Каракачанов след ударите в Сирия: Няма заплаха за България

Това беше превантивен и предупредителен удар, коментира военният министър
Обновена: 14 апр 2018 14:31 | 14 апр 2018 10:00,
104
Каракачанов след ударите в Сирия: Няма заплаха за България
Снимка: Архив, БТА

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов увери, че няма непосредствена заплаха за България заради ударите в Сирия.

Още по темата

"Това, което видяхме през нощта, беше един удар – превантивен и предупредителен", каза той пред bTV и добави, че по никакъв начин не се очаква сухопътна операция.

"Най-вероятно руснаците са били предварително предупредени кои райони в Сирия ще бъдат атакувани", коментира Каракачанов.

По думите му ударите са приключили и оттук нататък отново идва ред на дипломатите и политиците. Сигналите от България са за мирно разрешение на проблемите на масата за преговорите, допълни още военният министър.

Той обясни, че категоричната българска позиция е, че призоваваме за умереност и търсене на диалог.

"Изстреляни са над 120 ракети по 3-4 обекта в Сирия. Говори се за 11-12 свалени ракети. Процентът на свалените ракети е малък, което показва, че само сирийката противовъздушна охрана се е противопоставила, а не и руската. Такива бяха и уверенията от руска страна. Това показва, че много вероятно е да има комуникация между Русия и САЩ. Умерената реакция на Русия показва, че е имало предварителна информираност между двете държави", коментира и пред Нова тв Каракачанов.

Министърът на отбраната добави, че към този момент не се очаква мигрантска вълна към България и не е необходимо въоръжените ни сили да бъдат привеждани в специална степен на готовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирия е тестово поле, което може много бързо да ескалира в световен конфликт, както е предсказала Ванга /Камък върху камък няма да остане в Сирия/! Човешката грешка в тази злокобна игра е въпрос на време!А ние, пак като 2014, сме най стабилната държава и за нас морето е до глезените!Тогава цялата държава се разстресе и за малко да повторим 1997! Но сега залозите са други...
46
6
 
37
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Има ли някой който все още вярва че Русия има някакви оръжия които стават за нещо.Технологично са на нивото на Либерия!Срам!"велика" сила 1/6 от Света а няма свестни самолети.Само дебелия свинар на снимката иска да ги купи!
45
5
 
37
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Според тоя трябва да модернизираме кошниците Миг-29 вместо да купим Рафал или нещо подобно.Още в Югославската война видехме колко са ефективни съвецко-руските кошници.Чвно и сега нищо не правят уж имат там Су-35 Су-30 и тн.Глупости!
44
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко смотан народ трябва да е за да има такъв *** за военен министър.А пък за Премиерът-ТИКВА няма какво да питам.
43
4
 
43
 
! Отговори
tnt преди 6 години
Браво Каракачанов само фигурата и осанката ти стига за да оплаши врага!
42
1
 
52
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Сега на войната "удари" ли му казват?
41
12
 
36
 
! Отговори
Ами няма преди 6 години
Ами няма ранени, защото всичко е напуснато и са избягали предварително -- а защо отбраната въоръжена с Руски ракети не можа да свали нито една ракета Томахок. Ами просто капацитета на руснаците и само в това са най-добри е да използват Новичок
40
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тази гуша на пеликан и с тази маса има няма 150 кила ще спре всеки нашественик.Я го вижте как се е накукуружил/абе не я знам тази дума,ама съм я чувал,сигурно означава нещо като наежил/.Да пази господ!
39
2
 
43
 
! Отговори
Шкембе от ДС преди 6 години
Тожзи Руски ***, сътрудник на ДС да не се появява
38
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Военна информация" са разбрали за ударите от CNN ......Ама то и целокупният народ е разбрал от там. Само Шкембе-войводата не е щото не разбира английски.
37
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембелията "каза"............ХА-ХА-ХАКлоуните от "Цирк БУрисУФ" забавляват оскотелият ***.П.П. Колко прав е бил Станишев когато се обърна към тях със "Здравейте СМЕШНИЦИ".
36
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,каква заплаха,бе,у нас не се води война.Обаче войнстващите ви партньори могат да я докарат като нищо.И тогава ще ви питам какви ще я дробите с този отбранителен потенциал,който имате.Щото обещавате на племето,че ще го возите за три часа до морето,вероятно имате пари за влакове-стрели,но за модерна военна техника нямате.И се надявате да ви пази филанкишията.
35
2
 
59
 
! Отговори
Боже,Божеее, преди 6 години
И тази меШка е военен министър.Нямало заплаха за България....Тия негодници ще запалят света... Тази сутрин в една телевизия,излъчиха изказване на Тереза зМей. Приличаше на вам..пир. Свирепа,грозна,с изкривено от злоба и агресия лице. Очите и гледаха като очи на гладен хищ..ник. ТОВА СА УРОДЛИВИТЕ ЛИЦА НА ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ.И ТЕЗИ ИЗ..РОДИ ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ СВЕТА.БОГ ДА ИМ ВЪЗДАДЕ ЗА ВСИЧКИ ЗЛИНИ!!!
34
0
 
39
 
! Отговори
До бай Дончо преди 6 години
Ама защо не питате Шкембе войвода кога да удряте бе бай Дончо?Ама той ви разкри предварително, но си трае
33
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко това е тотален цирк. Руснаците са били предупредени, за да се изтеглят от обектите, които са под заплаха. Американците е трябвало да направят нещо, за да не изглеждат смешни. Повечето ракети са свалени и почти няма пострадали обекти.Жалко само за 3мата, които са загинали жертвайки се за имиджа на Тъперика.
32
2
 
35
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Глу-паци, изобщо не е безопасно положението, защото може бързо да се стигне до световен сблъсък! Всичко зависи от Китай, те държат ключа към войната или мира. Русия без Китай няма да се осмели да направи нищо по-решително.
31
15
 
38
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Добре, че поне в България си имаме стабилно правителство с мъдри и отговорни ръководители!Браво!
30
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте ли с какви съюзници имаме?Утре да не се чудите защо как и къде ще пускат бомби!Процента на свалените бомби е голям господин никой!
29
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън България от терористкия съюз НАТО.
28
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе войвода се е събудил от снощния запой и го цепи главата....