди 6 години
Точно за такива като тоя Д.Подвързвачов на времето беше казал,че дай на простия българин власт,и той започва да се разпорежда като в неприятелска държава!
52
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казана се поизпразни и шайката на *** трябва да яде. Тепърва ще се вдигат данъци, такси и режийни. Важно е благоденствието на членовете на ПП ГЕРБ, а не на мат'ряла!
51
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало "експерта", я погледни цените по магазините, на горивото, размера на ДДС и пазбира се заплатите у нас и взетата за сравнение Виена. Май не ти е изгдно, а?
50
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добре е да не плащаме никакви данъци и осигуровки , но искаме големи пенсии, безплатно лечение, безплатно образование , хубави пътища , абе като във Виена . Толкова са елементарни другарите , че ако можеха да разберат на часа ще се самоубият .
49
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът."Точно така, Влади. Я сега кажи как се строи резиденция за 1 милион в покрайнините на София със заплата като твоята.
48
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София общинските данъци за имоти и коли са по-малки от провинцията , защото ГЕРБ налива пари от републиканския бюджет.
47
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално натрупа няколко милиона и почна да се сравнява с Виена.Цецка Цачева беше казала,че си пие ракията с Хилъри Клинтън .Крайно време е някой от герб да се обяви за Господ Бог .
46
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като направите доходите европейски тогава може да помислите за данъци . Даже и помията която уж европейска , дето ни я представяте за храна не е но цените и са естествено европейски
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
перник и виена са две крайноств всяко едно отношение ...
44
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44 Наистина предаването по ТВ Европа е много интересно относно фактите , които са документирани. Показва се истинското лице на БКП-БСП. Предатели и против България е работил Д.Благоев, който е бил против съединението на България. Браво на Антон Тодоров. Предаването продължава .
43
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай ни виенски доходи и ще плащаме виенски данъци, скапан комунистически клефун! Забавно е, че не виждате колко скоро ще висите се поклащате като зрели плодове.
42
1
 
36
 
! Отговори
Може , може преди 6 години
АМА ТРЯБВА ДА НЕ КРАДЕТЕ , И ДА СТЕ ПО ЗАТВОРИТЕ
41
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е да взимаш 5 бона министерска заплата и да си построиш чисто нов палат за 1 милион, като Горанов. Тогава данъците не са проблем, но пък данъчните биха били проблем при една евентуална проверка.
40
1
 
34
 
! Отговори
маке преди 6 години
при липсата на елементарно производство на блага единствения начин да се осигури храната на дръжавното апаратче са данъците и они ке се дигат докат ората не се фанат за пушките има нема след 5-600 годин мое и да стане нещо за ся спете спокойно и си плащайте данъците