С орден и звание: Плевнелиев – почетен рицар в Австрия

Откри и консулство на България в провинция Долна Австрия
329
С орден и звание: Плевнелиев – почетен рицар в Австрия
Снимка: "24 часа"

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) бе удостоен с висше отличие и почетно звание на специална церемония в катедралата "Св. Стефан" и в рицарската зала на имперския дворец Хофбург в Австрия.

Президентът Плевнелиев бе удостоен със званието почетен рицар и носител на ордена "Св. Георги". Това е европейски орден на Австрия и династията Хабсбург, който се базира на основания през 1308 г. от император Хайнрих VII "Стар рицарски орден Св. Георги" или наричан още исторически "Орден на четвъртия римски кайзер". В последствие е възобновен като орден "Св. Георги.

В своята реч пред над 600 делегати от 15 държави в рицарската зала на двореца Хофбург във Виена Плевнелиев изложи своята визия за европейското и демократично развитие на България, региона и Европейския съюз.

Високото отличие бе връчено от Карл фон Хабсбург, наследник на династията Хабсбург-Лотринген.

В рамките на своето посещение в Австрия Плевнелиев, заедно със заместник-министъра на външните работи Тодор Стоянов и българския посланик в Австрия Иван Сираков, откри представителен офис и консулство на Република България в провинция Долна Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
164Ти да не си синоптик бре ?ГолЕма любоФ към ушастия :)
161
1
 
1
 
! Отговори
нормални сме преди 6 години
има и по достойни награди с някои хора на различен език и не се разбираме нормални си останете медал за нормалност
160
5
 
20
 
! Отговори
Б преди 6 години
ТАКИВА КАТО ПЛЕВЕЛА ПРОВАЛИХА СОЦИАЛИЗЪМА,ЩОТО БЯХА ВРЪЗКАРИ НА СТАРИТЕ ***,НЕ БАЧКАХА,НИЕ РАБОТЕХТЕ ЗАРАДИ ТЯХ ,СЕГА ПРОВАЛИХА ДЕМОКРАЦИЯТА СЪС СВОЯТА АЛЧНОСТ ЗА ПАРИ,ПАК НЕ РАБОТЯТ,ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ,ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ ДА НАПРАВЯТ,ДА ДОКАРАТ ХОРА С ПАРИ ДА ЖИВНЕ ИКОНОМИКАТА,А ТЕ СЕ РАЗХОЖДАТ ПАК НА НАШ ГРЪБ И ПОЛУЧАВАТ ВИСОКА ПЕНСИЯ,КОМАНДИРАВКИ,А И НЯКОЯ НАГРАДА ДА СЕ НАДУВАТ,КАТО ***,АМАН ОТ ХРАНТУТНИЦИ.ДА СТОИ ПОНЕ НА КЪЩАТА СИ В ГЪРЦИЯ,НА ХАЛКИДИКИ,ДА НЕ ХАРЧИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ.
159
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този рицар не можи да си носи доспехите!Дано не говори с онова противно гласче от което поврещам всяка нова година !
158
24
 
12
 
! Отговори
браво на Плевнелиев преди 6 години
Демократ и ценен в цивилизованите страни ! А пък Румен Радев и Волен Сидеров ще ги наградят в Кремъл !
157
17
 
10
 
! Отговори
И нашият преди 6 години
И нашият ще бъде нагреден. Отива в Москва за 24-ти май и си е подготвил реч на македонски , според очакванията на Путин. Наградата е - Почетен Комунист защитаващ интересите само и единствено на Кремъл
156
3
 
3
 
! Отговори
дрън дрън преди 6 години
менте фалшификат ,,злато,, мафия не ме интересува
155
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
bravo
154
8
 
12
 
! Отговори
не ни интересува преди 6 години
узаконена престъпност
153
9
 
11
 
! Отговори
А преди 6 години
АЗ ИМАХ ХУБАВО МНЕНИЕЕ ЗА АВСТРИЯ,ТОЛКОВА ЛИ НЯМАТ ДИПЛОМАТИ ДА ПРЕЦЕНЯТ РЕАЛНИТЕ ЗАСЛУГИ НА ПЛЕВЕЛА,СВЕТЪТ СЕ ИЗЧАНЧИЛ,ЕЛЕМЕНТАРНО,ПУСКАТ РАКЕТИ ЗА НИЩО,НАГРАЖДАВАТ СЪМНИТЕЛНИ ХОРА,ИЗОБЩО СЪМ РАЗОЧАРОВАН,МИСЛЕХ ГИ ЗА СЕРИОЗНА ДЪРЖАВА.
152
8
 
17
 
! Отговори
ПОДИГРАВКА преди 6 години
До Анонимен 156 Тия се подиграват с България и българския народ, след като разхождат Плевела да му дават ордени.ЕВН, Сър!
151
9
 
21
 
! Отговори
ФИЕСТА преди 6 години
на корумпирания комсомолец с офшорни измерения и държавна измяна. ***.
150
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия се подиграват с България и българския народ, след като разхождат Плевела да му дават ордени.
149
4
 
7
 
! Отговори
Простотията преди 6 години
стана културна с пазаруване
148
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе, тоя на снимката защо гледа така уплашено?Това ми прилича на титлата "Европеец на годината за Борисов"Дали му орден.Добре ама *** с орден до сега не съм виждал.
147
5
 
3
 
! Отговори
Другарете преди 6 години
Акъл море ,глава шамандура!Дерзай дувгарю!
146
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натрапвате как ЕС награждава гаджето на синоптичката от Нова на българите знаещи, че този е бивш комсомолец( ударник), строителен олигарх по комунистическа и комсомолска линия отпреди 89-а и т.н.!Не се ли усещате с такива новини, как ЕС, САЩ, Запада награждава за заслуги " бивши комунисти, доносници на ДС, политици или олигарси ", правите черен ПР на ЕС и САЩ подкрепящи само правителства от " комунисти и комсомолци рушащи и ограбващи държавата и народа си"!(според доклада на САЩ за корупция)
145
7
 
9
 
! Отговори
Напомняне преди 6 години
Ако не бяхме в комсомола,не можехме да учим!За съжаление на някои,за да си жив,трябваше да играеш Галилео Галилей пред Инквизицията!И за ваш ужас,все още сме живи!
144
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво, като Австрия е наградила бивш комсомолец за постиженията му срещу българския народ и бизнес ?!Който не вярва да сравни средните заплатки в България управлявана " от бивши комунисти подкрепяни от ЕС и САЩ" и тези в западен ЕС и САЩ!България на ЕС: 300- 350 евро средна заплатка масово в България( без АйТи в София)!Западен ЕС и САЩ: 2000- 2 500 евро/ $ средна заплатка!И Гинка скоро ще я наградят за бизнес успехи, като гледам как ЕС е почнал да раздава ордени на бивши комсомолци!
143
9
 
15
 
! Отговори
ПРОТИВНО! преди 6 години
ПРОТИВНО!