Да не прибързваме със случая с Желяз. Съдът ще реши!

На този етап няма възможност за реакция, каза Цецка Цачева
11 апр 2018 11:45,
95
Да не прибързваме със случая с Желяз. Съдът ще реши!
Снимка: Архив, БТА

Министърът на правосъдието Цецка Цачева призова да не се предпоставят нещата по случая с искането за екстрадиране на 29-годишния Желяз Андреев.

Още по темата

Той бе задържан от полицията по искане на прокуратурата в Маями във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

"На този етап няма възможност за отношение и реакция от страна на Министерство на правосъдието. Ние сме информирани, но с оглед процедурите, съдът е този, който трябва да се произнесе", каза Цачева пред БНР.

Тя посочи, че по силата на договора за екстрадиция между България и САЩ в рамките на 60 дни ще възникне задължението да се осъществи тази екстрадиция.

По отношение на проблемите в местата за изтърпяване на наказанията, Цачева заяви, че в актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система се включва и системата за изпълнение на наказанията.

"Действително, оказа се, че в тази част от актуализираната стратегия е необходимо да се извърши много работа", коментира Цачева и обясни, че там проблемите са натрупани с години.

По думите й тези проблеми не са само в недофинансирането на системата, а и в необходимостта от по-добра организация в затворите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желяз, а га ги яде кифтетата ни рива, а ?Га ти даваха по 3 бона за да избиваш сирийски деца, ни рива, нали ?
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то не трябваше да прибързват и да те слагат за министър , ама ей на истипосаха те
53
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да го предадем щом нашите партньори са го поискали.Иначе ще ни спрат помощите.
52
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селското тарикатче Желязко си мисли, че Маями е Добрич.Доста си се пообъркал, Ламаринчо.
51
6
 
14
 
! Отговори
Ъъъ преди 6 години
Желяз може да е застрашил живота на хамерикански граждани, но пък е спасил живота на сирийски граждани. Хамерика е на другия край на света, а Сирия е през два баира. Предлагам да обявим официално Желяз за защитник на националните ни интереси.
50
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да го осъждат по-бързо, да го вкарват в панделата и стига сте ни занимавали с тоя случай. Като е престъпил закона ще си плаща. Незнанието не го оправдава.
49
2
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Тия тикви при поискване отвличат хора посред бял ден и после ги предават с чували на главите, сега съдът щял да реши. Някой съмнява ли се какво ще реши корумпираният, газолиски и зависим български съд? Ууу бе, не.ща.стници - ще екстрадирате собствени граждани. Интересно дали САЩ биха екстрадирали техен гражданин да го съди българския съд?
48
2
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
ЗНАЧИ, АЗ КАКВО РАЗБРАХ ОТ СИТУАЦИЯТА ?!От утре нов предмет в училище - Теория и Практика на Американското Правораздаване. От 1 клас още. Да имат време децата да свикнат. Щото да знаят кво правят , инак утре ще хванат самолета към Гуантанамо
47
2
 
25
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
*** надупената държава сме. Разбирам на тяхна територия да е извършил престъпление. Тия буквално ни плюят в лицето... Да ама като аз ви казвам, че думата българин предизвиква единствено смях по смета, цъкате минуси. Ми цъкайте , ама то се вижда :)
46
18
 
3
 
! Отговори
0т Cидней Авcтpaлия преди 6 години
само той не разбрал че има война в Сирия и шиткал самолетни части където се водят бойни действия, това да не са краставици бе, от ембаргови стоки се правят добри пари ама като те барнат се правиш на луд хахахах , и това че НЕ Е НА ТЕРИТОРИЯТА на америка ПО НИКОЙ ЗАКОН НЕ го прави невинен, включително и българските закони, Той е работил в АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ, а не БЪЛГАРСКА, затова всичките служители отиват в панделата без значение кой къде е, действали са в схема.
45
1
 
12
 
! Отговори
дебелокожие преди 6 години
туй дето не го избраха дори като магаре/Борисов го каза/ , пак се появи -нали щеше да подава оставки,рева ,че е грузна ,ама пак се изтъпанчи отпред като свинско мъдо.
44
3
 
24
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
"Желяз е застрашил живота на американски граждани"?!-------Чуваш ли се? Шефовете му, с арабските имена, които са реалните търговци, си признали и им простили! А Желяз, 10-а дупка на .... е страшилището за цяла Америка!!! Дано не ти се случи като на Желяз и българи първи да се отрекат от теб!
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и на този шефа му е от ДС ей мръсни ченгета само за затвора сте
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гратя галеви са от ДС бе стига сте лъгали най-нагло
41
4
 
3
 
! Отговори
О О Н преди 6 години
Казано е ембарго.и трябва да се спазва. И Спомням си, как при ЮГОЕМБАРГОТО ме спира митничар за 2бр.туби и ми иска рушвет.КАЗАХ МУ ПУСКАШМЕ ИЛИ ИЗЛИВАМ БЕНЗИНА И ТЕ КОВА КЪДЕ ТРЯБВА. - ПУСНА ЦИСТЕРНАТА НА ПАРТИЯТА ППЕД МЕН.ТОЯ ПРЕБЛЕДНЯ И СЕ СНИШИ. .БЯХ ГОТОВ И ШЕФА МУ ДА НАКОВА - ПО ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПРИЧИНА, ЧЕ СИ ВАДЯ ПАРИТЕ ЧЕСНО И МНОГО ТРУДНО И НЕ СЪМ СВИКНАЛ НА РЕКЕТ..
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то е ясно какво ще реши 'независимият' бг съд, при положение, че половината от парите му идват от фондация ''америка за българия''. тъжен факт с грозни последствия в една разпадаща се територия, незнайно защо наричана държава.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще реши съдът, бе Цецкее?!? Тия корумпирани некадърници, ще направят каквото им кажат.
38
0
 
11
 
! Отговори
РЕАКЦИЯ преди 6 години
Цачева да поиска от САЩ да екстрадират братя Галеви - за размяна .
37
8
 
1
 
! Отговори
Агент Мълдър ФБР преди 6 години
Прокуратурата във федерален окръг Колумбия обявява за международно издирване (жив или мъртъв) руския гражданин Владимир Владимирович Путин, известен още като "Вова", за нарушаване на ембаргото наложено на терористичните групировки в Донбас и за предателство към интересите на САЩ. Грози го наказание от 99 години строг тъмничен затвор в килия с трима афроамериканци-***.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дотук разбрах, че нашите ****ици са подписали договор, с който предават българи на щатите, а не могат да изискат екстрадиция на американци за престъпления у нас. колония наистина. конкретния случай няма да коментирам, понеже е сложен и вероятно има нещо, което не знаем (не съдят другите българи, работили в компанията), но след като има подобен риск в бъдеще - US фирми, които заобикалят тяхното си законодателство за наша сметка, кардинален подход е просто да няма никакви US firmi у нас.