Въпрос на време: Първо доброволна казарма! После - и наборна!

Проектът за доброволната служба влиза в парламента наесен
123
Въпрос на време: Първо доброволна казарма! После - и наборна!
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов отново повдигна въпроса са връщането на задължителна казарма, която рано или късно ще стане факт. 

Още по темата
Проектът на закона за доброволната военна служба вече е готов и през есента ще бъде подложен на обществено обсъждане.  Според текстовете желаещите да се включат в доброволната военна служба да са на възраст максимум до 30 години.

Ако този законът бъде приет е въпрос на време да се премине към наборната военна служба, защото това е тема, която все по-силно се завръща в Европа, смята Каракачанов.

Във Велико Търново той съобщи още, че се очакват оферти за закупуване на самолети за ВВС от седем фирми.

От САЩ се чакат оферти за закупуването на Ф-16 и Ф-18. Държавата Израел ще предложи втора употреба самолети Ф-16, за Германия има запитване за нови "Еврофайтер", към Италия за същите самолети, но втора ръка и от Швеция за "Грипен", посочи той.

Ако се сключи договор до края на годината, след две години ще дойдат първите самолети, а през този период трябва да бъдат обучени пилотите, които ще ги експлоатират, отбеляза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо да видя депутатски син в казармата, после ще ви дам и моя..
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По татово време в казармата се вършеха много извращение! Старите войници пребиваха младите а командирите крадяха масово от артелните! Кечаджиите бачкаха по частните вили на командирите а материалите си се крадяха посред бял ден от държавните обекти! Не сме дорасли за да имаме армия! Гола вода сме били и така си останахме до момента.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей мине се не мине и шке...мбе войвода почва пак да дрънка небивалици, няма кой да иска да си прати децата да служат на такава мутренска държава каквато за съжаление е нашата.Те децата на богаташите са всичките в чужбина, а нашите трябва да се правят на войници и да защитават имотите на Домусчиев Плевнелиев, Бориславова Пеевски Борисов Златев и още няколко такива престъпници....и безочливи н...аглеци
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До няма ползаОт казарма няма полза ! Всички когато служихме се заклехме , че ще бъдем патриоти ,и че винаги ще сме с народа си и при хубави и при лоши времена !А какво стана , сега гледам много от моите набори избягали в чужбина и живеят там ! Абе нали клетва сте дали на тази държава и на този народ бе , нали щяхте да сте тук заедно с българския народ и при хубаво и при лошо ?!...................................Избягаха като ...
53
2
 
13
 
! Отговори
Няма полза преди 5 години
Нали всички в казармата се клехме във вярност? Защо Плевнелиев, Костов Първанов не спазиха клетвата? Крадиха и занулиха България! Прав ли съм? За някой има закони, за други не!
52
1
 
2
 
! Отговори
До 59 преди 5 години
Сопри се бря! Вече заработи ПАРСАТА! Почивай в мир, амин!!!
51
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от мамини льольовци, които се подмокрят от страх, че може да се наложи да се научат как се стреля и за кратко да поживеят някъде, където ще се наложи сами да си оправят креватчетата, след като се събудят сутрин!
50
1
 
9
 
! Отговори
няма полза преди 5 години
От казарма няма полза ! Всички когато служихме се заклехме , че ще бъдем патриоти ,и че винаги ще сме с народа си и при хубави и при лоши времена !А какво стана , сега гледам много от моите набори избягали в чужбина и живеят там ! Абе нали клетва сте дали на тази държава и на този народ бе , нали щяхте да сте тук заедно с българския народ и при хубаво и при лошо ?!
49
5
 
8
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
Нали затова хората пишат, че не старата казарма е нужна, е нещо, което да отговаря на нуждите на обществото ни в момента.Ти си имал такива родители, които да те възпитат. А кой на какво е учил онези стотици хиляди неграмотни, на които сме наливали детски надбавки и соц.помощи, а след като навършат 18 г. продължаваме да ги издържаме пак с помощи?Какво се правите, че не разбирате?Лошо ли ще е, ако младите хора със средно образование получат организирана подготовка, за каквато се пише по-долу?
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мамини "мъжкари" май ще трябва да се служи а?
47
4
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 5 години
Пълен професионал си! Как ловко манипулираш, как ловко маневрираш полезното с приятното! Може и някой *** даже да ти върже, ама мислещите хора не ти вярват! Жалко, че създателите на тая теория са заложили на куц кон, т. е. теб! Сори мен, но това са грешни пари, приятно усвоени от теб, ха ха!!!
46
1
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Сега пак ще започнат масовите внушения както беше през комунизма -" който не е ходил в казармата , той не е мъж " !
45
1
 
2
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Да, дааа, стискам ти палци, с теб сме!!
44
2
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Абе разбирам аз какви са причините за напъните на Каракачанов да иска задължителна казарма ! Строителните фирми взимат много пари за да построят или ремонтират сгради или други обекти ! Затова са нужни строителни войски / трудови войски / , войниците ще ядат безплатна супа ,ама и ще се трудят безплатно , е ще им дават там няколко лева на месец например 50 или 100 лв. на месец колкото да не се каже ,че не дават !
43
7
 
6
 
! Отговори
До Снайперист преди 5 години
и до някои другинаистина ли не ви е ясно, че посредством наборната служба се решават различни проблеми на съответното общество?Днес България окопни войни няма да води, времената са други. Но България има огромен проблем в лицето на стотици хиляди неграмотни и малограмотни младежи, които нямат професия, трудови навици, самосъзнание и понятие от каквато и да било дисциплина. За тях са нужни казармени методи.Който има поне средно образование, само ще спечели от това, за което пише 42 и 47.
42
2
 
15
 
! Отговори
Родолюбец преди 5 години
Ще умра за българия ако получавам добра заплата имам жилище къщичка и политиците влязат в затвора. Иначе не
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква казарма. Има два въпроса, срещу кого ще се сражаваме и за какво ще си даваме живота. Ако потенциалният противник е Турция то не издържа това твърдение по простата причина, че тя е,, братска" НАТОвска държава. Ако е Русия, тя и без оръжие може да ни приспособи по причини, че 75% от българите са русофили. На въпроса за кого ще мрем, отговарям не ми с е губи живота за имотите на Борисов Плевнелиев Костов Първанов исие! Така че казармата не стои на дневен ред, аз така мисля!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е идея. Защо това обучение да не включва и няколко неща, които са жизнено важни - да можеш да плуваш, да караш ски, велосипед, мотоциклет и автомобил - включително да се получават шофьорски книжки? Повечето от тези умения уж са за удоволствие, но в опасна ситуация могат да ти спасят живота или да ти помогнат бързо да отидеш някъде, за да съобщиш, че се е случила беда и е нужна помощ и за други хора.Колко от българите днес могат да направят животоспасяваща превръзка? И други подобни.
39
3
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Трябва да има 2 вида войници , едните платени ,а другите доброволци ! Задължителна казарма това означава тоталитарен режим ! Който иска да печели пари да става платен войник , който е родолюбец да отиде да го обучат да борави с оръжие и да става доброволец при положение на война ! Всички които не са избрали нито един от тези два варианта също допринасят за родината ,едни ще работят в шивашки цех и ще шият дрехи за войниците , други ще произвеждат боеприпаси , трети ще допринасят с данъците си !
38
4
 
2
 
! Отговори
Т Панаров преди 5 години
Защо на Израел все й казват Държавата?! Все се чудя. Ясно е че е държава. Що за простотия.