Цветанов зове: Да спорим за политики, но без лични нападки

Пред Жени ГЕРБ: Делегациите се възхищават на София
21 апр 2018 14:10, Анисия Иванова
175
Цветанов зове: Да спорим за политики, но без лични нападки
Архив: Булфото

Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ, съобщиха от партията. Форумът е във Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация "Конрад Аденауер".

Според Цветанов заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики, смята той. 

"Много е лесно да се държиш безотговорно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти", е обяснил Цветанов и е добавил, че днес никой не говори за икономическия растеж, за кохезионната политика, за увеличението на заплатите, а това са истински важните теми. "Дебатът ще се върне в правилната плоскост, когато спрем да отговаряме на нападките", е допълнил зам.-председателят на ГЕРБ.

"По време на КСНС Румен Радев не успя да даде разумно обяснение защо назначеният от него служебен кабинет побърза да завърши процедурата по избор на нови бойни самолети. Попитах и защо е допуснал служебното правителство да подпише толкова неизгодни за нас дългосрочни договори в сферата на отбраната, а той прехвърли отговорността на тогавашния министър. Този министър сега е негов съветник", е посочил Цветан Цветанов.

Той е коментирал, че в становището, с което КСНС е трябвало да излезе след края на заседанието, никъде не е фигурирала позицията на страните-членки на ЕС за химическите атаки в Сирия, Резолюцията на ООН от 2013 г., позицията на Могерини за тези атаки, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на САЩ, Великобритания и Франция е напълно достатъчна, за да се направи прецизно унищожаване на точки, в които се изработват химически оръжия. "В това становище по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия", е добавил Цветанов.

По думите му БСП е изкривила дебата по много теми, като за пореден път от партията са се заиграли със страховете на хората.

"Примерите са много - провалът на европредседателството, рухналата ограда по границата с Турция, отделянето на Кърджали от България, злоупотребите в санирането и Истанбулската конвенция. До 15 декември БСП са организирали редица кръгли маси и са правили парламентарни питания в желанието си да натиснат властта по-бързо да ратифицира Конвенцията. След това усетиха накъде духа вятърът и промениха позицията си. Това е БСП. Този техен подход ще продължи и занапред", е анализирал председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според него през септември и октомври миналата година всички хора са асоциирали председателството само с ремонта на НДК. "Днес няма делегация, която да си е тръгнала от София и да не е била възхитена", е добавил Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хюсеин Болт е подтвърдил пред Сенатаската комисия по Лека Атлетика че има бегачи и бегачи
113
1
 
10
 
! Отговори
сичкото тва от БКП? преди 6 години
Цветенурата връща семето на Тиквурата. Поведението ИМ подсказва че по скоро са плод на един и същи съседски мъж от колкото да са родени от една и съща жена-сурогатница
112
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтая един ден да пропуснете това "лице от публичното пространство".Искам умни и смислени хора да кажат нещо културно, нещо ангажиращо,нещо ценно и полезно.
111
0
 
16
 
! Отговори
Шменти капели преди 6 години
Абе Цветанов, защо да спориш? Нали знаеш,че мисленето не ти е силно упражнение!
110
0
 
10
 
! Отговори
3-та хармонична преди 6 години
С всенародно съгласие, мълчаливо одобрение и с надежда за справяне с положение да подкрепим Титана на последния еволюционен изборен преврет довел едни по- специфични революционери на власт над която най-отгоре е седна плачещият и си нищо непомагащ на майките с деца Пипонис Попинисов. Името на Титанът, което народът шепне е Цветан! Да го подкрепим в подкопаването на Пипонисовата шайка. Когато шайката бъде изловена, осъдена и вкарана където трябва...тогава народът ще експроприира Цецовите свободии
109
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този няма ли да го вкарваме в затвора ?Колко ще го траем ?За пръв път да имаме президент с който да се гордеем не като предния *** !В другите държви има мафия а тука държавата е мафия !До кога ?!
108
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С кой ли спори,като не е ходил,да му напишат темата?
107
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Церберон Герберастки надмина Милко Балев.
106
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В смисъл, да не те питатъ за шестте апартамента? И за другите далавери? за кражбите и продажбите? Едва ли ще стане. Тоя трябваше вече да е в затвора. Заедно с шефа си.
105
0
 
28
 
! Отговори
АХА преди 6 години
СПОРИ СЕ ЗА НЕЩО, ОТ КОЕТО СЕ РАЗБИРА. КАКТО СЕ КАЗВА, ЦЕЦО НЕ РАЗБИРА ОТ НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ОТ АПАРТАМЕНТИ, ГРОЗЕН КЛЕВЕТНИЧЕСКИ ПР И ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИ. Е, С ТАКОВА НЕЩО ЗА КАКВО ДА СПОРИШ. ЧЕТИ ЦЕЦО, УЧИ СЕ! КАКТО КАЗВА ДЯДО ВАЗОВ:" ЧЕТИ ГОВЕДАРЧЕ, ТО СЛЯПОТО ОКАТО ПРАВИ". А ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ СЕ УЧИ ОТ ПЪРВИ КЛАС.
104
0
 
2
 
! Отговори
От етноградския преди 6 години
ако га.зот напусне ЕГН-ето , тека да се кае, избега, тогава лицето на ЕГНето минава на орална просперираща работа
103
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви политики ? На Демократичен-Атлантизъм ? . Нали виждаме реалноста в България след 28 год. Демократична-анархия. Но нашите партньори от запада нищо не казват за ниския стандарт на живот и мизерия.
102
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шматка. Тоя ще закопа герб.
101
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли гербаджия, който не е забъркан с престъпни схеми и корупция?!
100
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да попита майката на ония гад от перник, който взриви банкомаъите и се скри кога ще се появи. Нали майката на банкоматаджията е шефката на жени герб перник! Нали беше ходила при боко да се моли да не убият сина и
99
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква нещастна държава и какъв нещастен народ - управлявани от мутри и физкултурници. Отврат!
98
0
 
30
 
! Отговори
конкурс преди 6 години
цецо е събрал невестите , за да избере камериерки за апартаментите си. Изискванията са строги- образование- 8 клас, да се подписват с кръстче или кръгче, да не носят червени *** и сутиени ... да не припадат и не си плюят в пазвите ако им се наложи да са редом с него повече от половин час . Този си е направо ъгъл 179 градуса
97
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах одеве как ръсеше простотии и до него смотаната пернишка кокошка на котараците, избрана с изборна измама кудкудякаше като ***. Отврат!
96
0
 
22
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
дреме му на Президента, нали и любимеца ти Макарон ще ходи у Москоу... забрави ли
95
1
 
35
 
! Отговори
sx преди 6 години
Абе рапоня- да вземе и отдели поне един наем от апарамент годишно за да си купи някоя книга . Или да заеме от богата библиотека на ББ. Ако се проследят всички изказвания на ЦЦ- ще излезе като стихотворение.наизустил е няколко тези и с тях обикаля телевизиите и ги лепи навсякъде. Как може пожарникар и физкултурник да са начело на държавата. Прав е Радев..трябва да се учи повече..един ВИФ , едно Симеоново и един рабфак не стигат.ББ трябва да махне този ако иска да не му се смеят