С орден и звание: Плевнелиев – почетен рицар в Австрия

Откри и консулство на България в провинция Долна Австрия
329
С орден и звание: Плевнелиев – почетен рицар в Австрия
Снимка: "24 часа"

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) бе удостоен с висше отличие и почетно звание на специална церемония в катедралата "Св. Стефан" и в рицарската зала на имперския дворец Хофбург в Австрия.

Президентът Плевнелиев бе удостоен със званието почетен рицар и носител на ордена "Св. Георги". Това е европейски орден на Австрия и династията Хабсбург, който се базира на основания през 1308 г. от император Хайнрих VII "Стар рицарски орден Св. Георги" или наричан още исторически "Орден на четвъртия римски кайзер". В последствие е възобновен като орден "Св. Георги.

В своята реч пред над 600 делегати от 15 държави в рицарската зала на двореца Хофбург във Виена Плевнелиев изложи своята визия за европейското и демократично развитие на България, региона и Европейския съюз.

Високото отличие бе връчено от Карл фон Хабсбург, наследник на династията Хабсбург-Лотринген.

В рамките на своето посещение в Австрия Плевнелиев, заедно със заместник-министъра на външните работи Тодор Стоянов и българския посланик в Австрия Иван Сираков, откри представителен офис и консулство на Република България в провинция Долна Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на Дондуков а орден "yшанка" първа степен кога?
181
12
 
2
 
! Отговори
Суджук за орден нест преди 6 години
дали БСП му честитиха високото признание, което е и признание за България? или само са телефонирали на баце да кажат вица за "Виснал Оредн као сплескан Урец"
180
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ли Българско им е подарил за да му дадат орден и рицарство... Тоя и царя трябваше да последват съдбата на Чаушеско.
179
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
To рицари вече няма, роската орден получава хахахахКолкото беше президент, толкова ще е и рицар.
178
15
 
5
 
! Отговори
б преди 6 години
Деси Банова може да се гордее с такъв мъж, знае в кого да се влюби. А не в някакъв льольо, който да я кара сама да си говори, за да й изпробва психиката.
177
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"във Виена Плевнелиев изложи своята визия за европейското и демократично развитие на България, региона и Европейския съюз."Добре е, че са му намерили някакво занимание зад граница, за да не му слушаме ние "визията". Ако може на една околосветска обиколка за няколко месеца да направи, ще е чудесно!
176
5
 
10
 
! Отговори
всеки орден е тежък преди 6 години
не е ясно защо толкова много хора се въздържат да го напсуват, след като той беше най-такъвие ни президент. Също нестава ясно защо тези които го псуват са толкова въздържани в думите, след като той е най-калпави пост-президент.а на баба хартииките с лика на Плювнеж в нейниа кло.зет на двора са на привършване, та ще треба да добаваснимки и с тоя рицарски орден та да покрие хартиено-брисалните маниполации си след гуематъ нуждъ
175
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев e най-добрият български президент.
174
5
 
0
 
! Отговори
слава на героя-2 преди 6 години
предстявяме си как от ревност две Тикви боюклийки от завист ще завехнат и в кашонче на задната му седалка две пачи в коледни багри ще му метнат. и къ онъъ дружина 5 часъ да пикъ нема да га пущът, та после ТОЙ си МВРето мое да запита-какво е правила синоптурват без него тез 5 часа че такава една женственна, лека, щастлива и сокове м/ъ краката да й праат чизмите по Витошка да джвакат и джвакат и джвакат, бе?
173
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората изпитват само презрение и омраза към това същество.
172
6
 
14
 
! Отговори
слаава на героя преди 6 години
Мислил е Плевнелиев , че като почетен рицар в Австрия на челотъо му няма да поникнат едни мънани кокалчета след което орли и соколи глезда ще свиват и лице му мъжко с кеф ще оSиRат. Вятър ще повее от долносектанските дори, орел ще отлитне, друг ще доди. напролет пукот соколи ще подплаши, хорни на земя ще паднат...вятур ще повее и синоптива ще му раните близне.
171
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резил
170
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 170Брей анексия на Крим. Ами Косово?---Ами Хавайското кралство? Не е лошо хората да прочетат забавната история на анексията на Хаваите от САЩ. Ами Пуерто Рико, Гуам, стотици о-ви в Тихия океан?Бандити!
169
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всичките ни политици бяха като Плевнелиев отдавна нямаше да сме роби на Русия !
168
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Хората в Европа не пасат трева. Да е жив и здрав Президента.
167
4
 
1
 
! Отговори
IBM AI BOT преди 6 години
по - лесно човек ще мине през иглени уши от колкото БОГАТАШ да влезе в ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!Дори не е задължително да вярвате. Ако знаете, колко невярващи горят в безкрая!?Вярваш, невярваш... Това е положението. Масоните са избирани спрямо едно нещо - парите в банковата сметка. Ако не се съгласиш да участваш в тяхната игра, САТАНАТА ще си вземе коронката. А, питайте най-големите учени за ВИРТУАЛИЗАЦИЯТА в този ПСЕВДО СВЯТ. Белким осъзнаете за кво иде реч.Хайде търсите иглата в купа сено!
166
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев е истински демократ ,първи заяви публично ,че анексията на Крим е незаконна и Русия нарушава международни договори ,които е подписала !
165
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пфу,каква безсрамна новина! И ние,българите трябва да се "радваме",че някакви си русофобски настроени австрийци дават ордени на човек,който е русофоб!
164
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей анексия на Крим.Ами Косово?
163
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сороските агенти, през два поста вмъкват глупостите си за Радев и Путин.Не разбрахте ли, че сте крайно жалки.На всяко вдишване - Радев, на издишване - Путин...Вие не сте с всичкия си.Жалки сте