Ердоган идва с четирима министри, засилена охрана и готвач

От десетина дни голяма група турски охранители са във Варна
Обновена: 25 мар 2018 07:33 | 25 мар 2018 07:30, Камелия Цветанова
290
Ердоган идва с четирима министри, засилена охрана и готвач
Снимка: Reuters, архив

Два самолета антураж, сред които и собствен готвач, води в понеделник във Варна Реджеп Ердоган, съобщи "24 часа".

Готвачът ще следи дали приготвяните за вечерята на турския президент ястия са безопасни и отговарят на мюсюлманските изисквания.

Още по темата

Вечерята на Ердоган с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер и българския премиер Бойко Борисов в понеделник в двореца “Евксиноград” трябва да затопли отношенията между Турция и ЕС, които бяха определени като крайно влошени от Борисов в петък.

Разговорите са насрочени за късно вечерта в понеделник. Първи във Варна ще кацне Доналд Туск, след него идват Юнкер и двата самолета на Ердоган.

Турският държавен глава води и засилена охрана със себе си. От десетина дни голяма група турски охранители са във Варна и координира с НСО мерките за сигурност. Турската охрана проверява както маршрутите, по които Ердоган ще стигне от летището до двореца, така и доставките на продуктите за официалната вечеря.

Ердоган води и 4-ма свои министри, въпреки че форматът на срещата е 1 плюс 2. От българска страна освен Борисов в разговорите ще участват външната министърка Екатерина Захариева и министърката на европредседателството Лиляна Павлова.

Все още не е ясно дали турският президент ще доведе и съпругата си. Засега обаче не било предвидено преспиване на Ердоган във Варна и по-вероятно той щял да бъде без първата си дама.

Цял етаж в хотел “Тунела” в Евксиноград е отделен за турския президент, ако реши да пренощува. Един етаж ще има и за Юнкер, а Туск ще отседне в Слънчевото бунгало.

Борисов и Ердоган по време на предишната им среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 6 години
Не, те са заблудени феминистки които си мислят че най големия враг на феминизма е Путин, защото бил забранил гей парадите. А това че ислямистите на Партията на справедливостта на Ердоган ще ги убият с камъни или ще им отрежат главите с ятагани - за тях това е пропаганда на хибридната война. Ама аз като мъж въпреки унижението родината ми да бъде покорена, поне ще се накефя тия српсоодни гейове и феминистки как ще си изпратят първи в шериатския строй!
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щял да открива заводи и развива икономиката ни??? Хейййй, Умчо, където сте минали застой, клане, палежи, убийства, грабежи. Ето защо никъде нико не ви иска, дори и за съседи. Лошото е, че Путин ви пожали когато подло му свалихте самолета. За 45 минути щеше да изтрие 85% от военните бази и казарми. Защо не го направи, защо? Днес щяхме да живеем по-спокойно и да не се готвим да защитаваме България, не Бойко Борисов и крадливата му Шайка. Отвори ли война, тя ще е последната за Турция.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Патриоти и агитките им...Ще дойдете ли да посрещнете Ердоган на границата... Ооооо ама чакай на вас силите ви стигаха и бяхте мъже само пред старци:-):-):-):-):-) на другите избори ще ви видим па...:-):-):-):-):-)
38
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
черкез-балевски,ще занимава охраната на ердоганя
37
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно, няма толкова грозен и примитивен народ като турците. Болника Ердоган ги заблуждава, че са велики и те си вярват. Я само ги вижте като минават през България. В новите немски коли хора с вид от Средновековието. Никаква разлика от 1970. Наблюдавайте ги като спират на бензиностанциите, ханъмите в жегата увити како ***. Гледат като излезли от нищото. Карат лошо, сума българи избиха. И тези ще завладяват Европа??? Смях в залата! МайМюни и ние ще посрещаме главната им тук!!
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо си е повел и готвач? Тъкмо щяхме да го нагостим с курбан чорба, тас кебап, гювеч, капама, пилаф, шашлик, кюфтета от кайма, чеверме, кьопоолу, имамбаялдъ, айран с каймак, баклава, кадаиф, кюнефе, татлия, байгънети, локум, халва и други гозби от българската национална кухня. И накрая да врътнат по едно каве.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най са ми прости жените русофобки, които в подстрекавани от соросоодите плюят по Русия. А Русия беше единствената ни защита срещу повторно завладяване от Турция. Та тия русофобки глупави замислят ли се че след като ни завладее ислямистката партия на Ердоган ще им тури дереджето и ще ги задължи да си стоят под ключ вкъщи вместо да се правят на интересни да ходят на работа редом с мъжете?
34
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще видите Ердоган ще дойде ще дава живот на българия ще откриват десетки фабрики с мин 1200 лв заплата вижте тогава как ще ви е срам тогава за това което мислихте само да влезе в европейския съюз всичко ще бъде много различно
33
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като че ли на Ердоган много иска да ви види, браво защото мисли за народа си а нашите какво правят за нас освен да развият капитализма на народа отдавна почна да мирише устата от глад. Хайде да отварят нови фабрики да осигурят работа на народа ама не така с мизерна заплата . Ама в турция всеки ден нещо ново се открива а не да се закрива. Така е като нашите дапутати и министри лапят нашия труд нашите данъци минималната заплата им е мин 3500 лева а ние 500лв какво съотношение събудете се хора
32
1
 
21
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Очавваме патриотите да са на границата.... Ще дойдете ли би мишоци...или вие излизате от дупките си само преди изборите:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с надуваема кукла на путин.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гъжви за Ердоганско Развитие на България
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТУРЧИНЪТ БИЛГИН БОРИСОГЛУ
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ***, с фалшива диплома, е голямо шубе! Защо бе Ердо, наши ще завладяваш, нали си смел, защо се пазиш толкова? Защото знае какви гадости е вършил и върши. Него ще ликвидират кюрдите които избива безмилостно. Но да е с цялото му семейство, за да не остане и ген от таза миазма.Охрани във Варна от турци??? Защо ги пускаме тук е въпроса. Също като нашия БиБитко,с цяла тумба навсякъде, защото и неговите мръсотии са много.Умрял е от страх, не за България, а за себе си, че няма да има власт
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали не се интересувате от Ердоган бе... Как идвал.. Както иска, с който иска така ще дойде...:-):-):-):-)
26
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи ден гледах новината за спасените щъркели в Североизточна България. Ами то човек като гледа кой ги спасява ще остане с впечатление, че са спасени в Турция. За пореден път осъзнах' че половината България на практика не е българска и чак ми стана чудно какво го спира все още Ердоган да нахлуе и да си я вземе? Путин ли го спира, ЕС и НАТО ли го спират и турчинот е съвестен?
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко постави начало на руско-турското робство
24
3
 
24
 
! Отговори
Българин преди 6 години
още едно доказателство че тия *** от ГЕРБ са продажнициБоко и компания защо не си сложат направо ***!!!!!
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а Туск ще отседне в Слънчевото бунгало------Къде да го наврят поляка, освен в бунгало! :)
22
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе турци кир,ливи, какво нинплашите с война? Толкова ни е пуснало от политиката на този идЕот Ердоган, че веднага ще отида да се бия срещу вас. И като нападнете България какво ще постигнете? Голям конфликт. Да не мислите, че Русия, Гърция, Сърбия, Румъния, Чехия, Полша, Хърватска, Словения ще стоят и гледат? Нали утре и тях ще удари. От "великата" Турция нищо нвма да остане. Ами Израел, Ливан, Сирия,и те ще ударят. Голям го вадите, като Хитлер едно време. Знаем как свърши сатрапа. Гнусове!!!