Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!

Министърът на финансите иска по-скъпи данъци на жилищата
24 мар 2018 09:30, Петя Славова
248
Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!
Снимка: архив, Булфото

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Балкански никога няма да има мислене и действие като Европеец. Неграмотните другари си искат бай Тошовата управия, да крадат и да не плащат нищо. Най големите педатели на Българщината са БКП-БСП. Апропо в момента по телевизия Европа Антон Тодоров показва документи за предателството на другарите още от Димитър Благоев. Гледайте го , полезно е за тези , които имат акъл и не са зомбирани.
38
1
 
42
 
! Отговори
аз преди 6 години
а и транспорта 1.60 го направиха и подръжката е нулева след всяка смяна е хубаво да се мият цялостно а аз сутрин излизам и от кал немога да намеря бутона да си отворя врататанапоследак гледам само се вика хеитари сме били мързело ни ама заплатата е стимула в германия са 5 пъти по големи хеитъри всичко им е подредено една плочка да се клати на улицата и мрънкат звънят в общината идват и ги пренареждат тука няма кой да те чуе
37
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейска държава с африкански стандарт, с финансов министър с европейски доходи- има как!
36
1
 
42
 
! Отговори
гнус преди 6 години
Горанов какво стана с ДДС-то? Дай да вдигаме данъците, защото на нашите опрощаваме някакви си 16 млрд.?До кога ще страдат честните? Като не може да се справиш се махай. Твоя пост не е по задъжление!
35
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наглостта на мафията герб не познава граници
34
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да плащам европейски данъци на африкански политици.
33
3
 
45
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
А виенски цени с пернишка инфраструктура може а? И виенски цени с бг заплати? Става нали? А жилища по-скъпи от Виена но с индийска приходяща инфрастуктура. Просто ние не знам но държавата е пред фалит и за това търсят от къде да намерят пари. Сега външният дълг е по-голям от този през 89г с разликата, че промишленост в България нямаааа.
32
2
 
29
 
! Отговори
az преди 6 години
Бих се съгласил ако след като въведоха винетките през 2005 състоянито на пътищата се е подобрило но аз не виждам такова нещо защото това беше основната причина за въвеждането им да има пари за хубави пътища е не са като във Виена 10г по късно би трябвало да са се събрали пари ама не та същото ще е и със данъците пак *** ще ровят и разхвърлят и те ще са по полезни в някой случаи от общинските и като цяло навсякъде обръчи от фирми и крадене до безкраи.
31
2
 
33
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Горанов: долнодъбнишка структура с парижки претенции.
30
1
 
31
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Миналата година увеличиха почти навсякъде данък сгради и смет, в Сливен да речем беше 100% увеличение, ОЩЕ ЛИ ??????/
29
2
 
32
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
Този мога да го опиша с фразата на Радой Ралин простотията е по страшна и от лошотията. Не знам само как с африкански заплати се пшащат европейски данъци.
28
4
 
22
 
! Отговори
Горанов преди 6 години
Затова великата ми идея е пернишка инфраструктура с виенски данъци!
27
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЕС с африкански заплати и пенсии как става г-н Горанов?
26
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може на ден да даваш пари за цигари и пиене по 10 лв. , а пет лева да ти е данъка на къщата за цяла година. Това както и да го гледаш е смешно.
25
3
 
33
 
! Отговори
Горановец преди 6 години
Наглостта на този човечец нама край! 16 милиарда несъбрано ДДС не перничшки бюджет , господин Горанов ! Горановски е... и е сравним с виенския, ама вие си знаете как и в чия инфраструктура са вложени тези милиарди... нали вие ги управлявате ?!
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя кой го излъга, че става за финансов министър? Повече ще му приляга да изпълнява директивата на Бойко- да сади картофи и да стане овчар.
23
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейски стандарт с *** като Горанов- няма как.Еврозона с *** като Горанов- няма как.Събираемост на ДДС с *** като Горанов- няма как.
22
3
 
32
 
! Отговори
асд преди 6 години
Няма такива нагли *** всичките са за разстрел
21
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов е абсолютно прав. В провинцията и по селата данък къща е около 5-10 лв. на година. Това е смешно за днешно време. Известно е , че Андрешко не обича данъчните , но това е минало и сега няма как .
20
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС вече ти даде оценка на икономическите умения- никакво влизане в еврозоната. Казаха: Горанов, пълен *** си.